Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:02, 25 sie 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
Pokaże zdjęcia dla osób o silnych nerwach
...przyznaje że o trawnik nie dbałam wogole i ze przesechl.i ze na tym.fragmencienjest mega klepisko i jest to miejsce do kapitalnego "remontu" trawiastego ale czy to nie dziwne ze nie plamami a kratką schnie?????

U mnie to normalne na moim choć nie takie plamy ale w obliczu upałów jakie panowaly nie mialam sumienia lac trawnika. Sama myśl, że mogłoby dojść do ograniczeń w dostawie wody mnie paraliżowala....
Pomóżcie wyczarować mi ogród 22:01, 25 sie 2015

Do góry
Viola napisał(a)
Renia zasugerowała, żeby zobaczyć jak wyglądają pędy. Udało mi się zrobić kilka strasznych zdjęć Wyglądają jak z horroru więc są tylko dla tych o mocnych nerwach Proszę podpowiedzcie co to może być. Wygląda poważnie. Czym pryskać?

Wiolu,

na pierwszym pokazanym zdjęciu z prawej strony u góry jest liść który wygląda może na antrakozę, zobacz tutaj:
https://zojalitwin.files.wordpress.com/2011/02/antraknoza.jpg?w=780
oczywiście możesz pryskać Topsinem ale dodałam bym Biosept - to wyciąg z czosnku, działa wzmacniająco oraz trzeba dobrze odżywić roślinę, ja pryskam Astvitem dolistnie, w tym wypadku polecałabym większe stężenie, czyli 50% do 50%
poprosiłabym cię abyś oberwała wszystkie chore liście i wyzbierała te opadnięte, aby nie przerzuciły się na przyszły rok
na zdjęciu nr 3 widać że coś się dzieje z pędami, tnij aż do zdrowej tkanki, czy w przekroju ma być bez żadnych dziur i przebarwień czarnych....
obejrzyj te liście z 4 zdjęcia z lewej strony, z daleka wygląda na czarną plamistość, ale może być to antrakoza, skutkują te same środki chemiczne
coś bardzo je te liście, jakiś napar byś zrobiła na owady, aby im jedzonko tak nie smakowało
jeśli pęd nie będzie zdrowy to pokaz jego przekrój,
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 21:59, 25 sie 2015

Do góry
Asisko_2005 napisał(a)

mnie to przypomina to

może pod trawnikiem ziema wysycha i pęka podobnie?

Hahahaha tak wyglądała rok temu jak została posadzona i przez miesiąc prawie nie padało zraszacze nie nadazaly
Jestem w polu 21:59, 25 sie 2015

Do góry
Moje roślinki o zachodzie słońca

Skąpana w słońcu 21:46, 25 sie 2015

Do góry
Dzisiaj troszkę popadało więc roslinki odżyły

Jeżówki podobne do siebie

Jeżówka Meringue,

White Double Delight

Coconut Lime

Vanilla Cupcake

Moje małe królestwo 21:43, 25 sie 2015

Do góry
rabata dokończona, odbiór zrobiony sąsiadka pochwaliła, że ładnie i stwierdziła, że sama musi jakieś trawy wprowadzić do ogrodu, o planach na koleją rabatę z hortkami i trawami nie wspomniałam tym bardziej , że trwają prace przygotowawcze chce zrobić i pokazać będzie lepszy efekt a oto rabarta kamyczkowa widziana z okna

mnie się podoba nareszcie jest tam czysto a nie rabata kwiatowa, ktora straszy
Ogród u stóp klasztoru cz. II 21:42, 25 sie 2015

Do góry
alinak napisał(a)
Dziewczyny witam po przerwie .U mnie cicho ? -tak cicho bo i czas do innych zajęć zachęca . życie to nie tylko internet. Ale do was zaglądam a jakże darowałabym sobie piękne widoki z waszych ogrodów .ogród bardzo mocno ucierpiała podczas suszy i nie zanosi się na poprawę .gdzieś tam pada ale u mnie drugi miesiąc znikome ilości i to raz na dwa tygodnie coś z nieba kapnie .

NIKITA- terminu emisji Maji jeszcze nie znam . ale to dopiero na wiosnę

EEE tam - odpoczywaj i pracuj ,ale dobrze wyważ siły bo my to nie maszynka ,mało co mamy do wymiany .

OLAW--liliowce w tym roku bardzo pozytywnie mnie zaskoczyły bo upał mało im zaszkodził . podobnie róże .okazało się u mnie że najwytrwalsze na upał . nie uwierzycie ale najmniej wody im dostarczałam ,bo najlepiej wyglądały i to w pełnym słońcu u mnie i pod murem .
tyle tylko że teraz drugie kwitnienie bardzo słabe ,ale to zniosę ,gorzej było z języczkami ,tawułkami ,hostami i hortensjami .wszystko padło. już powycinane bo suszu na rabatach nie trzymam .jedynie języczka Hessego wspaniale i długo kwitnie już drugi tydzień .

Alinko piękne fotki
baaaaaardzo mi sie podobają !!!
Podwórkowa rehabilitacja 21:42, 25 sie 2015

Do góry
I takie tam jak się człowiekowi nudzi
Nie mam odpowiedniego obiektywu ale i tak coś nie coś widać
Atacama pod lasem 21:40, 25 sie 2015

Do góry
chagall napisał(a)
Moje dwie pierwsze hortensje Limelight (widok z dzisiaj):

Pierwsze koty za płoty i deszczyk był, więc hortki szczęśliwe
Na Łowieckiej 21:37, 25 sie 2015

Do góry
inag napisał(a)

O jak mi się to miejsce podoba - ślicznie.

W końcu widze tę różnicę między Limkami i Polar Bear - może mnie zgromicie, ale ja jednak wolę mniejsze kwiaty limek.
A o co chodzi z tym cięciem hortek teraz, to tak można, bo moje takie bidne, już nawet byłabym skłonna je ogołocić, może by mniej straszyły.

Podwórkowa rehabilitacja 21:37, 25 sie 2015

Do góry
Zdjęcia w szczególności dla Iwonki, Ewy i Agatki, bo im obiecałam sadzonki.
Za co kochamy szkarłatkę i dlaczego warto ją zaprosić do ogrodu. U mnie na tle winobluszczu.

Od nowa ... na przekór wszystkim 21:36, 25 sie 2015

Do góry
iwka napisał(a)
moje maleństwo

Jaki fajny, sweet
W Kruklandii 21:35, 25 sie 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Masz może jakieś zdjecie kwiatów tych nn rozplenic ?

Na początku są jaśniejsze, a później takie ciemne mocno.

Boszzzz jak muli... pół godziny zdjęcia się wgrywały!!!
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:33, 25 sie 2015

Do góry
iwonadm napisał(a)
Aniu w tych tanich różach kupowałam na jesień ascota za 5 zł więc może uda mi się go dla Ciebie zdobyć
w tamtym roku kupowałam u nich dość późno ale wszystkie się przyjęły
będziemy w kontakcie

Iwonko będę wdzięczna Moja biedna w tym roku datura, cosik ją podżera ale kwitnie
Podwórkowa rehabilitacja 21:32, 25 sie 2015

Do góry
Okolica oczka- doszedł już żwirek po całości i betonowa donica 1mx4m.
Pozostało malowanie ściany i donicy, posadzenie roślin i kupno gadżetów wypoczynkowych

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:30, 25 sie 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Nigdy nie pojmę jak mozna miec tyle roślin i stale wszystkie kwitnące.

Bogdziu i to śmieszne, że sobie teraz same dają radę, bo ja mam bardzo mało dla nich czasu, no czasami je podlewam, a dzisiaj zrobił to za mnie deszcz padało od ok.17.00 i ślicznie podlało ogród
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 21:28, 25 sie 2015

Do góry
No i popadało, u niektórych po kumkało i wszyscy happy.
Moje młodziutkie hortki również

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 21:28, 25 sie 2015

Do góry
Anusia napisał(a)
Marta to jest ostróżka trwała, wieloletnia. Miała zakwitnąć dopiero w przyszłym roku tak przynajmniej pisało na opakowaniu. Mam też jeżówkę purpurową z własnego siewu, która również szykuje się do rozkwitu

To fajna niespodzianka i jaki ładny kolor mają
Moja bajka 21:27, 25 sie 2015

Do góry

i jeszcze moja studzienka głęboko kopana i to by było na tyle

Wszystkiego po trochu 21:26, 25 sie 2015

Do góry
mirkaka napisał(a)
Zauroczona pięknem hortensji u Bożenki, kupiłam znów trzy i jednego liliowca

Little Lime

Limelight

obie już wsadzone , ale musiałam przesadzić dwie róże Compassion i Pat Austin.
Wykopałam też i przesadziłam rozchodnika,przycięłam w tym roku prawie wszystkie lawendy do zera , obsadziłam żurawkami i mam nową grządkę

Candlelight jeszcze nie wsadzona

i liliowiec

Wpadłam do Ciebie w odwiedziny i podziwiam nowe roślinki. Pieknie kwitną róże, moje słabiutko. Eszystkie rosliny zaniedbane przez tą rozbudowę .

Pozdrawiam Mirusiu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies