Mi to wygląda na dzwonek brzoskwiniolistny Campanula persicifolia, ................aż obiegłam swojego obejrzeć.. identyczny, też z takimi ząbkami. Ja sobie takie kupiłam w Bylinowym Raju La Bello i La Belle.
Mireczko, pozdrawiam
Cynie u mnie zagościły pierwszy raz. Długo kwitną i chciałabym je w przyszłym roku mieć. Tylko nie wiem, jak zebrać nasionka, bo ciągle mi się wydaje, ze jeszcze są niegotowe
Mireczko pięknie kwiatki. Dalie jeszcze się wyrobią. One aż do mrozów. A te żółte gwiazdki, co to?
Ania dzięki za info. Miałam już wywalić bo se myślę znów chwasta mam i sie cyrtolę, ale tym razem poczekam- skąd sie wziął nie wiem, też u nich zamawiałam ale to rośnie gdzie indziej, a obok rośnie dzwonenk kropkowany i może z nim się przywlekło. Jeszcze się zastanawiałam czy to nie jest młody liść astrów bo tam kiedyś rosły.
Dzięki za trud.
Witaj !
muszą być suche no i nie po deszczu, nazbieraj dużo z różnego czasu to zawsze się utrafi, ja sobie zaznaczyłam z którego chcę i poczekam na jego nasiona jeśli pogoda będzie łaskawa, oby jeszcze trochę.