Witam
Na 3-4sztukach ze 150tuji znalazłem jakieś jaja. Na jednej z jaj wylęgły się jakieś szare malutkie glizdy. Powierzchnia ze zdjęcia, na którym są jaja to około 1,5cm długości.
Czy oprócz obcinania gałązek robić coś jeszcze?
Pozdrawiam.
Mąż mój mechanikiem samochodowym Nie lubi budowlanki
Jeszcze niedawno nie chciał słyszeć o murku choć mu głowę trułam. Wszelkie argumenty nie pomagały ale w końcu udało się go urobić. Mial milion wymówek. Przyjechała ostatecznie Anita, pokazała jak układać no i wczoraj był tydzień od momentu jak zaczęliśmy.
Dzisiaj też ruszyły przygotowania do kolejnego, frontowego murku który będzie połączony z bocznym i stworzy tak jakby dwie donice.
Cudnie sie "zatrawkowałaś " Paulina, wszystko takie dorodne...
A psiak uroczy - ile ma lat ? Moja suka tez podgryza trawy, głównie rozplenice, wszystkie po trochu.....może one słodsze jakies od innych , nie wiem, nie próbowałam
Irenko to miskant mam go od Nati wysoko będzie rósł tylko lato było za suche i to miejsce wysuszone ale i tak zakwitł mocny jest Wczoraj mi net nawalał i miałam fotę z tatą wstawić oooo
Zaczęłam też obsadzać rabatę wokół oczka. Najpierw tło z cisów i bukszpanów. Niewysokie obwódki będą stanowić tło dla innych roślin. Chciałabym z czasem "schować" oczko w roślinności. Z dwóch stron będzie ona nieco wyższa, aby osłonić wodę od słońca. Z dwóch nieco niższa, aby jednak był widok na oczko od strony tarasu.
Powstaje też obwódka wokół placyku na leżaki, żeby dodać temu miejscu nieco intymności. Z czasem dojdzie wypełnienie z innych roślin
Cisy uratowane od opuchlaków. Na razie jeszcze nieco biedne, ale jestem dobrej myśli