Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 23:42, 12 wrz 2015

Do góry
kasiek napisał(a)
Dostałam też pięknego miskanta od Agatki - bużiak Rudasku Teraz za ławka mam juz trio z traw - Zebrinusa po lewej, Variegatę po prawej i olbrzymiego w środku - za rok będą mi szumieć

A za trzy lata będziesz szukać w ogrodzie ławki.
Pszczelarnia 23:25, 12 wrz 2015

Do góry
Pozdrawiam pomidorowo!

Ranczo Edy 23:20, 12 wrz 2015

Do góry
Witam wieczorową porą i miłej niedzieli bez deszczu
.
Mój 4 arowy azyl... 23:18, 12 wrz 2015

Do góry
Kwitnie jeszcze Hosta plantaginea, ta rosnąca w miejscu bardziej nasłonecznionym przekwitła dawno a liście są przypalone.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:15, 12 wrz 2015

Do góry
Agania napisał(a)

Ależ cudnie u Ciebie . Bardzo podobają mi się też ozdoby: latarenki i wiklinowe kosze .
Nie wiem jak to jest z szerszeniami, ale jakieś 3 lata temu kosiłam trawę i ugryzły mnie 3 osy zanim się zorientowałam, że w pobliżu mają gniazdo. Nie wiem od kiedy tam były, agresywne były jesienią.
Ogródkowe perypetie:) 23:10, 12 wrz 2015

Do góry
abiko napisał(a)
No i zamiast wrzucić zdjęcia rozłożyło mnie przeziębienie
Magnolio o tą część chodzi. Chciałabym rabatę na szerokość trawnika ( nie całą) od buxa w linii prostej. Grujecznik na któy namawia mnie Ozz tylko sam to trochę łyso. Zależy mi aby podzielić ogród na dwie części z przejściem gdzie będę mogła postawić ławkę.

pokażesz/opiszesz mi kontekst? co wokół jest? po lewej jest dom i taras?

grujecznik- to jest super drzewo. Tylko nie pamiętam ile masz miejsca, czy nie zbyt duże tam jest?
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 23:08, 12 wrz 2015

Do góry
Spotkanie z Jolą w sierpniową niedzielę będę wspominać bardzo, bardzo!
A poza tym, lato mi minęło nie wiedzieć kiedy, i chociaż jeszcze ostatnie plony z ogródka zbieram, to nie da się ukryć, że już jesienna pora nadeszła!

Już co nieco na kompostownik się wyłożyło, a co nieco do spiżarni
size=360x480]http://assets1.]
Bajkowy ogród Weroniki 23:08, 12 wrz 2015

Do góry
gierczusia napisał(a)
Cześć Weroniko trafiłam do Ciebie przez ...gooogle wpisałam hasło hortensjie i rozchodniki i ukazał mi się cudny widok Twego ogrodu czy mogę zapytać jakie to rozchodńiki są niedaleko hortensji ??? Bo odmian jest tyle i jeszcze na dodatek się przebarwiają......
Zestawiłaś to po mistrzowsku
Pozdrawiam

Też wpisałam to samo z ciekawości. Były moje i inne hortensje i rozchodniki. Rozchodniki BRILANT, są bardziej czerwone.

A tu czerwone i różowe rozchodniki.
Mój 4 arowy azyl... 22:59, 12 wrz 2015

Do góry
Miałam nic nie kupować, ale gdzie tam! Zamówiłam narcyzy Green Eyes, kosaćce Recticulata - w 4 odmianach: George, Gordon, Katherine Hodkin i Pixi oraz czosnek Karataviense. Dziś zamówienie odebrałam i od razu posadziłam narcyzy, bo potrzebują sporo czasu na dobre ukorzenienie się.
Resztę cebul posadzę w październiku.
W gratisie dostałam krokusy Orange Monarch. Pomarańczowych nie miałam.

Zdobyłam się wreszcie na rozsadzenie żurawek: Elektra i Lime Marmelade
Z tej pierwszej mam 5 nowych sadzonek, a z drugiej aż 12! Miałam kłopot z ich 'upchaniem'.

W zielonej aptece 22:58, 12 wrz 2015

Do góry
Filomena napisał(a)

Kwieciście i latem, i jesienią u Ciebie . Jak się nazywa ta róża?
Ogród Małej Mi - sezon 2015 22:56, 12 wrz 2015

Do góry
Urszulla napisał(a)
Myślałam że mam więcej nadrabiania ale nie jest wcale tak źle wszystko opttymistyczne gdyby nie Twoje zimowity i narciarskie przymiarki....zimę zamów na luty u mnie pokazała się kępka zimowitów większa niż w zeszłym roku

Ula.. bo nie mam co pokazywać, nie mam czasu się plątać po wątkach, a jak się nie plączę to i gości mało.. i wątek zwolnił ...

Milin ogromny.. i rozłogi ma po ileś metrów w bok.. szlag mnie już trafia.. jak był trawnik to się to kosiło i było po problemie. Teraz mam odrosty wszędzie..

Ogród Małej Mi - sezon 2015 22:52, 12 wrz 2015

Do góry
agatanowa napisał(a)

nie, nie, chocolate kwitnie b.pozno, czasem nie zdaza. Tak w 'Mai...' prawiono

Ooo rzadki gość.... witaj... ale bez przytyków, bo ja jeszcze rzadszy

Ja się nie plącze po wątkach to i gości mam też mało.. ale czas nie guma... jestem coraz wolniejsza

Na niebie ciągle chmury.... i ani kropli.... tak podpuszcza już od dawna.. dziś pół dnia podlewałam.. chociaż mówiłam, że już koniec z tym.. żal mi roślin.. jak już hosty zwiesiły się do samej ziemi to jest źle Podlałam jeden bok ogrodu.. jutro pojadę dalej..
Jak nie praca to coś innego.. kompletny brak czasu... przy podlewaniu przycięłam na różance bukszpany, byle jak, krzywo, ale i tak zleciało kilka godzin.. kurcze, a gdzie reszta buksów Zima mnie z cięciem zastanie jak nic.... to było pierwsze ciecie w tym roku.. za to mam materiał na sadzonki .. ale posadzić nie zdążyłam

Leje się...

Ogród wśród pól i wiatrów 22:51, 12 wrz 2015

Do góry
Dzięki za cieplutkie przyjęcie no i cudne ostróżki Odwdzięczam się moją hortensją (niestety z każdym dniem coraz bardziej zieloną
Co do własnego wątku... przyznam, że przymierzałam się już nie raz, ale albo trochę brak czasu albo duża wątpliwość, czy jest co pokazywać w porównaniu z cudnymi ogrodami na Ogrodowisku
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:49, 12 wrz 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

Witaj Anetko,
Czy możesz podać nazwę tych tulipanów? Jeżeli pamiętasz
Dziękuję i pozdrawiam
Ogród wśród pól i wiatrów 22:49, 12 wrz 2015

Do góry
jolka napisał(a)

Kasia, ja to mam tak, że jak mam budżet na rośliny przekroczony, to się pielęgnacją zajmuję
Gnojóweczkę nastawię, poplewię, poprzycinam W sprawie rozchodnika, jak najbardziej
A oto i wspomniany Misiek taki się zrobił

U mnie tyle do zrobienia, że czasami to nie wiem czym się zajmować i co robic a budżet wiecznie wyczerpany
Chodzę, plewie, kombinuje etc... a co kopania dołków to chciałabym mieć takia ziemię jak Ty... no i teren nawet ten nie ogarniety ładniutki
Bajkowy ogród Weroniki 22:47, 12 wrz 2015

Do góry
Flower1 napisał(a)
Bajkowy jak zawsze bajkowy zycze duzo zdrowka Weroniko ,czekamy na fororelacje z wakacji uwielbiam tu zagladac , juz 3 razy przegladalam watek poduchy z floksow na wiosne moje ulubione

Dziękuję za życzenie. Jak lubisz zaglądać, to pewnie będzie jakaś mała fotorelacja na zakończenie sezonu ogrodowego. Wiosenne poduchy floksowe też lubię. Tymczasem podglądam ostatnią kwitnącą lilię, i może dojrzeją winogrona i brzoskwinie.

Ogród Małej Mi - sezon 2015 22:45, 12 wrz 2015

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Zgłaszam się po przerwie do narodowego czytania wątku u Małej mi. Całuski dla F.

Hanuś..super, że jesteś Z nowym sprzęcichem

Gabisiowy ogród...początki....:-) 22:42, 12 wrz 2015

Do góry
A to na poprawę humoru:

Moja bajka 22:42, 12 wrz 2015

Do góry
Katkak napisał(a)

tu za hortami mam jeszcze sporo miejsca. Miał to być taki hortensjowy zakątek, ale z samych ogrodowych. Teraz się jednak zastanawiam czy bukietowych tam ni dać do tyłu bo byłyby lepiej widoczne.

Mój zakamarek przy studni - dla Sylwi, bo mówi, że jeszcze go nie widziała
lawenda wciąż cudowna

Rabata na pierwszej fotce też wymiata, ślicznie skomponowana, nie dowiary Twój ogród wydaje się o wiele większy niż jest

Dzięki za widoczek studni, co to za drzewko za nią???
Małymi kroczkami do celu... 22:41, 12 wrz 2015

Do góry
paulina_ns napisał(a)

Zazdraszczam ja całe pazury zdarlam na tym plewieniu,ale już na niedzielę pomalowane, tym razem czerń
Zajebiste. Takie w stylu gothic rock.
Ja osobiście najbardziej lubię u kobiet manicure francuski.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies