Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:47, 17 kwi 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
derenie? nie to były gracilimusy i red baron piękne zestawienie i jeszcze hortki w tle . Ja bym posadziła nie regularnie

Dziewczyny pokażcie to zdjęcie? znajdę w wizytówce? lecę poszukać
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 23:02, 16 kwi 2015

Do góry
nic nie dostałam...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:58, 16 kwi 2015

Do góry
wiunia napisał(a)
Anetko Vertigo sadziłaś do donic po jednej sadzonce czy więcej takie były śliczne, że aż!
po jednej
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:51, 16 kwi 2015

Do góry
Łukasz dasz radę mi zidentyfikować te żurawki?

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:31, 16 kwi 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
derenie? nie to były gracilimusy i red baron piękne zestawienie i jeszcze hortki w tle . Ja bym posadziła nie regularnie

Czyli np w V lub ^ ? Czy zupełnie nieregularnie? I masz rację z red baronem
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:25, 16 kwi 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
dzisiaj widziałam bardzo ładne sadzonki trzmieliny w biedronce

O! to jutro wpadnę zobaczyć u mnie, może coś jeszcze będzie. Dzięki Ana
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:23, 16 kwi 2015

Do góry
Kasia73 napisał(a)
Ana pamiętasz może jak pisałyśmy o rabacie brzozy derenie trawy?! Wklejałaś takie oszałamiające zdjęcie no i kupiłam brzózki derenie i mam pytanie doradź: rabata 7x 3 m czy brzozy w linii prostej czy w trójkąt podpowiesz?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:47, 16 kwi 2015

Do góry
malkul napisał(a)
Ana- powiedż mi prosze jak byś podsumowała rozplenice w tych białych donicach co w zeszłym roku miałaś. chciałam sobie tak zrobic tego roku ale boją sie że to straszne pijaki są, jak dbałaś?
pijaki z nich to fakt, ale odpowiedzią niech będzie to, że w tym roku planuje je ponownie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:46, 16 kwi 2015

Do góry
malkul napisał(a)
Ana- powiedż mi prosze jak byś podsumowała rozplenice w tych białych donicach co w zeszłym roku miałaś. chciałam sobie tak zrobic tego roku ale boją sie że to straszne pijaki są, jak dbałaś?
pijaki z nich to fakt, ale odpowiedzią niech będzie to, że w tym roku planuje je ponownie
Ogród Sylwii od początku cz.II 19:26, 16 kwi 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Płacząca brzoza w płaczącej donicy czegóż chcieć więcej. Po jakości wszelakich strzyżonych form widać, że syn jest bardzo muzykalny

oby i ten sezon był z dobrym akompaniamentem , bo mi ręce odmawiają posłuszeństwa
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:57, 16 kwi 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

tfuuuu wypluń te słowa!!!
Tobie by się nie przyjęły? Ty masz ręcę które działają cuda

Taaaa.. chciałabym... Właśnie mnie martwią paprocie od Makkasi, które nie ruszyły... I dwa rodony mi żółkną... Każdy ma wzloty i upadki.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:48, 16 kwi 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Zdzierasz trawnik? Dobre!
Masz rację... forum ma moc. Informacja podana od niechcenia pędzi jak kula śniegowa i często wraca do nas w zupełnie innej formie.

Piję kawę i idę ciąć obwódki i pikować bukszpany w nadziei, że przyjmą się tak, jak mojej Cioci.

tfuuuu wypluń te słowa!!!
Tobie by się nie przyjęły? Ty masz ręcę które działają cuda
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:02, 16 kwi 2015

Do góry
olga_ napisał(a)
Aneta dobrze widze że szafirki mają obcięte listki? Czy to mróz im przypalił? Ja swoim bym chętnie podcięła.
nie przyciełam je bo były okropnie długie zasłaniały wszystko, dosłownie ścielił się las liściowy. W tamtym roku tż przycinałam tylko wcześniej więc do kwitnienia trochę odrosły
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:01, 16 kwi 2015

Do góry
emila napisał(a)
Aniu czy już lałać gdzieś nawóz?
pisałam pare postów wyżej
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:00, 16 kwi 2015

Do góry
malgra napisał(a)

Wielkie dzięki!!! Będzie pewnie bukszpanowa. Pozdrowionka ze słonecznego dziś Wrocka.
dzisiaj widziałam bardzo ładne sadzonki trzmieliny w biedronce
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:59, 16 kwi 2015

Do góry
mirkaka napisał(a)
Aniu,czy ja źle przeczytałam, czy będziesz zrywać trawnik? Dlaczego?
hahahaha i tak się rodzą plotki
NIE BĘDĘ ZRYWAŁA TRAWNIKA
pisałam że pamiętam jak ktoś zdzierał trawnik i zbierał larwy chrząszcza majowego i było ich tam setki. Nie pamiętam kto to był jedno wiem na pewno to był facet
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:53, 15 kwi 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
hmmm kolejne trudne pytanie, odpowiedź będzie subiektywna. Bukszpanowa zapewne ładniejsza, ale i 'trudniejsza' w pielęgnacji z trzmielina zaś nic nie trzeba robić poza przycinaniem, żadnych szkodników, pryskania itp

Wielkie dzięki!!! Będzie pewnie bukszpanowa. Pozdrowionka ze słonecznego dziś Wrocka.
Gazony jak obsadzić? 18:48, 15 kwi 2015

Do góry
Witam wszystkich serdecznie.

Jeżeli źle umieściłam wątek, to z góry przepraszam.
Mam takie oto gazony, które podtrzymują skarpę na tarasie.

Jest ich 14. Są zabetonowane, ale mamy zamiar je przewiercić i wysypać dno żwirkiem. Taras jest od strony północnej, latem jest tam dużo słońca. Chciałam w nich posadzić rośliny wieloletnie. Po długiej lekturze wybrałam: Sosnę kosodrzewinę „Ophir”, Sosnę kosodrzewinę „Humpy”, Sosnę kosodrzewinę „Mops”, trawki - kostrzewy i turzyce. Doczytałam jednak, że te roślinki mogą nie przezimować w takich gazonach. Jakie jest Wasze zdanie w tym temacie? Ja dopiero zaczynam z ogrodem i się po prostu nie znam.

Czy rzeczywiście lepiej w tych „pustakach” sadzić co roku jakieś roślinki jednoroczne?
A jeżeli tak to jakie? Jestem jeszcze na etapie "chcę mieć wszytko" .
Po przejrzeniu wątku od ana_art spodobały mi się Macierzanki „Alba”. Jednak nie wiem z czym je posadzić, aby się ładnie komponowały.

Proszę o pomoc.
Moja codzienność - ogród Oli 09:49, 15 kwi 2015

Do góry
Kasiu , nawigarotka, Olu, Sebku, Juziu, Poli, Ewo, anna_p_k, ren122 DZIĘKUJĘ z takimi kibicami chce się pracować

Jagodaa napisał(a)
Tak sobie myślę, że przy oczku można docenić glinę. U mnie to wszystko zjechałoby od razu, nie ma mowy o takim precyzyjnym stopniowaniu piaskowego terenu. Wylewka super!

olbrzymi plus nic się nie zawala, nie osuwa i łatwo nadłożyć jak się za dużo wybrało

Luki napisał(a)
To teraz czekamy aż popłynie z tego cudeńka woda
Estetyka wykonania i prowadzonych prac to miód na moje oczy (chociaż nie wiem czy wylewanie miodu na oczy nie było by bolesne ) pełna profeska

wujka pszczelarza muszę zapytać bo nie mam pojęcia choć znając właściwości miodu może być to przyjemne

Iwk4 napisał(a)

ha, ha
Olu, to niech będzie miód na serce
U mnie przy przeróbkach takiego porządku nie ma. Czy przed fotkami sprzątasz? Niemożliwy ten porządek. Podziwiam za taką umiejętność utrzymania ładu.
Fajna ściana, glina równe półki trzyma, ciekawa jestem zakładania folii.

sprzątam ? no skąd zwykle większość przedmiotów nie trafia w kadr choć przeważnie leży ich cała masa i ogarniam teren po skończonej pracy wieczorkiem

Kuba napisał(a)

Och jak pięknie :0
dech zapiera
nie wiem jak Ty to robisz, w żurnalach takich obrazków nie pokazują, ale cieszę się że można takie zobaczyć na O.

naoglądałam się przez zimę za dużo Pinterest'a

ana_art napisał(a)
http://player.pl/programy-online/odlotowy-ogrod-odcinki,1744/odcinek-4,S03E04,37620.html
a mnie zastanawia czy tej folii nie będzie widać, bo w tym odcinku zastosowali takie 'tarasy' maskuące linie a Wy jak zamierzacie tą folie zamaskować ?
edit. widzę, że Sylka już zapodała linka wcześniej

Ana na filmiku był element wodny bardzo płytki u mnie oczko ma ponad metr głębokości. Ścianki zrobili pionowe i nie maskowali niczym poza obwódką z desek. U nas ścianki podzielone półkami i wykrojone pod odpowiednim kątem Dno wysypali drobnym żwirem, u mnie taki żwirek będzie w strefie płytkiej.
Całość wykładamy nieregularnymi kamykami zaczynając od dna, szczeliny uzupełniamy drobniejszymi. To prawie jak układanie puzzli idzie dość mozolnie ale potem procentuje. Pokażę na zdjęciach

Juzia napisał(a)
Oluś a łupka czym będziecie docinać????
Bo nie wiem czy Żona przygotowywać już na jakieś zakupy sprzętowe

jeszcze nie wiem co tam eM kombinuje

katiaxx napisał(a)
ślicznie wygląda z tą wylewką jak murek wytnkowaliście - tynk na bloczki czy cienki styro + klej z siatką ?

na bloczki kątowniki, siatka i klej. Następnie farba gruntująca i farba elewacyjna raz. Jak skończymy pomalujemy jeszcze drugi raz

Borbetka napisał(a)
Kiedy poleci woda? Bosko jest.

jak pogoda dopisze jest szansa, że niedługo

Ogród na górce 09:22, 15 kwi 2015

Do góry
Oj myślałam ostatnio o Tobie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies