A ten placyk musi być w kształcie prostokąta, bo linie przy trawniku masz falujące , ja bym chyba placyk zrobiła bardziej z zaokrąglonymi brzegami tak jakby 1/3 koła taki łuk, nie wydawałby się wtedy taki doklejonyKształt rabaty też bym ciut złagodziła, ale ja lubię łagodne fale, a nie geometrię, nie każdy lubi
Pozwoliłam sobie zacytować dla przypomnienia zdjęcie
Ewciu a nie myślałaś żeby kształt placyka zrobić taki pół okrągły? I po obu stronach rabatki np. Kule bukszpanowe lub trawy jako obwódka i coś głównego nie wiem ile tam jest miejsca ale może zmieści się hortensja lub jakieś małe drzewko? Za placykiem jako plecy trawy jakieś miskanty żeby zasłonić te ogołocone od dołu cyprysiki?
Wybacz że takie gryzmoły ale robiłam na szybko
Witam dawno nie napisałam nic mimo ,iz zagladam i śledze Twoje poczynania , jak dla mnie to ten placyk zwirkowy nie pasuje ogródek jest mały , chyba lepeij siedziec na huśtawce na ładnej trawce ,po ktorej mozna sobie boso stanąć , tak myślę
Danusiu..jaka niespodzianka..rumieniec mnie oblał)cieszę się,że znalazłaś czas dla mnie..;czy żwirek ma stanowić przedłużenie altany? oj..pytań więcej)otoczenie warzywnika to buki czy coś innego i bordowe prostokąty to skrzynie..a czerwień to rabata bylinowa??
Oddziel żywopłotami do środka część warzywną żywopłotem ze strzyżonego buka (bordowy) na przejściu dodaj drzewa podkreślające przejście, wielkie na wysokich pniach znaczy się
Warzywniki symetryczne w skrzyniach a na środku pienne coś albo waza z kwiatami na postumencie.
Rabaty kwiatowe może pod bukiem od strony domu, albo obok warzywnika.