Mówię o normalnym oleju, też coś to da, lepiej niż nic, a wiadomo, że nie zaszkodzi. Kiedyś pamiętam konserwowało się pokostem, ale teraz nie wiadomo co on zawiera jeszcze.
Danusiu dziękuję ci bardzo za podpowiedzi, napewno skorzystam. Ta gałązka nie jest sucha tylko taka żółta się zrobiła, może faktycznie z głodu bo nigdy bukszpanów nie nawoziłam
A ten Florowit to raz, czy częściej???
Mnie się taka kolorystyka też podoba, choć jakiś akcent by się przydał, ale podoba mi się.
skan z Home&Garden
O tak... jestem za tą propozycją Ja bym dodał jeszcze różu do tego albo pomarańcz... ale w takim jaskrawszym odcieniu
Róż indyjski będzie elegancki ,amarant ożywi i będzie weselej.
Widziałam w takim wnętrzu połączenia z niebieskim.Też niczego sobie. Co kto lubi.
Tak czy siak Danusiu będzie bardzo, bardzo..
Teraz trzeba zgłębić temat - jakie drewno i jak przygotowane? Impregnowanie chyba nie bardzo wchodzi w grę, bo to może szkodzić roślinom albo być pobierane przez korzenie i szkodzić konsumentom.
Z kolei surowa decha sosnowa po 3 sezonach będzie w rozpadzie... muszę znajomego leśniczego dorwać i zapytać, co da się kupić w dobrej cenie.
Drewno nie może być impregnowane, a jeśli jest to musi to być ekologiczny preparat.
Można nasycać olejem lnianym.