Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Ogród zapachów u Jasi 23:28, 05 sty 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jasiu, jak miło znów u Ciebie oglądać kwiatki, a najładniejszy ośmiał Pozdrawiam cieplutko.

Ośmiał przez kilka lat gościł w ogrodzie, sam się rozsiewał więc nie zostawiałam nasion , bo po co. Ale pewnego roku nie zeszła żadna siewka, na szczęście Elfik skrupulatnie zbierał nasiona więc w przyszłym roku powinien powrócić do ogrodu. Gdy mu miejsce odpowiada to przypomina rozmiarami mały krzaczek .

Pozdrawiam serdecznie Jasia
Roztoczańskie klimaty 23:00, 05 sty 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ale fajna diagnoza, to jedyna choroba z której mus się cieszyć.

No i ciągle nie mogę darować tego niepodejścia na Broniszach

Eh te Bronisze, tyle razy tamtędy przejeżdżałam, ale nie wiedziałam wtedy, że warto wstąpić. Mijam je jadąc do teściów. Na razie nie planuję kolejnych odwiedzin
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:52, 05 sty 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kondzio, do następnej soboty masz zadanie uporządkowanie pod tarasem, będę sprawdzać

Bój się Kondzio, bój
Roztoczańskie klimaty 22:50, 05 sty 2013

Do góry
Zeta napisał(a)
Tutaj tak jak mówisz hakonehloa .... Bo bukszpanki kuleczki i funkie nie da rady???

Nie zmieszczą się. Przynajmniej nie ten Patriot.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:46, 05 sty 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A to dla wszystkich odwiedzających

O! takie serduszko to chętnie bym wzieła jako zawieszke na łańcuszek
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:42, 05 sty 2013

Do góry
Kondzio, do następnej soboty masz zadanie uporządkowanie pod tarasem, będę sprawdzać

Monitka, dziękuję
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:24, 05 sty 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Joanka, dzięki że wpadasz Może będę miała klientkę z Torunia haha a jak nie to i tak podjadę na kawę

Kondzio, tak samo to nie będziesz miał, będziesz miał inaczej, nie ten układ, nie ten dom, wąska dziłak wzdłuż, a u mnie w poprzek i skośnie, ale da się zrobić.
Tylko, że musisz dbać, ja dbam, nawet dziś robiłam, a Ty co zrobiłeś dziś w ogrodzie?

Samo założenie ogrodu to nie wszystko, muszę to Ci uzmysłowić, bo będzie pięknie, aż do czasu jak zapomnisz skosić trawnik

Jesteś przygotowany na tyranie, bo wpadnę i stłukę wiadomo co

Pewnie że jestem gotowy na tyranie u nas dzisiaj lało ale za to sprzątałem w domu
Roztoczańskie klimaty 22:20, 05 sty 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kiedy jedziesz następną razą?

Wybieram się na wiosnę na bronisze po jakieś wiosenne prezenciki dla samej siebie.
Jeżdżę do Warszawy jak jestem u rodziców w Radomiu. Danuś cofniesz się do tych moich donic please ....bo miałam tyle propozycji a ja głupia jakaś i niewiem co do nich posadzić ?? Albo czekaj wstawie jeszcze raz zdjęcia będzie łatwiej ....z góry dzieki za Twój czas.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:19, 05 sty 2013

Do góry
Było jasno i ładnie, bez słońca i wzięłam lepszy aparat, ale on raczej gorszą zieleń ma, ale fajnie skoro Ci się spodobało
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:15, 05 sty 2013

Do góry
Ana, a co Ty dajesz awatarki coraz ciemniejsze? Wiosna wszak idzie wrzuć coś po dniu
Roztoczańskie klimaty 22:14, 05 sty 2013

Do góry
Kiedy jedziesz następną razą?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:11, 05 sty 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Joanka, dzięki że wpadasz Może będę miała klientkę z Torunia haha a jak nie to i tak podjadę na kawę

Już się cieszę
Zmiany u kraanii czyli co w lesie piszczy. 22:10, 05 sty 2013

Do góry
Kurczaki, a może żurawki, tylko że mroźną zimą listki im się pozwijają i gimza
Zmiany u kraanii czyli co w lesie piszczy. 22:08, 05 sty 2013

Do góry
kraania napisał(a)

nieszko tak jak Danusia podejrzewała jest tam gruz i susza więc wszystko co lubi wodę odpada. Chcę zostawić sosenki, bo one za kilka lat powinny fajnie wyglądać. To jest sosna czarna "Brepo" http://www.zszp.pl/?id=207&rco=Pinus%20nigra%20BREPO%20%27Pierrick%20Br%C3%A9geon%27&lang=1. Rosły tam wcześniej bardziej wypasione sztuki, ale się nie przyjęły. Postanowiłam spróbować z mniejszymi, żeby miały szansę się zaadoptować.
Wydawało się, że lawenda będzie tam dobrym pomysłem. I latem wygląda to nawet fajnie.
Ale wiosną, jesienią i zimą nie bardzo. Spróbuje podsadzić je ostrokrzewam, tak jak wcześniej pisałam .

Podsadź w takim razie sosnę żółtymi cyprysikami albo inne coś żółte, wygrzeb gruz i dobrej ziemi. Tylko czy ona nie jest za niska? Cholercia.

Może jałowce Lime Glow, ale ja i tak obstaję przy pierwszej propozycji mojej, co byc nie zrobiła nie będziesz zadowolona mi się wydaję, Sosny przenieś, są za niskie,.
Lawenda jest tragiczna tutaj na samym wejściu Masz rację, że chcesz to zmienić.
Roztoczańskie klimaty 22:06, 05 sty 2013

Do góry
Ale fajna diagnoza, to jedyna choroba z której mus się cieszyć.

No i ciągle nie mogę darować tego niepodejścia na Broniszach
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:04, 05 sty 2013

Do góry
Zetka, trawki ubóstwiam ale teraz mam ich więcej po tegorocznych eskapadach po zagranicy

Kraania - lecą ludziska do mnie z wizytą, zaskoczę ich tą zielenią

Bogusława - hortensje w donicach trzymam w sezonie, a potem do gruntu idą. Niektóre oddaję, a na wiosnę znowu sadzę. Bukietówki już rosną na ulicznej rabacie

Ale może podkop większe dołki i daj im żarełka więcej, podlewaj magiczną do Hortensji co tydzień Lej wodę wiadro codziennie to i będą rosły. Pochyl się nad ich losem, a one Ci to wynagrodzą
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:00, 05 sty 2013

Do góry

Kondzio, tak samo to nie będziesz miał, będziesz miał inaczej, nie ten układ, nie ten dom, wąska dziłak wzdłuż, a u mnie w poprzek i skośnie, ale da się zrobić.
Tylko, że musisz dbać, ja dbam, nawet dziś robiłam, a Ty co zrobiłeś dziś w ogrodzie?

Samo założenie ogrodu to nie wszystko, muszę to Ci uzmysłowić, bo będzie pięknie, aż do czasu jak zapomnisz skosić trawnik

Jesteś przygotowany na tyranie, bo wpadnę i stłukę wiadomo co

Igiełkowy ogródeczek 21:47, 05 sty 2013

Do góry
Witaj sobotnim wieczorkiem Gosiu - igiełeczko.

Moje żurawki niczego sobie, a kilka mam w garażu na oknie. Jakby zimy nie było. tylko nic nie kwitnie ale kolorki są
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:45, 05 sty 2013

Do góry
Ale dorzuciłeś kolorów, te 76 dni zleci nam, może w tym roku nie będziemy tak biadolić?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:42, 05 sty 2013

Do góry
A to dla wszystkich odwiedzających

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies