Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Ogród Mirelli 00:18, 13 maj 2016

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Mirellka nie byłam dzisiaj cały dzień tutaj i miałam 55 wpisów u Ciebie do nadrobienia, ale dałam radę U mnie ice dance wyglądają identycznie, myślałam,że tak powoli się zbierają, bo je w tamtym roku podzieliłam hmm..dam im jeszcze szansę w tym sezonie i zobaczymy.

U mnie red baron padł, tak samo jeden Ml co mnie bardzo zdziwiło, ale nie wiem czy sama ich nie załatwilam tym,że tak wcześniej przycielam, drugi był przyciety później i żyje.

Stipa się nie przejmuj, jak już tyle się nameczylas to posadz ja do ogrodu i zobaczysz.

Paulinka musimy dać trawką jeszcze czas. Tak jak pisała Madżenka miesiąc maj jest to czas na ruszenie traw Kilka sztuk wymieniłam, ale one ewidentnie nie przetrwały zimy.

Red Baron padł? To dopiero dziwne. Co się stało? Nie wypuszcza?
U mnie pięknie rośnie.

Na jednego ML też czekam. Kupiłam już w razie gdyby jednak nie odbił, ale daję czas. Pięć sztuk wypuszcza to ten też powinien, były razem sadzone.

Stipą przestałam się przejmować, może będzie ładna, a może nie - trudno. Na różance posadzę kupioną, a tą z wysiewu na bylinowej
Ogród Mirelli 00:07, 13 maj 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
Mirelka gddzie tą stipę trzymasz?Stipa nie lubi mokro

Wiem, że nie lubi mokro. Pójdzie do gruntu może jej będzie lepiej
Asi ogródek pod świerkami 00:01, 13 maj 2016

Do góry
Faktycznie dobrze stipa wygląda
Ja już nie będę się bawiła w przesadzanie do większych doniczek, wsadzę ją do gruntu

Bardzo fajne zakupy
Ogród Mirelli 23:42, 12 maj 2016

Do góry
ewa004 napisał(a)
Wiesz co ta stipa wcale nie taka zła
Wsadź ja do gruntu ,a zobaczysz jak pójdzie
Ja jak sobie przypominam to wcale ładniejszej nie miałam ,a posadz
ona do ziemi w oczach rosła

To mnie pocieszyłaś. Do gruntu wsadzę
Ukojenie 23:24, 12 maj 2016

Do góry
iwka napisał(a)
Zojka Ty to chyba będziesz miała najpiękniejszy ukwiecony ogród w tym roku, no cały czas podziwiam za chęci do wysiewów i do pilnowania tego. Ja wysiałam też trochę, kilka tygodni się męczyłam tylko po to by stwierdzić że g...o z tego będzie i wywalić. Z dwóch opakowań szałwii posadziłam dzisiaj do gruntu trzy sadzonki kilka cynii i jedynie co stipa przetrwała, ale też już miała upadek

Mam taką cichą nadzieję, że będzie ukwiecony - taki był cel. Teraz popracuję nad wieloletnimi
Miałam z wysiewami troszkę więcej szczęścia niż Ty - gdybym trafiła na początku na tą ziemię do wysiewów Substral to nie zaszłabym nigdzie - dla mnie okazała się do kitu. Może Ty też z czymś nie trafiłaś i to tego wina.

Pozdrawiam!
Asi ogródek pod świerkami 23:20, 12 maj 2016

Do góry
Asiuniaa napisał(a)
Moja uratowana stipa. Z wielodoniczek w których się miało kiepsko przesadziłąm jeszcze raz do doniczek i polepszyło jej się

Ze stipą sobie jednak poradzilaś Brawo A kiedy ją wysadzasz do gruntu?
Ukojenie 23:05, 12 maj 2016

Do góry
Zojka Ty to chyba będziesz miała najpiękniejszy ukwiecony ogród w tym roku, no cały czas podziwiam za chęci do wysiewów i do pilnowania tego. Ja wysiałam też trochę, kilka tygodni się męczyłam tylko po to by stwierdzić że g...o z tego będzie i wywalić. Z dwóch opakowań szałwii posadziłam dzisiaj do gruntu trzy sadzonki kilka cynii i jedynie co stipa przetrwała, ale też już miała upadek
Ogród dla moich synków 21:49, 12 maj 2016

Do góry
Najpierw pokażę Wam jaką paczkę dostałam od naszej forumowej Ani , a potem poodpisuję. Dziękuje Aniu jak nie wiem co
stipa i białe krzewuszki

monstrualne bergenie

Z gołymi korzeniami od razu wsadziłam, tu przygotowane do transportu

i żółta niespodzianka

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 21:40, 12 maj 2016

Do góry
butterfly napisał(a)
Asiu, stipa musi jeszcze cierpliwie poczekac w doniczkach ale nie narzeka
przygotowaąłm już jej trochę miejsca bo wycięłam wszystkie liście czosnkom żeby było lepiej mi sadzić.

Dziś rano była piękna mgła.

Niestety wszystkie tulipany przekwitły... na zdjęciach z daleka jeszcze jako tako to wygląda ale jutro chyba wszystkie wytnę...

Idę prasowac ostatnie 2 firanki...
I mam nadzieję ze usiąde w niedzielę na tarasie... prognozy nie sprzyjają...

WOW JAK PIĘKNIEEEEEE TEŻ TAK CHCĘĘĘĘ
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 21:18, 12 maj 2016

Do góry
Asiu, stipa musi jeszcze cierpliwie poczekac w doniczkach ale nie narzeka
przygotowaąłm już jej trochę miejsca bo wycięłam wszystkie liście czosnkom żeby było lepiej mi sadzić.

Dziś rano była piękna mgła.

Niestety wszystkie tulipany przekwitły... na zdjęciach z daleka jeszcze jako tako to wygląda ale jutro chyba wszystkie wytnę...

Idę prasowac ostatnie 2 firanki...
I mam nadzieję ze usiąde w niedzielę na tarasie... prognozy nie sprzyjają...
Ogród Mirelli 21:04, 12 maj 2016

Do góry
Mirellka nie byłam dzisiaj cały dzień tutaj i miałam 55 wpisów u Ciebie do nadrobienia, ale dałam radę U mnie ice dance wyglądają identycznie, myślałam,że tak powoli się zbierają, bo je w tamtym roku podzieliłam hmm..dam im jeszcze szansę w tym sezonie i zobaczymy.

U mnie red baron padł, tak samo jeden Ml co mnie bardzo zdziwiło, ale nie wiem czy sama ich nie załatwilam tym,że tak wcześniej przycielam, drugi był przyciety później i żyje.

Stipa się nie przejmuj, jak już tyle się nameczylas to posadz ja do ogrodu i zobaczysz.
Ogród Mirelli 20:20, 12 maj 2016

Do góry
Mirka napisał(a)

Słuszna uwaga...gdy moją sianą podlewałam to jakaś była kiepska, a jak przez zapomnienie nie podlałam 2-3 dni to dopiero pokazała.
Ogród Mirelli 18:58, 12 maj 2016

Do góry
Ogród Mirelli 18:57, 12 maj 2016

Do góry
Asi ogródek pod świerkami 18:44, 12 maj 2016

Do góry
Moja uratowana stipa. Z wielodoniczek w których się miało kiepsko przesadziłąm jeszcze raz do doniczek i polepszyło jej się
Borówcowy raj 18:38, 12 maj 2016

Do góry
Borbetka napisał(a)
Dominiko - to stipa przycięta.

Pod świerkiem będzie hortensja pnąca, która jest już tam 13 lat. Nie jestem w stanie jej wykopać, więc się rozejdzie. A z brzegu chyba dam cisowy żywopłot. Za świerkami jest golizna, widać płot, bo ciemno. Są tam tylko lekko łyse thuje Szmaragdy. Bardzo ciężko coś planować pod drzewami, bo nic nie chce rosnąć.

Melduję, że grujecznik zmarznięty, tulipany prawie leżą, a kupiony kilka dni temu judaszowiec stracił listki i kwiatki. Dla pocieszenia jednak powiem, że sad ma się ok. Zupełnie nie rozumiem tych stref w moim ogrodzie. Strona południowa zawsze podmarza. Z przodu ogrodu mam las, od zachodniej strony, więc podmuchy wiatru powinny być zagłuszone, a tutaj zawsze jest zimniej. Myślicie, że ten judaszowiec odbije?

Pięknie u Ciebie na wiosnę.Teraz już wiem dlaczego mojemu grujecznikowi listki zczerniały.
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 18:00, 12 maj 2016

Do góry
Jak tam stipa i przygotowania do komuni?
Ogród Mirelli 17:11, 12 maj 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Moja stipa z wysiewu. Od razu napiszę, że nie ma za sucho, ta ziemia do wysiewu tak wygląda na górze

A taką kupiłam

Mirella ona maja już za ciasno. Pamiętasz jak moja wyglądała , jaka był przyschnięta ? Przesadziłam ją do doniczek większych i ruszyła. Teraz jest ładna. Wstawię zaraz fotkę. Myślę, że powinnaś ją wsadzić do gruntu i na pewno ruszy.

Kupiłaś ładne. I pieknie rabatki obsadziłaś. Będzie busz latem
Ogród Mirelli 15:47, 12 maj 2016

Do góry
Wiesz co ta stipa wcale nie taka zła
Wsadź ja do gruntu ,a zobaczysz jak pójdzie
Ja jak sobie przypominam to wcale ładniejszej nie miałam ,a posadzona do ziemi w oczach rosła
Ogród Mirelli 15:35, 12 maj 2016

Do góry
Moja stipa z wysiewu. Od razu napiszę, że nie ma za sucho, ta ziemia do wysiewu tak wygląda na górze

A taką kupiłam

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies