Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy song

Ogrodowy song

frezja 00:04, 04 paź 2015

rozark napisał(a)
miłej niedzieli
wzajemności i miłego tygodnia)
sylwia_slomc... 08:41, 04 paź 2015

A ten placyk musi być w kształcie prostokąta, bo linie przy trawniku masz falujące , ja bym chyba placyk zrobiła bardziej z zaokrąglonymi brzegami tak jakby 1/3 koła taki łuk, nie wydawałby się wtedy taki doklejonyKształt rabaty też bym ciut złagodziła, ale ja lubię łagodne fale, a nie geometrię, nie każdy lubi
paula23 09:19, 04 paź 2015

frezja napisał(a)
Danusiu..tak było

w miejscu gdzie biały stolik jest huśtawka..rabata przerobiona ,nie ma tego kółka z lewej.Iglaki przycięte..
Wysiadł mi aparat i na razie te fotki..

Pozwoliłam sobie zacytować dla przypomnienia zdjęcie

Ewciu a nie myślałaś żeby kształt placyka zrobić taki pół okrągły? I po obu stronach rabatki np. Kule bukszpanowe lub trawy jako obwódka i coś głównego nie wiem ile tam jest miejsca ale może zmieści się hortensja lub jakieś małe drzewko? Za placykiem jako plecy trawy jakieś miskanty żeby zasłonić te ogołocone od dołu cyprysiki?
Wybacz że takie gryzmoły ale robiłam na szybko
Tesska 09:35, 04 paź 2015

Witam dawno nie napisałam nic mimo ,iz zagladam i śledze Twoje poczynania , jak dla mnie to ten placyk zwirkowy nie pasuje ogródek jest mały , chyba lepeij siedziec na huśtawce na ładnej trawce ,po ktorej mozna sobie boso stanąć , tak myślę
paula23 09:43, 04 paź 2015

Tesska napisał(a)
Witam dawno nie napisałam nic mimo ,iz zagladam i śledze Twoje poczynania , jak dla mnie to ten placyk zwirkowy nie pasuje ogródek jest mały , chyba lepeij siedziec na huśtawce na ładnej trawce ,po ktorej mozna sobie boso stanąć , tak myślę

Nie wiem jak u Was ale u mnie trawa pod huśtawka wiecznie wydeptana i w przyszłym roku też chcemy zrobić placyk żwirowy pod nią
frezja 18:17, 04 paź 2015

paula23 napisał(a)

Paula dzięki,że wpadasz

wróciłam wypoczęta z rozjazdów i jutro -to postanowione- poszerzam placyk w kierunku iglaków;placyk zyska jakieś 40 cm.Danusia pisała,że ta częsc ogrodu za duża w stosunku do powierzchni ogrodu a wg Twojej koncepcji jeszcze tę częsc poszerzę..a tego nie chcemy...

Pod iglakami rosną -pisałam o tym już-hortensje,trawy i one wystarczająco dobrze zakryją gołe pnie cyprysików...nie uzyskałam jeszcze tego efektu bo roslinki pierwszorocznetak więc wszystko przede mną

Sylwio..kształty rabat stopniowo się prostują...z tego tez powodu przesadzałam magnolię...;

Gardenarium 18:34, 04 paź 2015

frezja napisał(a)
To jeszcze raz

Instagram Ogrodowiska
frezja 18:56, 04 paź 2015

Gardenarium napisał(a)

Danusiu..jaka niespodzianka..rumieniec mnie oblał)cieszę się,że znalazłaś czas dla mnie..;czy żwirek ma stanowić przedłużenie altany? oj..pytań więcej)otoczenie warzywnika to buki czy coś innego i bordowe prostokąty to skrzynie..a czerwień to rabata bylinowa??

mam co robić teraz...)
DZIĘKUJĘ!!
Gardenarium 19:05, 04 paź 2015

Placyk przyklej do altany, z lewej okropnie wygląda i od czapy a tutaj możesz wtulić go w wyspę z roślin i altana będzie "większa".

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 19:08, 04 paź 2015

Oddziel żywopłotami do środka część warzywną żywopłotem ze strzyżonego buka (bordowy) na przejściu dodaj drzewa podkreślające przejście, wielkie na wysokich pniach znaczy się

Warzywniki symetryczne w skrzyniach a na środku pienne coś albo waza z kwiatami na postumencie.

Rabaty kwiatowe może pod bukiem od strony domu, albo obok warzywnika.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies