Dzisiaj wróciłam wcześniej z pracy, miałam wielkie plany, ogród zalany słońcem, trochę fotek zrobiłam a później - miałam stłuczkę ( bus kuriera wyjechał z podrzędnej centralnie w bok samochodu, no i mina mi zrzedła . Wprawdzie straty na szczęście tyko materialne ale zawsze to niepotrzebny kłopot i stres.
Odreagowuję na Ogrodowisku
Piękne zakupy!
Trafiłam do Ciebie z wątku o różanych kompozycjach widziałam że masz piękne róże między nimi śliczną pomponellę...
Czy możesz mi coś o niej napisać? Jak długo kwitnie? Czy ma przerwy w kwitnieniu? I ogólnie czy jestes z niej zadowolona?
Z góry wielkie dzięki. Pozdrawiam.
Następna ławeczka przywędrowała do naszego ogrodu. Kupując auto dostaliśmy dodatkowo w gratisie zdezelowaną ławkę.Smiechu było co niemiara.
rozszalały się żurawki
kostką wyłożyłam placyk na eMusiową ławeczkę
posadziłam rojniki w dziurawych miskach
Najgorzej wypadła w tym roku Vanille Fraise. Tylko jedna ma na razie taki kolor (są jeszcze 3 kwiaty jeszcze nie przebarwione), jednak wiekszość wygląda tak (prawa fotka)... chyba już nie zdąża zakwitnąć...
Kupiłam dziś 6 donic z budlejami w szkółce. Normalnie się zakochałam i musiałam je mieć, jak zobaczyłam ile na nich siedzi motyli.
Pomóżcie, proszę, gdzie je teraz wsadzić?
Może być za grabami, czy kompletnie nie pasuje? te graby to będą chyba rosły z 10 lat, a na razie jest bardzo pusto
Oczywiście zaraz wszystkie bzyczki się zwiedziały i zrobiły nalot
Haha, nie wywołuj wilka z lasu Dzisiaj fotek ma pełno, bo czekałam i czekałam na Pana od szaf. A że się spóźnił prawie godzinę, to sobie zdjęcia porobiłam i podlałam co trzeba. Ogólnie ogród mam zarośnięty chwastami, ale dziś tak wiało, że nie miałam sił się zabierać do plewienia. Masz tu jeszcze "zawianą" hortensjową Anusia
Oj u mnie gorąco było.Wieczorem nawet 22 stopnie.ale niech jeszcze będzie ,to ciepełko, ja je bardzo lubię
Oj noga w gipsie,, to nie do niepozazdroszczenia latem to juz całkiem
Pozdrawiam i macham z dzisiejszym zdjątkiem , apaszkę zdjęłam już przy domu, bo jeszcze na kołnierz ja nałożyłam.
Ze dwie godziny u ubezpieczyciela byliśmy .Uuu a potem zakupy,,Myśłałam,że szyja mi sie ugotuje .ale dam radę
Pozdrawiam cieplutko
Zrobiła dzis zdjęcia moich bukszpanów... niestety od jakiegoś czasu chorują... choroba grzybowa, niedobór potasu... chyba to nie to...
Jesli ktoś chce pomóc to zdjęcia w wątku o chorobach....
Marta, Dominika,
Proszę, oto zdjęcia z dzisiaj:
śliczny jest ten krzew
pięciorniki chyba się odradzają po suszy
ktoś mi na okrągło drze gazety. Czyżby lis?
No widzisz jak zdrowiejemy to bez ogrodowiska żyć nie umiemy
O,, jakieś hasło mi wyszło
Lepiej mieć takie uzależnienie niż jakiekolwiek inne
2 Hibiskusy bylinowe i jeden syryjski w ubiegłym roku przywiozłam z Wegier.
Tam też było ich pełno wszędzie.A byłam w sierpniu na wypoczynku.To akurat kwitły pięknie
A jak na ryneczku zobaczyłam,że jakiś pan małe sadzonki sprzedaje to nie mogłam się oprzeć.Kupiłam .
Pięknie się rozwija - to jeden z tych przywiezionych z Węgier
Tylko bordowy miała kwiat.Reszta bez. Przezimowały .a w tym roku już ładniej kwitną