Iwonko jak będziesz miałą zdjęcia to pisz, ale zapewne sam zauważe bo śledzę Twój wątek na bieżąco
Agato żurawki trzeba dzielić co dwa lata jeżeli chcemy mieć je długo, jeżeli zaniedbamy dzielenie mogą zbyt wyrosnąć i zdrewnieć, a takie gorzej się ukorzeniają i dzielą. Ja swoje żurawki sadzę co 30-35cm, ale Rio można posadzić co 40cm. Jakieś przerwy miedzy nimi będą, ale nie duże
Ewo już napisałem u Ciebie
Wojtku jak zbrązowiały, całe i nie dają oznak życia, czy tylko wszystkie liście zbrązowiałe bo jeżeli tak to u mnie często się tak zdarza u wielu odmian.
Małgosiu zaraz śmigam do Ciebie i napiszę odmiany żurawek
Kasiu ja uważam, że warto raz zainwestować i długo użytkować
Violu spokojnie ja nic swoimi łapkami nie zrobię

Żywopłot ładnie ygląda od góry, ale od strony sąsiada jest strasznie zaniedbany i zaczyna robić się łysy, a prześwity coraz większe. Zero podlewania i zero nawożenia robi swoje, na dodatek brak systematycznego cięcia robi swoje.
Wszystkie turzyce kwitną

te o grubszych zimozielonych liściach i te włosiste typu Froste Curls
Gośka fiołki też mnie chyba lubią bo co roky wyrywam z różnych miejsc, a one nadal się pojawiają, teraz przeniosły się w bluszcz i tam bardzo mi pasują

U mnie jedynie wiatr spowalnia rozrost roślin, strasznie wysusza glebę, a deszczu było tylko troszkę w poniedziałek.