Mala_Mi
22:54, 11 wrz 2015

Nie chciałam Cię dołować, ale jak już Danusia napisała, to przyklasnę..
Na tym zdjęciu dla mnie brakuje spójności pomiędzy rabatami i kształtem i nasadzeniami.. musi to wszytko pasować stylistycznie. U siebie też zaczęłam od d..y strony i teraz nie mam jak poprawić mojej radosnej tfórczości. Poprawić jest jak, tylko szkoda roślin i pracy.... ale dorastam do kolejnych zmian. Będę demolować... innej opcji nie ma.
Przejrzałam cały wątek jeszcze raz.. masz niektóre rabaty bardzo ładne, to foto niefortunnie pokazuje niedoskonałości w kształtach.. w "realu" widzę, że jest dużo lepiej.
Ja bym nie sadziła tu 3 drzew.. będzie za dużo i będą dawać cień.. jedno na środku.. jak zalży Ci na ambrowcach to posadź kolejne dwa w innym miejscu..
W kółku powtórz nasadzenia z sąsiednich rabat.. np te czerwone róże z sąsiedztwem, lawendę, perowskią, werbenę i daj trawy. Dobrze jakby coś zimozielone powtarzało sie na rabatach i w kółku. Kółka nie dziel na sektory foremne. Spróbuj je podzielić kształtem sąsiedniej rabaty, taką falą (ta z różami).. i może potworzyć te róże na jednej fali. Nie pamiętam co rośnie na rabacie z różami, ale może jakieś zimozielone trawki i tu i tam???
Dobrze by było mieć rzut ogrodu z góry.. rozrysowany.
Pomyśl nad zmiana kształtu końca rabaty z hortensjami (bardzo ładne zestawienie hortek i werbeny - podoba mi się).
To takie przemyślenia na szybko..