z uszami tez zrobiłam jedno na zabawki, w kształcie walca, miał to być kosz ale stwierdziłam, że za duży i w dodatku koślawy mi wyszedł, do poprawy idzie
Paulinko bardzo ładnie te rabaty wyglądają, ale wiesz co znowu Ci trochę namieszam - no taka to już jestem
Była u mnie koleżanka z O Asia "Ogród w Puszczykowie", która ma piękny ogród. Nie krytykowała, tylko słuchała, oglądała i delikatnie, taktownie podpowiadała. Moja rabata największa jest cała bylinowa. I teraz myśl moja - jak wszystko przekwitnie czyli jesień, zima i wczesna wiosna to jest pusto-puściutko, bo same cebulowe sprawy nie załatwią. I wiesz co właśnie chcę na tej rabacie dać tujki danica i jakieś cyprysiki, żeby coś było zimozielonego, a Ty się ich z tej rabaty pozbywasz Przemyśl to dobrze. Na mojej rabacie jest 10 rozplenić,7 rozchodników, lawendy , berberysy, hosty, hortensje i dużo innych bylin, których dobre pół roku nie ma. I właśnie Aśka podsunęła mi taki pomysł z danicami, cyprysami, cisami który będę wdrażała od przyszłego roku. Zrobić taki szkielet na tej rabacie, który będzie zawsze zimozielony. Pomyśl.
Ale cudnie po prostu nie mogę się napatrzeć i nadziwić, że można wymyślić coś tak pięknego.
Brak słów
na trzeciej fotce to coś okrągłe to co to za roślinka
moja rabatka.. jedyne co dosadzilam to carexy evergold..w koncu mam komlet 20 szt. po 5 szt na kazdą rabate z cisami
a tu moja frontowa.. jedna perovskia mi wystrzeliła do góry niemiłosiernie.. i tu się nad roszadą zastanawiam hehe..coby jednak w liniach sadzic rosliny
zawiedziona jestem larissą w pełnym słońcu robi się blada prawie biała i nieladna.. daje jej szanse do przyszlego roku)
dzisiaj mają przyjsc male graby fastigiata, więc podmienie przed nimi posadzilam tymczasowe amazon mist, bo dzieliłam sadzonki..
O jakie cudne to ciurkadełko czy można namiary na kupno takiego?
Czytam na przemian cały czas relacje z Tojego i Mad ogrodu i nie wiem kiedy będę na bieżąco ale jestem zachwycona toim ogrodem jest inny niż wszystkie. Oryginalny!! i CUDNY!!