Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 19:27, 25 sie 2015
Do góry
Witaj Babeczko
Oto przepis na kawkę:
Ubić zimną śmietanę 30 % na sztywno z cukrem pudrem.Kawę cappuccino ubić w shakerze z mlekiem 3,5%. Szklankę polać polewą (ja robię taką jak do ciast).Ubite cappuccino wlać do szklanki,nałożyć ubitą śmietanę,polać polewą,udekorować owocami I niech wchodzi w boczki

Sprzeczność w ogrodzie 19:26, 25 sie 2015

Do góry
i rącznik (także z nasionek)
Sprzeczność w ogrodzie 19:24, 25 sie 2015

Do góry
chociaż jedna vanilka przebarwi mi się na różowo a obok niej wysiane przeze mnie z nasion floksy (dla mnie to sukces)
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 19:24, 25 sie 2015

Do góry
W drodze powrotnej z przychodni zajechalam do Biedry. Profilaktycznie podeszłam do zakupu cebul. Zresztą były już przebrane dlatego ich ostatnio nie zaóważyłam.

Kosolkowa Pasja 19:22, 25 sie 2015

Do góry
Viola napisał(a)

Czarodziejka z Ciebie

Heheh

Poczytałam u Hortensjady

Ogródek Iwony 19:17, 25 sie 2015

Do góry
Aniaaa napisał(a)
Iwonko dla Ciebie poranna kawa a właściwie to południowa Słodkości nigdy za dużo a kalorie zgubimy..zimą

Aniu, poproszę o przepis krok po kroku na tę kawkę Plisss może być u mnie gdzie zapraszam Cię serdecznie

Iwonko, po obejrzeniu Twoich carexów już nie wiem czy mam evergoldy czy własnie ptasie łapki. Wydaje mi się bardzo, że to te drugie.
Śliczny ten powojnik, będzie więcej kwiatów ?
Ogród z widokiem na jezioro 19:14, 25 sie 2015

Do góry
yolka napisał(a)
nadrabianie zaległości c.d.

przepięknie
Sprzeczność w ogrodzie 19:08, 25 sie 2015

Do góry
Ogród pod czarnymi orzechami 19:02, 25 sie 2015

Do góry

Kosolkowa Pasja 19:00, 25 sie 2015

Do góry
kosolka napisał(a)

A to przycięte może ok dwóch tyg temu Vanilki. Stare liście przyschły, więc oberwałam. A teraz wyglądają tak:

Czarodziejka z Ciebie
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 19:00, 25 sie 2015

Do góry
To ja pokażę swoją Barenburg Solid wysiana 14 lipca, wczoraj było trzecie koszenie. Dzisiaj pada deszczyk i pięknie podlewa, w końcu!!! Po dwóch tygodniach od wysiewu też chciałam dosiać, widać jeszcze czarne place, ale mam nadzieję, że zarosną, jeśli się zdecyduje na dosiewkę to we wrześniu. Planuje zastosować nawóz jesienny we wrześniu.
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 18:59, 25 sie 2015

Do góry
jazzy napisał(a)

Masakra jakaś z tymi robalami wszelkiej maści...
Muszę iść z latarką w nocy na łowy...
Chociaż raz już byłam, na hortensji nic nie było, a cała pogryziona

edit:

Marta Ty masz hortensje ???? No nie wierzę, pierwsze widzę !!
Ogród pod czarnymi orzechami 18:58, 25 sie 2015

Do góry
i moje aktualności:

niektórzy szykują się na zimę

Trudny teren - dużo pracy! 18:55, 25 sie 2015

Do góry
Tutaj brakuje ziemi, te rabatki za nisko, jakby wklęśnięte

Trudny teren - dużo pracy! 18:53, 25 sie 2015

Do góry
Ja nie wiem, nie wyobrażam sobie tego miejsca i spadków, gdybym była w realu byłoby inaczej, a tak nie wiem co poradzić. Jakie zdjęcie bym nie skopiowała, albo nadgryzła temat, nie wiem co i jak tam masz z poziomami.

Tu jest rysunek ale co z tego, jak nie wiem co jest w innym miejscu

Może po prostu jest kaszana w całej tej nawierzchni i inaczej trzeba było ją zrobić?
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 18:52, 25 sie 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

a co kupilas ?
masz tak ladnie wszystko ułozone ze nie trzeba zmieniac i przesadzac
a utykanie to jak najbardziej

Kasiu, nic nie kupuję bo mam dużo własnych siewek; rozplenice, jeżówki, tojeść purpurową i lawendę. Ładnie wyrosły mi sadzonki przetaczników. Turzyce i żurawki mam własne do podziału. I hortensje ukorzenione z patyków musze gdzieś sensownie posadzić bo wcisnięte między trawami. Dokupię jakieś róże.
Na tym zdjęciu widać że ta rabata przy szopie sąsiadów zdecydowanie za wąska w stosunku do trawnika. I chcę wyprostować te fale więc czeka mnie zrywanie darni.

Już nieraz mówiłam po co mi to pole golfowe Wolę szerszą kolorową rabatę. Jak Andrzej wróci z sanatorium to mnie chyba zamorduje, że mu trawnik skubnęłam
Po prawej stronie ławeczki planuję dosadzić róże, najlepiej gdyby były pachnące ale chyba zdecyduje się na Artemis. A może Pastella? Podpowidzi mile widziane
Taki jest plan, a co z tego wyjdzie czas pokaże. I jak zdrowie pozwoli.
Ogród pod czarnymi orzechami 18:51, 25 sie 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

A teraz pytanie natury technicznej. Bo nie doczytałam. Poidełko dla koliberków jest specjalne dla nich, czy to takie poidełko dla wszystkich ptaków. Swoją drogą bardzo pomysłowe rozwiązanie w ogrodach gdzie nie ma wody ... a w takie upalne lato to poidełka powinny być w każdym ogrodzie obowiązkowo.

To czerwone poidełko jest z przeznaczeniem wyłącznie dla koliberków, zawiera specjalny nektar. Kiedy przekwitają kwiaty "dzwonkowate" wtedy koliberki wspomagają się takim właśnie nektarem (musi być przechowywany w lodówce). Zwróć uwagę na charakterystyczną budowę poidełka.

Zgadzam się z Tobą co wody dla ptaków, u nas zawsze czeka na nie talerz z deszczówką do picia i kąpieli

Tu ma być ogród :) 18:50, 25 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Podoba mi się twój płot. Mogłabyś mi napisać, jakiej szerokości i grubości masz deski? I jakie odstępy między nimi?
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/94/948224/original.JPG

Iwonko,

to moje ogrodzenie to model Horizon - poniżej link do strony:

http://eurofence.pl/produkty/horizon-nowoczesne-aluminiowe-ogrodzenia-aluminium

My zainwestowaliśmy w aluminium, ale dużo osób robi coś takiego ze stali, czy drewna.
Szerokość jednego elementu to 100 mm, grubość 25 mm, a odstępy pomiędzy nimi u nas wynoszą dokładnie 27 mm - to wynikło z wysokości całego płotu.

Na zbliżeniu wygląda to tak:

Berberys - Berberis 18:45, 25 sie 2015

Do góry
marcin_stempniewski napisał(a)

Jeżeli chodzi o karłowe odmiany to, jak już wcześniej MoniDomi wspomniała, Admiration, a dodatkowo Bagatelle (purpurowy), Koblod(zielony), Atropurpurea Nana(purpurowy). To jeśli chodzi o karłowe odmiany.

P.S. Rozumiem że żurawki, trawy i Liguster zostają.

W tej chwili tak wyglada ta rabata. Mialy byc berberysy ale niestety nie moge uch w tej chwili kupic w tym rejonie Danii gdzie znajduje sie ogrod.
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:25, 25 sie 2015

Do góry
W deszczu roślinność odżywa, niby chłodno ale potrzebny był deszcz, teraz to dopiero dżungla amazońska

Jeżówką od Justynki wyszły takie śmieszne wąsy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies