Miałem pokazać posadzone hortki Strong Anabelle ale okazało się że mama przyniosła mi ze szkółki zwykłe Anabelki. To siup w samochód i wymieniłem na właściwe. Przy okazji dokupiłem zawilce różowe. I tak mi zeszło do wieczora że zdjęć nie mam.
Tylko kilka migawek przy okazji:
Rozchodnik uwielbia słońce,berberysy też,ale nie żółte ( przypala je) może się powtórzę ale ta rabata jest z przodu domu,powinna być reprezentacyjna cały rok, a jak berberys przekwitnie będzie łyso, ja bym tu widziała coś zimozielonego, obwódka z bukszpanu jak najbardziej może do tego jakiś iglak na pniu? Trzmielina? Ale tak sobie Głośno myślę, ja bym tu dała hortensje Limelight kilka sztuk do tego ML, hortensje widziałabys latem z okna ehhh rozmarzyłam się
Edit. Właśnie zauważyłam,że chyba tam jest za wąsko na limelight, więc jednak iglak na pniu obwódka z bukszpanu, kulki bukszpanowe i możesz jeszcze wcisnąć tam np bordowe żurawki.
Pomysł Danusi jest fajny, akurat na tej rabacie z hortensjami mam wszystko: hortensje, trawy i bukszpany i tam nie mam żadnych cebul. Czosnki pojawiają się w maju. Niech zagrają na rabacie przy ciurkadełku wśród traw Frosted Curls i stipy
Oczywiście strona południowa. Słońce pali niemiłosiernie. I co w tm małym kawałeczku posadzić? Napewno chcę lawendę może i trawa... nie wiem jak zachowa się rozchodnik. Ale to napewno za mało. Berberys kolumnowy, obwódka z buksika ?