Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój mały ogród - to mnie wciąga!! 15:54, 30 lip 2015

Do góry
Lamaze napisał(a)
"Kaszuby" jeszcze bez wrzosów.

To jest przedpłocie ?!
piękne
Dwa ogrody 15:52, 30 lip 2015

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
jankosiu, zdarzało sie, że dwuletnie zakwitały mi w pierwszym roku uprawy, np. tak było z ożanką, jeżówkami, łódzkie dziewczyny były i widziały kwitnące jeżówki w pierwszym roku uprawy. Szałwię muszkatołową mam kilka lat i właściwie wysiewałam ją tylko raz, od tego czasu sama się sieje. I wychodzi malutka i jeszcze w tym samym roku zakwita, pamiętasz fotki, które pokazywałam wcześniej? To maleństwo właśnie kwitnie, ale rozmiarami nie dorównuje tym dwuletnim. I właściwie to kiełkują cały sezon. Myśę, że przyczyną są ciepłe zimy, nasiona mogły leżeć w ziemi podkiełkowane już w ubiegłym roku, mróz ich nie zniszczył, temperatury wysokie w ostatnich latach, sezon wegetacyjny się wydłużył.. no bo jak to na zdrowy rozum rozebrać? Pamiętam, jakie potwory urosły w pierwszym roku po wysiewie, ale żadna nie zakwitła wtedy, dopiero jak zaczęły się same wysiewać to im się pomerdało
liliowców nie wysiewałam sama, kupiłam siewki, czyli nie było wiadomo, czego się spodziewać a teraz zkwitł jeszcze taki bardzo falbaniasty

zaswiadczam , byłam widziałam kwitnące we wrzesniu je żówki z siewu wykonanego w tym samym roku - nie mogłam uwierzyc, zachodziłysmy w głowe z diewczynami jak to możliwe....i ustaliłysmy że Mariolka gasiła im 2 razy dziennie światło i zapałała żeby im sie wydawało że mineły 2 sezony a nie jeden...

Cudnie masz Pani Przyrodo i tzw. zielone ręce, czego sie dotkniesz nimi to rosnie i kwitnie
Lawendowy zawrót głowy 15:49, 30 lip 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Cuuuudnie u Ciebie Jolu ... ale to wiesz
Mogłabyś pokazać ?grujecznika z dalszej perspektywy?
Lawendowy zawrót głowy 15:39, 30 lip 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

czy to grujecznik, wygląda jakoś znajomo
Kiedyś będzie tu ogród 15:37, 30 lip 2015

Do góry
Agania napisał(a)
Moja Veronica christa ma ok...1 mha,ha... i masz juz rozpław i to z kwiatem w błocku...czy w oczku?
Moje pływające roślinki posmakowały rybkom
Kiedy obsadzacie rabatę brzozkową?

Hej, nie strasz tą Christą. Idę do ciebie zobaczyć.
Rozpław mam i kwitnie, na razie stoi w misce.
Co do rabaty brzózkowej to najwcześniej na jesieni- jak będzie czym. Muszę najpierw przesadzić parę roślinek stamtąd. Największy sen z powiek spędza sosna himalajska. Trzy lata siedział zakapior w miejscu i ani drgnie. Jak stwierdziłam, że trzeba ją usunąć to w tym roku zaszalała. Ale żeby było wesoło obżarły ją zające, ale nie do końca- żyje. I tak z jednej strony nijak mi ona tam teraz nie pasuje, ale z drugiej jak się pozbyć takiej terminatorki. No i mam dylemat- spróbować przesadzać, czy zostawić i spróbować jakoś dopasować do niej resztę.
Lawendowy zawrót głowy 15:25, 30 lip 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

I kto tu ma piekny ogród..? się pytam..ty czy ja ?
Cudnie !
Skromny balkonik 15:19, 30 lip 2015

Do góry

Skromny balkonik 15:18, 30 lip 2015

Do góry
Na balkonie trochę luźniej,trzy hortki powędrowały do ogrodu

Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;) 15:15, 30 lip 2015

Do góry
Dziękuję Mirelko.
Z klonika jestem dumna
Rudbekia wysiała mi się w tym roku nadmiernie i takie łany nie do końca mi odpowiadają. W przyszłym roku będę rozdawać siewki. I faktycznie ładnie stoi

Wczoraj dostałam wynik i wszystko już jest OK. Teraz muszę tylko dbać o rozmasowanie zrostów i regenerację pod przeszczepem. Jeszcze trochę czasu upłynie zanim wszystko do końca się zagoi.

Przedwczoraj przyszły moje róże. Jutro przystępujemy do osadzania trejaży i sadzenia róż. Wszystkie pnące ramblery.

A na koniec

Dla ducha: rozczochraniec

Skromny balkonik 15:14, 30 lip 2015

Do góry
Lawenda ciachnięta na wyczucie, niewiem czy dobrze.

I to co po niej zostało
Działka prawie w Borach Tucholskich 15:12, 30 lip 2015

Do góry
a to one właśnie

Skromny balkonik 15:11, 30 lip 2015

Do góry
Papa sowa

Ogród Danuszy - odsłona 2 15:10, 30 lip 2015

Do góry
prosze was czy znacie te roslinkę jest cudowna jak się nazywa?

Prawie - jak ogród 15:05, 30 lip 2015

Do góry
A to mój "ulubiony element architektoniczny"

Po ponad roku walki dano mi do zrozumienia, że mają mnie w ...

Także Twój słup Kochana, nie taki znów najgorszy...
Prawie - jak ogród 15:01, 30 lip 2015

Do góry
A to moja ulubiona fotka z czasów świetności stipy - jakieś 2-3 tygodnie temu...

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:00, 30 lip 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
witam się , wyczytałąm że jestes posiadaczka gruszy drobnoowocowej...masz jakieś aktualne zdjęcia?

Cześć Kasiu, mam gruszę drobnoowocową Chanticleer, ale to jeszcze maluszek, mam fotki jak kwitnie, a zakwita w drugiej połowie kwietnia

i link poniżej
https://www.google.com/search?q=grusza+drobnoowocowa+chanticleer&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CB0QsARqFQoTCLbkzcjVgscCFYiPcgod5MYFrQ&biw=1884&bih=914
czekam wiosną na taką białą kolumnę
Prawie - jak ogród 14:54, 30 lip 2015

Do góry
malgorzata_s napisał(a)
Beata a może pokusiłabyś się kiedyś o szersze ujęcia ogrodu Całość bym chętnie zobaczyła.

Mówisz, Gosiu, szersze ujęcie? Raczej chyba nie mam co pokazywać
Tak naprawdę zrobiony (trochę zrobiony) jest przedogródek. Za resztę biorę się powoli, baaaardzo powoli...

Widok ogólny...

Prspektywa trochę przekłamuje - w rzeczywistości trawnik nie jest taki duży, a rabaty nie takie wąskie...

I po kawałku...

Hortensje będę jeszcze dosadzać - chcę stworzyyć dłuższy szpaler. Na razie maluszki rosną w doniczkach
Przetacznik kłosowy biały i niebieski wymienie 14:51, 30 lip 2015

Do góry

Rozchodnik Matrona mam, ale dosłownie 4 gałązki-niedawno kupiłam, w większej ilości mam kwitnący na różowo.
Mam tez 2 rodzaje brunnery, ale one lepiej rosną w półcieniu.
I irysy -takie jak na zdjęciu przy podpisie.
No i bergenie, niebieskie orliki i kocimiętkę.
Odętka też rośnie wysoka-80cm i jest ekspansywna, więc zastanów sie dobrze .
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 14:47, 30 lip 2015

Do góry
Noooo to ja się załapię a te 4 stówki pierwsza gratulacje i uściski noo i kffiatuch ,żeby nie było
Czasem słońce czasem deszcz 14:37, 30 lip 2015

Do góry
Dla siakowej- jak zaplanować rabatę na podstawie terminu kwitnienia roślin- razem jeżówki, hortensje i różanecznik z którym teoretycznie nie powinny się spotkać

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies