Beatko, jak zobaczyłam to zdjęcie, zaraz pomyślałam o miskantach.
A potem przeczytałam, że właśnie w ten sposób kombinujesz. To bardzo dobry pomysł
Pytanie tylko, którego wybrać?
Ja bym wybrała z kwitnących - może Graizella? https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/96/967864/original.JPG
Właśnie dziś mi Ewa go opisywała, że sam nie jest zbyt wysoki, ale potem na długich łodygach wysoko, nawet na 2 metry wyrastają pędzelki. Ja będę go miała na wiosnę Ewa twierdzi, że szybko kwitnie, więc dłużej by był efekt i pasowałby do brązowych trawek
Przy wrzosowisku powstała nowa rabata. Robocza nazwa (ostatnio mam potrzebę nazywania rabat i nie tylko) Zakole jesienne. Robocza, bo niektórym kojarzy się z męską łysiną
Jeżówka Glowing Dream, Carex Bronco, Pennisetum Little Bunny, ciemne rozchodniki, ostnice, werbeny (patagońska, argentyńska), kłosowiec i perovskia.
wrzosowisko
Dziś pokaże Wam kilka zdjęć mojej psiny która z każdym dniem coraz bardziej psoci choć na tych zdjęciach tego nie widać
Ostatnio upodobała sobie posadzone co dopiero trawy niestety jedna skończyła marnie
układam sobie w brzuszku po jedzeniu
zdziwienie na roślinki
i relaks
Dziś też dojechał żwirek więc jutro w planach wysypanie ścieżki z brzozami i klonem
Bodziszek Rozanne kwitnie nieprzerwanie od kilku miesięcy, mam nadzieję, ze przezimuje. Obok clematis bylinowy Cassandra, mimo, że przesadzany w tym roku, też kwitnie obficie.
Cassandra
Bylinowy busz: gaura, perovskia, kłosowiec, Humelo