Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 07:56, 08 kwi 2012

Do góry
Jagna bardzo dziekuję za życzenia. Biegnę przygotować sniadanie i słyszę Maję w ogrodzie ...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 07:55, 08 kwi 2012

Do góry
Święta świętami a ja mam już caly czas głowę zaprzątniętą grabami ... To przez Kwiatholandii
Monika takie graby będę sadzić przed ogrodzeniem od tpstrony ulicy - przekopiowalam zdjęcia Danusi z wątku Malkul. Lko chcę je ciąć w prostokąty, bo maja od razu taki pokrój. Będę sadzić co 4 m więc się nie połączą w jedną ścianę .

Gardenarium napisał(a)
Teraz szpalery czyli ściany na kijach

Grab (Carpinus)

Kiedyś będzie tu pięknie ... 07:52, 08 kwi 2012

Do góry
Marta, Agnieszka, ania dziękuję baaardzo za życzenia. Obfitego śniadanka Wam życzę
Ogród z perspektywą na przyszłość 07:45, 08 kwi 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)

Masz rację, przytnę je. Myślałam o tym,ale nie wiedziałam ile ciąć. Cieszę się, że przyjechały takie gęste bo obawiałam się, że będą same patyki za tę cenę. A czym tniesz te graby? Masz jakieś specjalne narzędzie?

Projekt Danusiowy bardzo mi się spodobał, ale trochę go zmienię do moich warunków. Nie wiem np. co mogłabym posadzić zamiast tych Thuji w tyle (na zdjęciu kierunek w prawo na zakręcie) Chodzi o to, że u mnie są dość silne wiatry i straszny pył z drogi i nie ukrywam, że chcę się trochę zasłonić z tego powodu. Na zewnątrz myślałam żeby posadzić dąb szypułkowy lub buk pospolity (kolumnowe). 4 szt.

Z pomysłami zapraszam serdecznie

Monika przez pierwsze dwa lata przycinałam je sekatorem i maszynką do cięcia bukszpanów... Bo gałązki były cieniutkie. W tym roku planuję dokonać zakupu nożyc akumulatorowych do cięcia żywopłotu. Poniwaz będę je ciąć w czerwcu to mam chwilę czasu
Teraz przytnij im tylko góre aby sie rozkrzewiały
http://muratordom.pl/ogrod/trawnik-i-zywoplot/jaki-zywoplot-zywoplot-lisciasty-czy-zywoplot-iglasty,91_5020.html
http://www.e-ogrody.com/a-925-zywoploty-lisciaste.html
Ogród w Holandii 07:30, 08 kwi 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Agata, tak sobie myślę, że jak rosławisz tak bardzo Holandię, to goście Ogrodowiskowi będą Cię najeżdżać. Pomyśl wię jeszcze o miejscu na klimatyczny namiocik dla pielgrzymów

Oj tak Agatko, planuj już namiocik dla pielgrzymów
Ogród z perspektywą na przyszłość 22:43, 07 kwi 2012

Do góry
Moniko dostawa cuuuudowna. Cieszę sie z Toba.
Buszpany i cisy rewleacyjne. Graby w świetnej cenie jak na tę wielkość.
Odnośnie grabów po posadzeniu przytnij je o ok. 1/3 aby sie zagęściły od dołu. Moje tnę od dwoch lat i nadal nie mam gęstej ściany, mają olbrzymią tendencje do wyciągania się w góre. A tak by się chciało aby żywopłot był wysoki i gęsty jednoczesnie. moje graby mialy 1,5 m i zostały ścięte do 1 m.... Po posadzeniu.
Projekt Danusi piękny zatem zakatek u Ciebie będzie równie urokliwy .
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:34, 07 kwi 2012

Do góry
Kochani jeszcze raz pragnę podziękowac wszystkim za pamięć. Wszytskim gościom. Moim ogrodku życze ciepełka i radosnej rdozinnej atmosfery.
Zielona Pasja 22:29, 07 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Wymyśliłem takie coś

Sebek Fajnie. A co myślisz o bonsai przy tarasie obok studzienki i żwirek.
Zielona Pasja 16:40, 07 kwi 2012

Do góry
Wszystkiego dobrego Anetko z okazji świąt.
Dopiero do ciebie trafiłam ale już będę zaglądać
C do fasolki na środku to zgadzam sie z Danusia, do likwidacji.
A studzinekę możesz zamaskować robiąc klombik przy tarasie nawet z tego bonsai + żwirek + trawy???
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 15:46, 07 kwi 2012

Do góry
Zdrowych i pogodnych Świąt Wielkanocnych w prawdziwie wiosennym nastroju...
Smacznego jajka i pogody ducha życzę Ci Ewuniu
Rajski ogród Ani 15:42, 07 kwi 2012

Do góry
Paskudka napisał(a)

Witam Was Drodzy Fani OGRODOWISKA
...ogródek ten i zamiłowanie do kwiatów i pracy w ogrodzie odziedziczyłam po rodzicach. Pracę w nim traktuję jako odskocznię po pracy zawodowej. Lubię obserwować i fotografować kwiaty. Wiem, że mój kawałek raju jest niedoskonały, ale dzięki Waszym dyskusjom na forum mogę go modyfikować i mam nadzieję z pozytywnym skutkiem
Pozdrawiam Anna

A ja mam smutek bo nei wiem jak zalozyc ogrod swoj zaczynam dopiero pozdrawiam wszystkich

To dobrze, że zaczynasz z ogrodowiskiem
Rododendronowy ogród. 13:59, 07 kwi 2012

Do góry
Ewa napisał(a)
Bogdziu, jako ciekawostkę napiszę Ci, że panie z mojego rzeźniczego sklepu były zdziwione , trzeba było zamówić szynkę w biurze i będzie na poświetach

Dobre to prawie jak u Barei
Kiedyś będzie tu pięknie ... 13:56, 07 kwi 2012

Do góry
Irenko i Agatko dziękuję za życzenia. Między gotowaniem zaglądam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:46, 07 kwi 2012

Do góry
Sebku części trzeciej Ci szybciutko życzę wraz z życzeniami świątecznymi!!

Smacznego jajka i pogody ducha życzę OGRODOWICZANOM
Wątek o tym, że ......nie umiem:) 10:43, 07 kwi 2012

Do góry
Smacznego jajka i pogody ducha życzę Ci Jagno
O....! 10:42, 07 kwi 2012

Do góry
Smacznego jajka i pogody ducha życzę imienniczce
Ogródek Hanusi po zimie 10:42, 07 kwi 2012

Do góry
Rymować nie potrafię zatem
Smacznego jajka i pogody ducha życzę HANUSI
Ogród z perspektywą na przyszłość 10:41, 07 kwi 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Cisy kupione. Niestety wybraliśmytylko 90 z planowanych 100, bo reszta nie była ciekawa. Martwię się tylko o system korzeniowy. Po wyciągnięciu z doniczki jest dużo korzeni, ale jakoś kolor mnie dziwi. Sprzedawca mówił, że po zimowaniu w donicach tak może być. Mam nadzieję. Zrobię późniejfotkę to może ktoś mnie uspokoi . M. pakował godzinę a rozpakowywał dwie, bo biedak u nas był juz sam. Kupiłam jeszcze 3 Thuje occidentalis 'Yellow Ribbon.
Uciekam po pieczywo na święta. Fotki zrobię dla Was za kilka godzin

Moniko z przyjemnością obejrzę zdjęcia cisów. Widzę, że jesteś w świetnej formie
Zyczę Ci zdrowych i pogodnych Świąt Wielkanocnych w prawdziwie wiosennym nastroju...
Smacznego jajka i zdrowia dla Ciebie, maluszka i całej rodzinki życzę
Ogród w Holandii 10:35, 07 kwi 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
Z tymi świętami w tym roku to trochę bida. Ja jestem już tak zmęczona, że odmówiłam wszelkich wypieków. Do tego stopnia mam wielką potrzebę odpoczynku, że odmówiłam także udziału w rodzinnym zjeździe i zostanę sobie w domu żeby się troche zregenerować. W Holandii obchodzi się Wielkanoc, ale myślę , że większośc Holendrów to już nawet nie wie dlaczego właściwie. Zdecydowanie mniej odświętnie. Ot, taka okazja żeby się spotkać i podtrzymywac rodzinne więzi. Nawet nie poje sobie człowiek za bardzo bo nie ma czego. Żadnych uginających się stołów, szynek, ciast, bab, mazurków. Przy okazji dodam, że moje mazurki, które do tej pory zawsze wiozłam na święta do teściowej, robiły furorę. Nie dlatego przeciez , że są jakieś nadzwyczajne, ale dlatego, że w porównaniu z tutejszymi dziełami sztuki kulinarnej wypadają na prawdę nieźle. Zawsze tak mnie trochę smuci, że to nie tak jak w Polsce. ALe obiecuję sobie, że w przyszłym roku to już będzie po naszemu! I mazurki, i baby i sernik!

Agatko zatem chwil wytchnienia Ci życzę i w przyszyłym roku gdy ogród będzie gotowy obfitych polskich świąt Ci życzę w Holandii
Smacznego jajka i pogody ducha życzę OGRODOWICZANOM
Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:33, 07 kwi 2012

Do góry
Bożenko bardzo dziekuje za życzenia i z wzajemnoscią. Zajrzałam do Ciebie i życzenia zostawiłam.
Pogody ducha z bliskimi w czasie Świąt Ci życzę.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies