Moje dzisiejsze wkopy myślałam że mi to szybciej pójdzie ale jak zaczełam ściągać ziemię aby wyrównać poziom z trawnikiem natknęłam się na żółty piach steropian kawałki pustaków żwir gruz co zostało z budowy, przysypane było tylko 20-centymetrową warstwą ziemi. I jak miało tam cokolwiek rosnąć zakasałam rękawy i zaczełam wybierać ten piach z 9 taczek wywiozłam dzisiaj a ile jeszcze będzie???? masakra teraz będzie brakować mi ziemi muszę kupić ciekawe ile mnie to wyniesie?? a miało być tak szybko
fotorelacja z moich poczynań
Lime light są dużo mocniej wybarwione. Na przykładzie jednego kwiatka pokazuję jak duży wpływ ma słońce na ich kolor. 2 strony - ta co ma więcej słońca i ta w cieniu... oraz taka później rozwinięta.
Pogoda bardzo zmienna, od słońca po deszcz w przeciągu 15min i tak ciągle się przewija film. W ogródku mokro, że aż się poślizgnęłam, na szczęście obyło się bez lądowania w bagnie.
tutaj widać jak wysoka jest polar bear. Ma wieeeelkie kwiaty! I jak widać - bardzo delikatnie się zaczynają przebarwiać. Gratisowo dorzucam siebie w krzywym zwierciadle
Po usunięciu modrzewi [tuż przed placykiem] jakoś lepiej mi ta rabatka wygląda
Hmmmm chyba te dwie panienki rozdzielę kwestia gdzie ja tylko znajdę miejsce, bo obie musza ze mną zostać. Bordowa pasuje prawie że do żurawek, a biało-zielona ot fajna jest. Może ta ściana hortek powinna zostać biała [ w tle rosną cisy żeby wyrównać tło, sąsiad ma wszystkie możliwe krzaki w różnych kolorach tuż po drugiej stronie ogrodzenia]
i dzis "posadzilam" kwiatki w przepiorkowym domku, maja teraz kolorowo
kwiatki sa sztuczne, bo zywe roslinki by nie wytrzymaly dluzej jak dzien. Kupilam je po 10centow za lodyzke.
A przepiorki tak mi sie odwdzieczyly
Hej, lubię pędzelki na miskantach, ale gracek czyli gracilimus to on nie jest. Gracilimusy u nas nie nadążają zakwitnąć. No i się przyjżałam, ma inny pokrój.
Ale śliczny będzie z tymi kłoskami