Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 09:49, 02 wrz 2015

Do góry
Trawiasto:

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 09:46, 02 wrz 2015

Do góry
Widoczki:
Zielonym do góry... :) 09:37, 02 wrz 2015

Do góry
A teraz przedogródek - chyba jednak chciałabym elegancko i finezyjnie. Do cisów mam sentyment nie chcę ich wywalać a kolejnej przeprowadzki chyba już by nie przeżyły. Hortensje które mam nigdy nie kwitły i je wywalam (to znaczy dam im szanse w innym miejscu - ja nie lubię tak poprostu wywalać rośliny).

Pomiędzy cisami chciałabym dać hortensje Polar Bear przeplatane grackami, mikołajkami, z przodu dałabym szałwię Mainacht, agapanty,przegorzany, zielonę jeżówki. Ale boję się że nie zapełnię całej szerokości rabaty (3,5m). Podoba mi się za dużo różnych rzeczy. Chyba wiem co zrobię, ale to będzie ostateczność. Możecie mi coś doradzić? Jestem w kropce
Z projektu mam posadzone śliwy, wiąza, buka i plamkę traw. I tu zonk bo do kostrzewy sinej nie pasi mi trzęślica modra variegata - dla mnie gryzą się te kolory. Goździki mi pasują do kostrzewy i te płożące jałowce też. Do buka mi pasi carex brozno co mam posadzone - tylko zrobiłabym kwadratową skarpetę z bordowymi kwiatkami (coś jak u Ani). Dobrze kombinuje?
Do kuli bukszpanowej może uda mi się dosadzić większą od babci (może dwie - to było by marzenie). trawkę między nimi.

Umbrom chce zrobic skarpety z goździka który już rośnie. Poziomki i maliny (samosiejki od sąsiadki) wywalam. Z tyłu umbr mam trytomę z miakantem variegatusem - chce dokupić miskanta i porosadzać trytomę na tyłach. Jałowce które są w trytomie przesadzić na przód. Cisy - wiem ze są okropne ale je kochamy. NIe umiem je ciachnąć na bonsaja - ale mnie strasznie korci
Zielonym do góry... :) 09:23, 02 wrz 2015

Do góry
Konieczki napisał(a)
No to pokazuję - chociaż nie ma co pokazać

Moja roztoczańska (jakoś nie widać rozchodnika brillanta, mam jakiś mały niewydarzony) - ale i tak mi się podoba ta rabata

Wreszcie coś pokazalas.jak to nie ma co ? Ja traktor pokazałam to i mur się nadaje.a Wy go w całości wylewacie z betonu? Nie murujecie?
Zielonym do góry... :) 09:18, 02 wrz 2015

Do góry
No to pokazuję - chociaż nie ma co pokazać

Moja roztoczańska (jakoś nie widać rozchodnika brillanta, mam jakiś mały niewydarzony) - ale i tak mi się podoba ta rabata

Moje ukochane miejsce na ziemi 09:17, 02 wrz 2015

Do góry
już za niedługo niebo nie będzie takie słoneczne....

Mazury moja miłość - zakładamy ogród 09:16, 02 wrz 2015

Do góry
Biegacie po tych biedronkach, że i ja zajrzałam ale było pusto
Za to w L kupiłam
Moje ukochane miejsce na ziemi 09:14, 02 wrz 2015

Do góry
inag napisał(a)

A okrywasz ją jakoś? Wszędzie piszą, że ona bardzo wrażliwa na przymrozki.. Jak zobaczyłam jej zdjęcie w internecie to się zakochałam... O tym myślę:
https://www.google.pl/search?q=rozplenica+black+beauty&biw=1366&bih=643&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMI17mi1rDKxwIV5pzbCh3C4wwv#imgrc=tyAof6fdNkAPwM%3A

Sądzisz, że ona tak naprawdę po kilku latach może wyglądać, czy to trochę podkoloryzowane jest jak większość roślin na allegro???

Ilonka ja swoje trawy związuję jesienią i tak mam do wiosny, po czym ścinam, w pierwszym roku po posadzeniu podsypałam kompostem tak jak róże, a mam je trzy lata u siebie najgorzej maja teraz schną mi strasznie ...

warto je mieć u siebie !!!

miłego dnia

Moje ukochane miejsce na ziemi 09:09, 02 wrz 2015

Do góry
inag napisał(a)

Kusi i korci ta zmiana ale boję się, że będę żałowała.. Zobaczymy. Pewnie i tak to zrobię ale nie wiem czy teraz...
Fakt - pelargonie są nie do zdracia!

pelargonie dzielnie znoszą upały

Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:54, 02 wrz 2015

Do góry
Dalia zakwitła jednym kwiatkiem a miała być biała
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:53, 02 wrz 2015

Do góry
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 08:43, 02 wrz 2015

Do góry
Krys napisał(a)
Reniu w sprawie obornika,mam reke na pulsie,ale rolnik bardzo zajety trzeba poczekac troszkę

czekam cierpliwie do zimy jeszcze daleko , dzięki za info

Pastelka coś zieleniała

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 08:42, 02 wrz 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Muszę zobaczyć, ale jeszcze chyba zimowitów u mnie nie ma?
pozdrawiam!

u mnie kwitną na całego więc pewnie i u ciebie są

była w Leclercu i mają tanio cebulowe

nabyłam

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 08:39, 02 wrz 2015

Do góry
Margarete napisał(a)

Kuipłam sobie taka budleję ( mama własciwie mi kupiła1) teraz w Zd. Woli na tym ostatnim kiermaszu co byłysmy, też bede miałą "motyli krzew "

to fajnie

ja mam posadzony jako soliter na trawniku i właśnie robię pod nim rabatkę z irysów, krokusów ( które nabyłam w ZD.W.) i posadziłam tam na razie szałwie i perwoskią od Karolci i Jankosi

Pszczelarnia 08:30, 02 wrz 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Czy ktoś kiedyś dzielił, rozsadzał eryngium (mikołajki)?

Wg mnie tylko siew, rozsadzić nie za bardzo. Tutaj portret innego mikołajka

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/223-portrety-roslin-eryngium-bourgatii
Nasz przydomowy ogródek 08:22, 02 wrz 2015

Do góry
Aniu fajnie jest mieć złotą rączkę ale nią nie być.

Irenko susza niemiłosierna panuje. 36 stopni każdego dnia. Podobno idzie ochłodzenie ale co z deszczem? Najgorzej się mają bylinowe.

Mirka będą płytki gres techniczny albo klinkier. Gromadzę materiały.

Kasiu oleandry w zimie są w piwnicy w temperaturze 12 stopni. Mają tam trochę światła, podlewam od czasu do czasu.

Ewa - tak jest, remont schodów mus było zrobić. Niestety odmiany rozchodników nie znam. Dostałem od siostry. Zaraz dam fotki z ubiegłej jesieni.

A to 2 tygodnie później.

Mam jeszcze odmianę brilant ale słabo się rozrasta.
W kamiennym kręgu od początku 08:13, 02 wrz 2015

Do góry
Huraaaaaa!!!!, nareszcie spadł deszcz.....24l/m kw.....ostatnio taki opad był u mnie 24 maja 2014r

Ten ślad to pozostałość po wielkiej kałuży, ale ziemia taka spragniona, że z minuty na minutę pożera wodę
Może ogród nabierze w końcu jakiegoś widoku?.....ale to jeszcze trochę potrwa
Starorzecze na górce 08:01, 02 wrz 2015

Do góry
agatanowa napisał(a)
Różne, w tym różne pysznogłówki, drabina i róże:

Piękne foteczki połączenie kolorów mistrzowskie widać że roślinki mają bardzo dobrze u Ciebie gratulacje Zostawiam pozdrowienia
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 07:45, 02 wrz 2015

Do góry
L00zak napisał(a)

Ahhh zapomniałbym, równolegle domykam temat bramy i furtki, kosze gabionowe już są, czekam na konstrukcje , bo chce zamknąć wreszcie teren, koziołki i inne stwory tu podchodzą nocną porą

ale będzie zajebiście

a co do koziołków i innych stworów to do mojego, jak na razie budowlanego ogrodzenia podchodzą też różne stwory, ale i m.in. jelenie, ostatnio mój mąż widział podeszły trzy a poroża ponoć miały niesamowite - tylko szkoda, ze zdjęc nie zrobił, był w szoku
Ogrodowy spektakl trwa ... 07:00, 02 wrz 2015

Do góry
mira napisał(a)

a fajnie, fajnie

a przy okazji "góralu czy Ci nie żal..." że zanucę dla Ciebie widoczki z Muszyny

Oj Mirus żal oczywiscie że żal ,ale nie pojechałam
Piekny masz ogród, ciekawe zakątki i miejsca jakich nikt nie ma , lubię własne pomysły , w nich jest dusza i pomysłowosc własciciela i one sa najważniejsze w ogrodzie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies