Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 09:25, 25 mar 2012

Do góry
Bardzo się ciesze Bożenko, że zaglądasz
Mój kawałek raju 09:23, 25 mar 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
tak? a widziałaś moje sadzonki bukszpanów?

Ja też widzialam dorodne korzonki. Ale najlepsze zdjęcie w gumaszkach
Początki w Kruklandii 09:17, 25 mar 2012

Do góry
to czekamy na zdjęcia. U nas dzisiaj wieje i pochmurno ....
Wątek o tym, że ......nie umiem:) 09:15, 25 mar 2012

Do góry
Jagna napisał(a)
Marzeno widze, że z rana na nogach mimo zmiany godziny
A powiedz mi czy ty zaraz po usunieciu chwastów siałaś trawę, czy może dawałaś nawóz zielony?

Jagana tak jak pisała Bociek.
1.Najpierw glebogryzarka, u mnie ekipa przekopywała.
2. Potem roundap jesienią, czekalam do wiosny.
3. Chwasty znów zaczęly wyrastać wyrywałam ręcznie a potem z trawnika.

Po roundapie najlepiej nawet do 3 miesięcy odczekać ale jeśli nie możesz to min 2 tygodnie. Proponuję ponownie przekopać szpadlem, potem wysyp nawozem i daj poczekać tydzien a potem zacyznaj z trawnikiem. I tak walkę z chwastami wygrasz wyrywając ręcznie z trawnika. Ja cały rok walczylam roundapem ale juz w trakcie zakladania ogrodu tylko ręczne wyrywanie.
Na chwasty skuteczne jest tylko założenie rabat, pelne obsadzanie wybranych fragmentów, sypanie grubej warstwy kory i i wyrywanie ręczne okazów chwastów, ktore i tak się pojawią.
U mnie za płotem chwasty siegaja nawet 1,5 m i nic nie moge zrobic bo to nie moje pole...
Wątek o tym, że ......nie umiem:) 09:08, 25 mar 2012

Do góry
Jagna napisał(a)
A tu wysadzone z wielodoniczek bukszpanki. W sumie jest ich ok 170 jedne sa wcześniejsze te małe jesienne. Jeszcze jest ich około 50 do przesadzenia ale nie dałam rady.
Poszły w ziemie, żeby się ładnie ukorzeniać. Na miejsce docelowe trafia jesienia i przyszłą wiosna.

Jagna plantację bukszpanową zakładasz ? wow ile roboty, pewnie kręgosłup dzisiaj boli
Początki w Kruklandii 09:06, 25 mar 2012

Do góry
Juzia pobudka!!!!
Boćkowe perypetie ogrodkowe 09:01, 25 mar 2012

Do góry
bociek napisał(a)
Jezeli chodzi o moje wczorajsze dzialania to:

Czesciowo zaczelam obsadzanie tarasu oraz rabaty pod kuchennym oknem.
Posadzilam zurawki - razem sztuk 15
Wykonalam wiekszosc prac na rabacie przy ulu. Przesadzilam jalowce pod sosne, przesadzilam czesc irysow oraz wsadzilam hortensje. Weszlo 7 szt. Limelight
Zaczelam oprysk Promanalem, ale zepsula sie maszyneria
Posadzilam bratki w koszyczki przed domem.
Malz chce skasowac obwodke z kamyczkow w trawach i kamyczki dac pod okno kuchenne. Chyba tak zrobimy.

Zdjecia wrzuce niebawem, bo nie robilam w trakcie pracy. Czasu nie bylo

Czyli jednka furczało od roboty a gdzie te zdjęcia wyjazdowe robiłaś? Obwódki z cebulowych rewelacja, czy to narcyzy?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:52, 25 mar 2012

Do góry
Jagna napisał(a)
No u Danusi to tak wygląda jakby ten ogród poza cięciem bukszpanów nie potrzebował żadnych prac. Zawsze idealny.

A tu tylu krasnoludków się uwija wkoło czy można ich wypożyczyć ?
Kiedyś będzie tu pięknie ... 08:50, 25 mar 2012

Do góry
bociek napisał(a)
Marzenka, no krucabomba, ale sie u Ciebie dzieje. Ja nie moge sie nigdzie ruszac, bo potem nie ogarniam

Zakupy super!!!! Maszyne masz fajna U mnie M robi za taki sprzet, ale taki niedzialajacy

Powiedz mi Kochana, ile zuzylas bukszpanu na obwodki, w sensie ile na 1 metr? Bo spodobaly mi sie obwodki z lawenda w srodku i kombinuje u siebie

A jak bedziecie organizowaly te bukszpany Variegata, to bede mogla sie podlaczyc??? Plizzzz

Boćku ja też nie ograniam. Do wszystkich ogrodów bym chciała wpaść chociaż na chwilę a wszędzie się tyle dzieje
Policzę dzisiaj ile bukszpanów mam na m bo je przesadzalam ze starego domu i były to sadzonki 3 letnie, troche już podrośnięte, dzielilam je jednak na pól aby było więcej. Więc wszystko zależy jakiej wielkości kupisz i ile chcesz czekać na efekt. Kiedyś sadzilam co 15 cm takie dorodne sadoznki i efekt był już po roku. Teraz wielkie z plantacji bukszpanowej sadizłam co 30 cm...... I już stanowią murek. Więc wszystko zależy od wielkości sadzonki.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 08:44, 25 mar 2012

Do góry
Jagana, zgadza się u mnie nie lubię stylu naturalistycznego , bo do mojego domu by pasował jak róża do korzucha W ogrodach angielskich są piękne, wszystko zależy od reliazacji tak czy owak lubie jak naturalistyczne są ograniczane bukszpanami i wtedy miodzio
To żółtawe na zdjęciu to karmik ościsty aurea. Będzie zadarniał ziemię miedzy płytami granitowymi. Dzisiaj zrobie fotki, zaglądaj.
Ogrodnik mimo woli 08:39, 25 mar 2012

Do góry
I jaka decyzja dot kamyczków? Toczycie metodą Andziuli ?
Zielony Punkt - ogród Finki 08:38, 25 mar 2012

Do góry
Finko rewelacyjne krokusy. Muszę takie łany mieć w przyszłym roku
A lilie Innocent Lady kupiłam, zamierzam posadzić w donicach lilie, dadzą rade ? bo jak nie to je jednak upcham w ziemi?
czy masz klep internetowy?
O....! 07:36, 25 mar 2012

Do góry
Piekne zwiastuny wiosny. Już sie doczekać kolejnych zdjęć nie mogę, sorry - pisma obrazkowego
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 07:26, 25 mar 2012

Do góry
Też by mi się tacy pomocnicy przydali..... Ogród aż lśni taki wypucowany
Wątek o tym, że ......nie umiem:) 07:24, 25 mar 2012

Do góry
Ale się na pracowałaś! Od razu mi się moja ubiegłoroczna walka z chwastami przypomniala powyrywaj, potem roundap, ptem znów wyrywaj.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:39, 24 mar 2012

Do góry
monitka napisał(a)
No wiem co napisać bo oczy mi się wybałuszyły na te zakupy. I to wszystko już w ziemi?

Ciemierniki są śliczne tylko szkoda że tak krótko.

Jeszcze nie wszystko w ziemi, poddałam się
Rododendronowy ogród. 21:23, 24 mar 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Bożenko jutro dzień wnuczkowy ? A ja do mamy nie jade ;( oj kalendarze nam się rozjechały ... Zawsze jak u Ciebie wnuczęta to ja u mamy
Ale ciasto mniaaam

No to mama moze bedzie czekac ale jak Ty masz jechac jak masz tyle sadzenia. Pewnie pojedziesz za tydzien i daty będą nam się rozjeżdżac.

Pojadę za tydzień a na wielkanoc mama przyjedzie
Ogród w Alei Lipowej... 21:16, 24 mar 2012

Do góry
Justynko a gdzie zdjęcia z szaleństw ?
Ogrodnik mimo woli 21:12, 24 mar 2012

Do góry
andziulka napisał(a)
Jest sposób na przenoszenie takich kamyków musisz mieć kilka drągów, zrobić jakąś platformę, położyć ją na drągi wystarczy umieścić kamyk na platformie i turlać na drągach Tym sposobem mój M przeturlał duży garaż blaszany

Andziulka prościutkie
Rododendronowy ogród. 21:06, 24 mar 2012

Do góry
Bożenko jutro dzień wnuczkowy ? A ja do mamy nie jade ;( oj kalendarze nam się rozjechały ... Zawsze jak u Ciebie wnuczęta to ja u mamy
Ale ciasto mniaaam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies