Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 07:11, 09 wrz 2015

Urszulla napisał(a)
Wrzosowisko miodzioz cleome też pozbieram nasionkatrawy teraz są fantastyczne na rabatach.

Miodzio, to już będzie, bo wczoraj eM zlikwidował gniazdo szerszeni, które zadomowiły się u nas na stryszku
Agania 07:21, 09 wrz 2015

yolka napisał(a)
Bujny Twój ogród Agatko, i kolorów w nim jakby więcej. Kotki u mnie też są Liście wiązu też mam popalone od słoneczka - chyba popalone, a moze to grzyb jakiś?

Też tak mi się wydaje, że w ogrodzie panuje harmonia pomiędzy gatunkami i kolorami, tylko jeszcze czekają mnie małe zmiany na rabatach i przyporządkowanie niektórych kolorów do siebie...ale kolorowo niech zostanie, bo lubię kolory, a przed zimą jeszcze będą kolorowe klony
Wiąz jesienią, tak smutno wygląda, ale to nie od słońca , to jest rdza na liściach....
renatamama3 08:01, 09 wrz 2015

Piękne,wrzosowisko ,też właśnie muszę kilka dokupić ,bo kilka wypadło ,wczoraj dokupiłam w biedro krokusy na wrzosowisko .Co planujesz ,na nową rabatę ?pozdrawiam
Agania 12:36, 09 wrz 2015

renatamama3 napisał(a)
Piękne,wrzosowisko ,też właśnie muszę kilka dokupić ,bo kilka wypadło ,wczoraj dokupiłam w biedro krokusy na wrzosowisko .Co planujesz ,na nową rabatę ?pozdrawiam

Już cebulowe w sklepach, to naprawdę jesień się kłania

Ja Renatko, ustawiam sobie wygląd rabat w przyszłym roku, nie są to żadne zmiany projektowe, wykorzystuję to co mam, głównie przesadzam siewki, na rabatę serbusiową, będą tu rosły szczeć polna, sadźce konopiaste, płomyki szydlaste w kolorach fuksji i bondariensis....a na asperkowej też dokupiłabym więcej krokusów
renatamama3 14:21, 09 wrz 2015

Czyli ,coś z niczego ,fajnie .Krokusy ,kupiłam w biedrze ,10 sztuk za 3.29 chyba 3 op.Teraz czekam na przeceny cebulowych .
Dorota123 19:14, 10 wrz 2015

Agatko zgodnie z obietnicą wstawiłam u siebie obrazkową instrukcję wicia wianka z jarzębiny.
ewsyg 19:48, 10 wrz 2015

Agania napisał(a)
Bylinówka jeszcze w kolorach

Lubię bylinki
07_Rene 15:24, 11 wrz 2015

Agania napisał(a)
To one, mam na nie pomysł, ale fajne te kwiatki z tych cleome....właśnie pozyskuję z nich nasionka

Myślisz, że mają szansę rozsiać się same?

Jak zawsze pieknie u Ciebie
Agania 12:48, 12 wrz 2015

renatamama3 napisał(a)
Czyli ,coś z niczego ,fajnie .Krokusy ,kupiłam w biedrze ,10 sztuk za 3.29 chyba 3 op.Teraz czekam na przeceny cebulowych .

Nie wiem czy jeszcze coś zostanie na przecenę, bo zainteresowanie jest

Wczoraj zaczęłam podlewanie od balkonówek, a dzisiaj na tarasie po pracy miło odpoczywam

ale, to tylko chwila, bo plewię rabatę asperkową i zaraz lecę na końcówkę czyszczenia

a młody idzie do koszenia
Agania 12:55, 12 wrz 2015

Dorota123 napisał(a)
Agatko zgodnie z obietnicą wstawiłam u siebie obrazkową instrukcję wicia wianka z jarzębiny.

Dorotko dziękuję, wiesz, że wypatrywałam, gdzie w okolicy rosną na dziko jarzębiny, ja nie mam, a wianek bardzo mnie zachwycił

u mnie zupełnie inne kolory, bardziej czarne, fiolety i biel