Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

Madzenka 22:49, 06 kwi 2012

a jak przygotowania do świąt? Obchodzicie ? I jak spędza się Wielkanoc w Holandii?
agata_chrosc... 23:17, 06 kwi 2012

Z tymi świętami w tym roku to trochę bida. Ja jestem już tak zmęczona, że odmówiłam wszelkich wypieków. Do tego stopnia mam wielką potrzebę odpoczynku, że odmówiłam także udziału w rodzinnym zjeździe i zostanę sobie w domu żeby się troche zregenerować. W Holandii obchodzi się Wielkanoc, ale myślę , że większośc Holendrów to już nawet nie wie dlaczego właściwie. Zdecydowanie mniej odświętnie. Ot, taka okazja żeby się spotkać i podtrzymywac rodzinne więzi. Nawet nie poje sobie człowiek za bardzo bo nie ma czego. Żadnych uginających się stołów, szynek, ciast, bab, mazurków. Przy okazji dodam, że moje mazurki, które do tej pory zawsze wiozłam na święta do teściowej, robiły furorę. Nie dlatego przeciez , że są jakieś nadzwyczajne, ale dlatego, że w porównaniu z tutejszymi dziełami sztuki kulinarnej wypadają na prawdę nieźle. Zawsze tak mnie trochę smuci, że to nie tak jak w Polsce. ALe obiecuję sobie, że w przyszłym roku to już będzie po naszemu! I mazurki, i baby i sernik!
ircia 09:02, 07 kwi 2012

Agatko - Spokojnych, Wesołych i Zdrowych Świąt

Madzenka 10:35, 07 kwi 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Z tymi świętami w tym roku to trochę bida. Ja jestem już tak zmęczona, że odmówiłam wszelkich wypieków. Do tego stopnia mam wielką potrzebę odpoczynku, że odmówiłam także udziału w rodzinnym zjeździe i zostanę sobie w domu żeby się troche zregenerować. W Holandii obchodzi się Wielkanoc, ale myślę , że większośc Holendrów to już nawet nie wie dlaczego właściwie. Zdecydowanie mniej odświętnie. Ot, taka okazja żeby się spotkać i podtrzymywac rodzinne więzi. Nawet nie poje sobie człowiek za bardzo bo nie ma czego. Żadnych uginających się stołów, szynek, ciast, bab, mazurków. Przy okazji dodam, że moje mazurki, które do tej pory zawsze wiozłam na święta do teściowej, robiły furorę. Nie dlatego przeciez , że są jakieś nadzwyczajne, ale dlatego, że w porównaniu z tutejszymi dziełami sztuki kulinarnej wypadają na prawdę nieźle. Zawsze tak mnie trochę smuci, że to nie tak jak w Polsce. ALe obiecuję sobie, że w przyszłym roku to już będzie po naszemu! I mazurki, i baby i sernik!

Agatko zatem chwil wytchnienia Ci życzę i w przyszyłym roku gdy ogród będzie gotowy obfitych polskich świąt Ci życzę w Holandii
Zdrowych i pogodnych Świąt Wielkanocnych w prawdziwie wiosennym nastroju...
Smacznego jajka i pogody ducha życzę OGRODOWICZANOM
agata_chrosc... 12:07, 07 kwi 2012

Ircia , Marzena - bardzo dziękuję za Życzenia.
Bogdzia 12:59, 07 kwi 2012

monteverde 14:15, 07 kwi 2012

Agatko Tobie również spokojnych i wesołych świąt Wielkiej Nocy
Milka 15:23, 07 kwi 2012

Agatkop, radosnych rodzinnych świąt
waska 17:42, 07 kwi 2012

Bardzo dziękuje za życzenia również życzę zdrowych rodzinnych i zielonych świat
agata_chrosc... 18:35, 07 kwi 2012

Bożeno, Aniu, Irenko i Wasko - bardzo dziękuję za pięne życzenia.