Dokładnie - drzewa wsadziłam ( z naciskiem na "wsadziłam", jedno zdjęcie pokażę, ale beznadziejne, muszę szerszy kard zrobić, żeby z brzozami pokazać; będę tu rabatę robić tzn. śliwę i brzozy razem, dosadzę vanilki przy śliwie i jakieś rozplenice wśród brzóz. Rabata nie będzie połączona z tą z tyłu, będzie tu przejście, taka "Aleja". Mała Mi wymysliła swoją aleję Konstancji, u mnie będzie też aleja tylko imię muszę dodać
Iwonko, zamawialiśmy specjalną trawę na nasz grunt (na wiosnę podmokły, latem suchy)u jakiegoś doktora z PAN-u: kupiliśmy 25 kg (na 900m powierzchni ogrodu)o następującym składzie: Kostrzewa trzcinowa Falcon 5 kg, Kostrzewa trzcinowa Asterix 5 kg, Życica trwała Fancy 5kg, Życica trwała Boxer 5 kg, Wiechlina łąkowa gazonowa 5 kg. Możesz bardzo podobną mieszankę kupić gotową, albo zadzwonić do nich i poprosić o pomoc w doborze trawy na trudny teren. Adres mailowy podaję Ci na priva.
Małgosiu, mojego Red Leonardo mam dopiero od tej wiosny - kupiłam z gołym korzeniem. Na początku pięknie rósł i kwitł, ale później upały go umęczyły i zachorował na antrakozę. Leczyłam chemią i odpukać chyba jest ok, ale musiałam sporo liści oberwać i gałązek obciąć. Myslę, że przesadzę go w chłodniejsze miejsce bo teraz rośnie przy południowej ścianie domu i tu zdecydowanie jest zbyt gorąco Zdjęcie z czerwca - przed upałami