nie przyciełam je bo były okropnie długie zasłaniały wszystko, dosłownie ścielił się las liściowy. W tamtym roku tż przycinałam tylko wcześniej więc do kwitnienia trochę odrosły
hahahaha i tak się rodzą plotki NIE BĘDĘ ZRYWAŁA TRAWNIKA
pisałam że pamiętam jak ktoś zdzierał trawnik i zbierał larwy chrząszcza majowego i było ich tam setki. Nie pamiętam kto to był jedno wiem na pewno to był facet
Jeżeli źle umieściłam wątek, to z góry przepraszam.
Mam takie oto gazony, które podtrzymują skarpę na tarasie.
Jest ich 14. Są zabetonowane, ale mamy zamiar je przewiercić i wysypać dno żwirkiem. Taras jest od strony północnej, latem jest tam dużo słońca. Chciałam w nich posadzić rośliny wieloletnie. Po długiej lekturze wybrałam: Sosnę kosodrzewinę „Ophir”, Sosnę kosodrzewinę „Humpy”, Sosnę kosodrzewinę „Mops”, trawki - kostrzewy i turzyce. Doczytałam jednak, że te roślinki mogą nie przezimować w takich gazonach. Jakie jest Wasze zdanie w tym temacie? Ja dopiero zaczynam z ogrodem i się po prostu nie znam.
Czy rzeczywiście lepiej w tych „pustakach” sadzić co roku jakieś roślinki jednoroczne?
A jeżeli tak to jakie? Jestem jeszcze na etapie "chcę mieć wszytko" .
Po przejrzeniu wątku od ana_art spodobały mi się Macierzanki „Alba”. Jednak nie wiem z czym je posadzić, aby się ładnie komponowały.
Kasiu , nawigarotka, Olu, Sebku, Juziu, Poli, Ewo, anna_p_k, ren122 DZIĘKUJĘ z takimi kibicami chce się pracować
olbrzymi plus nic się nie zawala, nie osuwa i łatwo nadłożyć jak się za dużo wybrało
wujka pszczelarza muszę zapytać bo nie mam pojęcia choć znając właściwości miodu może być to przyjemne
sprzątam ? no skąd zwykle większość przedmiotów nie trafia w kadr choć przeważnie leży ich cała masa i ogarniam teren po skończonej pracy wieczorkiem
naoglądałam się przez zimę za dużo Pinterest'a
Ana na filmiku był element wodny bardzo płytki u mnie oczko ma ponad metr głębokości. Ścianki zrobili pionowe i nie maskowali niczym poza obwódką z desek. U nas ścianki podzielone półkami i wykrojone pod odpowiednim kątem Dno wysypali drobnym żwirem, u mnie taki żwirek będzie w strefie płytkiej.
Całość wykładamy nieregularnymi kamykami zaczynając od dna, szczeliny uzupełniamy drobniejszymi. To prawie jak układanie puzzli idzie dość mozolnie ale potem procentuje. Pokażę na zdjęciach
jeszcze nie wiem co tam eM kombinuje
na bloczki kątowniki, siatka i klej. Następnie farba gruntująca i farba elewacyjna raz. Jak skończymy pomalujemy jeszcze drugi raz