Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Alei Lipowej...

Ogród w Alei Lipowej...

Madzenka 21:16, 24 mar 2012

Justynko a gdzie zdjęcia z szaleństw ?
Mala_Mi 21:25, 24 mar 2012

justi napisał(a)
A propos krokusów, czy cebulki mogły zgnić bo mało wyszło tych nowych?

Mogły zgnić....a może jeszcze na nie nie pora.... dużo zależy jak głęboko posadziłaś i jakie stanowisko i jaka odmiana. ....rozrzut pomiedzy krokusami wynosi u mnie przynajmniej ok. 3 tygodnie... Jedne już przekwitają , a drugie dopiero wystawiły łepki z ziemi....... Dziś w ten sposób zadeptałam cały plac z krokuskami, bo zapomniałam że tam też są...... a pod liśćmi i innymi badylami zeszłorocznymi nie było widać. Wiec ja hyc jak zajac w grzadke.....sprzatam, tnę, a potm patrzę, wyłaziły z ziemi... a ja je spowrotem tam wgniotłam
justi 21:31, 24 mar 2012

Marzenko fotek brak. Może jutro cos pstryknę.
Aniu najbardziej mi żal takich kremowych, żadnego nie widzę. Przez zapomnienie to ja czasem tez coś zdepczę, to normalka
bociek 08:41, 25 mar 2012

Justi, ale sie wyzywalas w rekodzielnictwie. Te jajka nicia malowane sa sliczne. Jakis specjalny klej dajesz?
Pokaz fotki ogrodowe prosze.
Bogdzia 09:23, 25 mar 2012

Miłego dnia Justynko.
justi 09:51, 25 mar 2012

bociek napisał(a)
Justi, ale sie wyzywalas w rekodzielnictwie. Te jajka nicia malowane sa sliczne. Jakis specjalny klej dajesz?
Pokaz fotki ogrodowe prosze.

Lubię takie robótki Żałuję tylko, że nie umiem ładnie rysować, a jajka oplatane są muliną na zwykły klej w sztyfcie, tylko trzeba dogniatać. Niektóre mają kilka lat i dobrze wyglądają, nie odpada nic.
Fotki u mnie niezbyt ciekawe, jeszcze jest tak byle jak. Polatam dziś z aparatem to coś pstryknę.
Miłego dzionka
justi 09:52, 25 mar 2012

Bogdzia napisał(a)
Miłego dnia Justynko.

I wzajemnie Bogdziu, dziekuję za odwiedzinki
Agacia 10:59, 25 mar 2012

Hej Justi, a propos jajek w mulinie, znam taki sposób, żeby rolować w palcach kolorową bibułę - powstają takie niteczki jakby i tym owijać, też na klej szkolny

Mi też krokusy nie wyszły jeszcze, ale przemawiam do nich, może się jeszcze namyślą

Czekam na fotki i pozdrawiam

Krys 11:33, 25 mar 2012

justi napisał(a)
Huraaa zakwitł u mnie pierwszy krokus, zółty. Nie wiem czy dobrze dzis zrobiłam, ale opryskałam florovitem wszystko, nawet tuje. A co tam, niech maja

Justynka a jakim florovitem pryskasz ?
justi 15:58, 25 mar 2012

Agaciu dziś przyjrzałam się bardziej, wyłażą już te nowe krokusy, chyba za głęboko posadziłam.
A te kępy kilkuletnie radzą sobie lepiej. Już mam pierwsze kwitnienie, taka mała rzecz a cieszy