Jagana tak jak pisała Bociek.
1.Najpierw glebogryzarka, u mnie ekipa przekopywała.
2. Potem roundap jesienią, czekalam do wiosny.
3. Chwasty znów zaczęly wyrastać wyrywałam ręcznie a potem z trawnika.
Po roundapie najlepiej nawet do 3 miesięcy odczekać ale jeśli nie możesz to min 2 tygodnie. Proponuję ponownie przekopać szpadlem, potem wysyp nawozem i daj poczekać tydzien a potem zacyznaj z trawnikiem. I tak walkę z chwastami wygrasz wyrywając ręcznie z trawnika. Ja cały rok walczylam roundapem ale juz w trakcie zakladania ogrodu tylko ręczne wyrywanie.
Na chwasty skuteczne jest tylko założenie rabat, pelne obsadzanie wybranych fragmentów, sypanie grubej warstwy kory i i wyrywanie ręczne okazów chwastów, ktore i tak się pojawią.
U mnie za płotem chwasty siegaja nawet 1,5 m i nic nie moge zrobic bo to nie moje pole...
Boćku ja też nie ograniam. Do wszystkich ogrodów bym chciała wpaść chociaż na chwilę a wszędzie się tyle dzieje
Policzę dzisiaj ile bukszpanów mam na m bo je przesadzalam ze starego domu i były to sadzonki 3 letnie, troche już podrośnięte, dzielilam je jednak na pól aby było więcej. Więc wszystko zależy jakiej wielkości kupisz i ile chcesz czekać na efekt. Kiedyś sadzilam co 15 cm takie dorodne sadoznki i efekt był już po roku. Teraz wielkie z plantacji bukszpanowej sadizłam co 30 cm...... I już stanowią murek. Więc wszystko zależy od wielkości sadzonki.
Jagana, zgadza się u mnie nie lubię stylu naturalistycznego , bo do mojego domu by pasował jak róża do korzucha W ogrodach angielskich są piękne, wszystko zależy od reliazacji tak czy owak lubie jak naturalistyczne są ograniczane bukszpanami i wtedy miodzio
To żółtawe na zdjęciu to karmik ościsty aurea. Będzie zadarniał ziemię miedzy płytami granitowymi. Dzisiaj zrobie fotki, zaglądaj.
Finko rewelacyjne krokusy. Muszę takie łany mieć w przyszłym roku
A lilie Innocent Lady kupiłam, zamierzam posadzić w donicach lilie, dadzą rade ? bo jak nie to je jednak upcham w ziemi?
czy masz klep internetowy?
Jest sposób na przenoszenie takich kamyków musisz mieć kilka drągów, zrobić jakąś platformę, położyć ją na drągi wystarczy umieścić kamyk na platformie i turlać na drągach Tym sposobem mój M przeturlał duży garaż blaszany
Bożenko jutro dzień wnuczkowy ? A ja do mamy nie jade ;( oj kalendarze nam się rozjechały ... Zawsze jak u Ciebie wnuczęta to ja u mamy
Ale ciasto mniaaam