Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi - sezon 2015 16:52, 15 wrz 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Roze mam nadzieje, że odbiją? Chyba nie uschły na amen?

Na amen nie uschły, ale połowa wygląda jak wyrzut sumienia.

To liście u Boniki, żółte, lecą, nowe przyrosty widać jaki maja kolor..

Na szczęście 3 krzaczki zakwitły..a 3 nie drugą stronę jest żółta i pusta dziura. Dobre i pół rabaty

Doświadczalnia bylinowo-różana 16:49, 15 wrz 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Ewa, a fotki gdzie?? Jak u was, chłodno czy ciepełko, jak u nas?
Szalejesz z zakupami cebulowymi, coś masz juz na oku?

A fotki jeszcze na karcie

U nas chłodno i bardzo deszczowo. Cebulki już mam. Zamawiałam w sierpniu i przyszły na początku września. Sadzić będę najwcześniej w październiku.

Na sadzenie czekają Allium atropurpureum, Chionodoxa forbesii 'Pink Giant', Narcissus 'Acropolis', Tulipa 'China Town', Tulipa 'Negrita', Tulipa fosteriana 'Purissima'. Zobaczymy, co mi z tego wyjdzie

A takie już mam - fotka z wiosny

Ogród Małej Mi - sezon 2015 16:49, 15 wrz 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)
nawet nie pomyślałam żebyś do bylinowego leciała ...a kto go tam wie czy jeszcze ma? ... a ja wiesz jak jest.... umyślałam ....zamówiłam ....po 12zł ...poszalałam ..raz to można!

mam też Bodziszek Vision Pink i Plenum

będę porównywać rarytasy będą ciagle na oku, muszą być naj!

PS. nic nie kupuj nie wysyłaj! do wiosny trzeba listę potrzeb zrobić i się tam wybrać

Zapraszam....

Najładniej kwitną zimowity które "wykopałam". Wykopałam wszystkie cebule i przesadziłam na rabaty. Tu miało już ich nie być, a są, coś musiało się zostać. I to najładniejsze. na rabatach wyglądają jak wyrzut sumienia

Ogród Małej Mi - sezon 2015 16:46, 15 wrz 2015

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Aniu, mam pytanko, wiesz może, czy z nasion odmianowych szałwii będą też odmianowe siewki?
Kiedy lepiej przesadzić pustynnika? Teraz czy na wiosnę?
Aa, Aniu, i niespodzianka: krokosmia wysiana w tym roku wypuściła pęd kwiatowy Uwierzyć nie mogłam, jak to zobaczyłam

Nigdy szałwi nie uprawiałam z nasion.. nie pomogę. Ogólnie mało roślin mam z nasion.. chyba że same się posieją i wyrosną. Jak coś wysieje to najczęściej i tak zasuszę

Pustynnika zdecydowanie jesienią przesadź..

U mnie krokosmia z nasion też kwitnie, ale nie mam pojęcia ile czasu potrzebuje na zakwitniecie.. Myślę jednak, że zakwitniecie w tym samym roku z nasion graniczy z cudem Z nasiona musi się wykształcić cebula, a to potrzebuje czasu.

Jeżówki się same sieja Niestety z powodu upałów i suszy już po nich Niby stepowe, ale .. ile można ???

Cała rabata wygląda jak bardzo zaawansowana jesień..

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 16:43, 15 wrz 2015

Do góry
rozrysuje i zamieszcze tu i ocenisz czy wygląda to okej a cały chodni wygląda tak ... i właśnie zastanawiam się też co mogłabym zrobić koło tego chodnika. moja mama widzi tam żurawki myślisz że to dobry pomysł ? gdybyś mogła rozrysowac mi jakas swoją wizualizacje
Lawendowy zawrót głowy 16:40, 15 wrz 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
u mnie tak ale juz widze jakie braki są ))

O to widze Jolu że ty szwedzki stół dla swojej nornicy naszykowałaś..
U mnie też kilka chetnych sztuk na dozywianie wpada od czasu do czasu, staram sie sadzic w koszyczkach albo z braku laku wycinam duże otwory i skaracam na wysokość takie doniczki z cienkiego, gietkiego plastiku...ale i tak gdzies tam bokiem cholery sie do nich dostana. Całe szczęście że czosnków nie lubia...za to u mnie czosnki permanentnie są atakowane przez slimaki winniczki, łaża im po łodygach i obgryzaja ta zielona cienką warstwe łodygi, wszystkie czosnki maja wtedy buałe łodygi...i troche szybciej przez to zasychają....ale cóz jak nie urok to...
Pozdrawiam
Ogród Małej Mi - sezon 2015 16:39, 15 wrz 2015

Do góry
butterfly napisał(a)
Aniu , twoja opinia utwierdzila mnie żeby nie sadzic perowski przed miskantami. Zasłonięte zostaną całkowicie.
I dobrze że przypomnialas mi o rabacie pod murem - co prawda rośnie juz tam odmiana Little ale druga strona nie zagospodarowana... i tam trafią

Cieszę się, że się do czegoś praktycznego przydałam..

Samosiewki kosmosu .. na parkingu kwitną, karłowate ale się trzymają.. a na rabatach w większości padły

Małymi kroczkami do celu... 16:39, 15 wrz 2015

Do góry
Gratki z okazji 3 setki
Ogród Małej Mi - sezon 2015 16:38, 15 wrz 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Zaglądam, pozdrawiam!

A ja nie zaglądam, bo jak nie pracuję to biegam z podlewaniem.... zajrzałam do moich malin... uschły
Podlewam codziennie i wszytko schnie w oczach
Podlałam i podlałam moje zimowity, najpiękniejsze kępy położyłam na ziemi ... nie dosć, że niewiele kwitnie to jeszcze je załatwiłam

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:29, 15 wrz 2015

Do góry
do róży Bonica idealna Miłka

i uciekam, ta godzina, a ja grandzę
Ogród pod trzema dębami 16:28, 15 wrz 2015

Do góry
tusiawka napisał(a)

Jezusie! Tak to chyba właśnie w raju jest
Mój jest ten kawałek ogrodu 16:24, 15 wrz 2015

Do góry
aga_podlasie napisał(a)

Jak tu pięknie

Pięknie Ci się też przebarwia Grandiflora. U mnie o wiele słabiej. Ciekawe dlaczego...

Łubin u mnie też już prawie kwitnie, ale coś go podżera tuż przed rozkwitnięciem. Podejrzewam ślimaki, bo aktualnie tu dużo pada.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:21, 15 wrz 2015

Do góry
zamówiłam dodatkowo milinię variegata, same pozytywy o tej trawie, a teraz jej kwiatostan robi się czarny i wygląda bajecznie na tle liści

i zakwitła magnolia

i rodek
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:20, 15 wrz 2015

Do góry
Tak szybko? Moje białe, tylko jakieś drobne plamki różu, dużo ścięłam do wazonu, stoją bez wody i cały rok będą pięknewieczorkiem, jak nie padnę po malowaniu bujanego fotela i wieszaniu dekoracji, zajrzę, jak się potoczyły twoje rewolucje Gosiu
Ogród Loczka 16:12, 15 wrz 2015

Do góry
Prace ogrodowe przy firmie. Nareszcie powoli mogę zacząć działać. Kostka brukowa się jeszcze układa ale ja już lecę z rabatkami

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:11, 15 wrz 2015

Do góry
Anda napisał(a)
Ależ Ty masz pięknie... I robote odwalasz że hej. Piękne kompozycje w donicach. Murek biały śliczny, uwielbiam takie murki i żałuję, że sama nie mam.

Chyba nie doczytałam, co to za trawa Miłka?

Dzięki Ewo powiem ci, że ja lubię takie konkretne prace, zmiany wystroju, rok temu w domu szalałam, całe wnętrze zmieniałam...chcę jakby spiąć kolorystykę wewnątrz, na zewnątrz i powiązać domek letni z domem, chyba się udało
To trawa Miłka, niska odmiana
Wysokiej absolutnie nie kupuj.

róże kwitną mi na potęgęto jednak wytrzymałe rośliny na suszę
Fairy z carex Elatą pod cedrem libańskim

Angela

Chopen w limkach
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:04, 15 wrz 2015

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Irenko, pięknie już porobiliście, aż chce się zobaczyć wszystko na własne oczy...kiedyś. Miłka to chyba trawa dla mnie, lubi sucho? Jest śliczna

Aguś, jak fajnie cię widzieć Testowałam ją 3 lata,mało pokazywałam, aby wyrobić sobie opinie, bo pewne trawy robią się brzydkie, albo brzydko kwitną, albo się rozłażą
a ta trawa jest idealna, do ciebie pasuje, od razu o tym pomyślałam, wytrzymuje doskonale suszę, jest niska, a kwiatostan tak jak mgiełka, cudo, zamówiłam jeszcze 10, bo żal mi dzielic te wielkie kępy. Miałam wysoką Miłkę, ale wywaliłam, okropna, pokłada się, rzadka i nie ma tego kwiecia, polecam bardzo
Mam nadzieję, ze uda się i wpadniesz

na rodkowej byłoby nudno, gdyby nie werbeny, z wielu miejsc ją po prostu wyrywam, tu sobie szaleje, potem nie wiem czy wyrwę, pewnie tak, bo znowu się nasieje, jak teraz
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 16:01, 15 wrz 2015

Do góry
skarabeusz napisał(a)
Pobawiłam się trochę przy kawie...trawy, róże, szałwia, rozmaryn, lawenda, wiciokrzew. Jedno jest pewne zacznij kopać pozdrawiam.

na prawdę pięknie tylko zastanawiam się czy trawy w tym miejscu przy chodniku to dobre rozwiązanie gdyż chodnik ten ciągnie się aż do samej furtki ( 35 m). bardziej myślałam o zrobieniu jakieś rabaty w dowolnym kształcie zastanawiam się tylko w jakim gdyż każda próba rozrysowania czegokolwiek kończyła się fiaskiem
Skromny balkonik 16:00, 15 wrz 2015

Do góry
Anda napisał(a)
Setka, seteczka, setuchna
Gratulejszn

Dziękujenszyn
Piękny kwiatkejszyn
Skromny balkonik 15:56, 15 wrz 2015

Do góry
Setka, seteczka, setuchna
Gratulejszn

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies