Wybaczcie, odpowiem jutro - eMuś z Holandii wrócił z delegacji i dostałam od niego piękny bukiet holenderskich czerwonych tulipanów o nazwie miejscowości w której był I jak go nie kochać ?
Lawendowy bonsai trochę niedomaga po suszach, chyba jednak nie nadaje się do tego typu pojemników. Ale żyje, obfocę go przy najbliższej okazji. Dziś nie zdążyłam bo taką oto właśnie pogodę mamy
Takie zjawisko, od godziny słońce świeci i intensywnie pada
Waldku nie trafiłeś to akurat nie sukka i nie kalifornijska to Tofik,
Przeze mnie wysiana Cleome ale jakoś nie chciało mi się sadzić jej i posadziłam bardzo późno kilka sztuk do warzywnika na spróbowanie i czuję że będę ją siać i w przyszłym roku- cudna jest szczególnie ta fioletowa. Ale niestety nasion nie zbiorę bo nie dojrzeją.
Pissardi jest super i trzyma ładny kolor cały rok, nie zielenieje jak buki. Ja jestem z niej nardzo zadowolona. Wiosną dodatkowo ślicznie kwitnie . Kupuj Pissardi . A ten ambrowiec to kolumnowy, czy zwykły?
Witam sie u Ciebie Przemku
ależ pięknie,wiosennie ...dobrze tak czasami przetrzepać czyjś wątek) a tu takie piękności..skrzynie to teraz będą moim wiosennym marzeniem)
Hameln - węższe liście, bledsze, bardziej zwiewna, "lżejsza" kępa, bez kotów niższa i mniejsza
Moudry - dość szeroki, ciemnozielony mięsisty liść, kępa gęściejsza, taki krępulec, szybciej rośnie (obie sadzone w tym sezonie), mniej wzniesiona, bardziej fontannowa
Mam jeszcze bezodmianową - wysoka jak miskant, bardziej wzniesiony pokrój, duże, ciemne koty - jak pałki od tataraku
Kacha cudasne klonik sliczna barwe złapal pieknie wszystko rosnie i masz racje swietnie sie oglada jak sie juz widzialo ogrod na zywo Kaska szukam bordowego drzewka na pniu , owal zaproponuj cos kochana
z funkjami się nie polubiłam jakoś ..mam kilka szt. bo sa bezobsługowe ..prawie ...no chyba ze ślimaki zaatakują
ale tą twoją ...no spodobała mi sie co ona za jedna?pamietasz?
z żurawkami ...widzę, że też mało kto się polubił
ja też kupiłam w szale zakupów ...mam bo mam...w zimie cieszą ..to jest ich zaleta ...ale dzielę ..bo wypadają co sezon.
Troche mnie nie było, ale wrzucam cosik z ogrodu...
Na ostatnim zdjecieu buki Dawyck Gold z ML.
A teraz moje plany, zakupiłam 3 graby Frans Fontaine i tu będą:stoja w donicach jeszcze.
Widac je tam za brzozą.
Na ostatnim widok z tarasu, musze cos tu posadzic, bo sąsiad tak blisko sie wybudował i na dodatek dosc sie podniosł...wymyslilam te graby kolumnowe , podsadze je mysle Evergolldami, tak jak tam widac.....no chyba ze ktos ma inna propozycje..?