Dominiko piękne wrzośce. A jak sobie radzisz z sadzeniem w takiej rabacie żwirowej? czy jest to uciążliwe, bo zastanawiam sie nad żwirkiem i coś mi się wydaje, że nie umiałabym utrzymać porządku.
Jak ty to robisz, że nawet fotki z sadzenia są jak dzielo sztuki? Czy zajmujesz się fotografią zawodowo?
Jeszcze poprawiłam fryzurki bukszpanom, bo trochę nierówno je poprzycinałam.
Wkopałma ciemierniki, kostrzewy, bergenie i kosaćce syberyjskie.
I zaczęłam obsadzać część płyt granitowych macierzanką i karmikiem ościstym. Ale przy 50 doniczce poddałam się.....
Jutro zrobię fotki.
M postanowił zrobić porządek w garażu, chwała mu za to!!! ale zdjecia trochę niereprezentacyjne. Tytułem wyjaśnienia za nasadzeniami na całej długości będą posadzone budleje - 9 szt., we wtorek mają dojechać
Zakątek bukszpanowo-hebowy gotowy. Czekam na perowskię i ten kącik będzie gotowy. Na tle kory nie widać 6 szt rozplenic 'Black Beauty'
Przed lawendami będą jeszcze żurawki - w tym miejscu gdzie nie jest dosypana kora przy kostce. Z tyłu budleje A te cienkie patyczki to kiku-shidare.
Potem pod łopatę poszły lawendy.
Potem turzyce.... Suche patyczki róż do wykopania, przemarzły do spodu. Chciałam rabatowe - wymarzły, bedą jednak okrywowe zgodnie z projektem..... Okrywowych nic nie ruszyło.
Próbowąłam te ciemierniki ci podprowadzić ,ale nie dało sie z ekranu wydłubać I za 6 zł....... niesamowite..też bym taką baterię kupiła...
Czekam na efekt po posadzeniu
Dlatego je kupiłam bo są takie biąło seledynowe. A zawsze widziałam po 20-30 zł.
A i tak mi się marzą pełne białe, może kiedyś dokupię.
Trzeba przyznac ze masz co sadzic.A ciemierniki bardzo łatwo się wysiewaja jeśli tylko rosną w zacienionym miejscu zeby nasionka nie wysychały, więc bardzo szybko będziesz miec tysiące ciemierników.
Posadziłam je późnym wieczorem, dlatego dopiero jutro zrobie zdjęcie. Pięknie wyglądały na tle kul bukszpanowych. Chcę aby się rozsiały
Rano obiecałam sobie, że nie będę się spieszyc i powolutku bedę sobie sadzić Tyle tylko, że przesadziłam zakupami ...
Najpierw jednak oceniłam poziom dokonanych zakupów....
Cel na dzisiaj obsadzenie płyt granitowych skalniakami, ale kilka innych roślin też się nawinęło
Ciemierniki po 6 zł
I runianka variegata, która będzie otaczała bambusy.
Fantastik bombastik !!!
Rozumiem, ze miniaturki cebulowe?
Tak. Iryski wystartowały pierwsze. Krokusy na razie pokazują się u mnie nieśmiało, pojedynczo.
U mnie iryski juz przekwitły, jeszcze jakies pojedyncze kwitną ale więszość już nie. wystartowały dwa tygodnie temu a gówne kwitnienie było w ubiegły weekend
Marzenko miło mi że do mnie zajrzałaś . Ja cały dzień pracowałam i dopiero teraz mam czas by usiaśc przy komputerze. Muszę zajrzec co u Ciebie się dzieje.
Bożenko jeszcze nic bo też dopiero wróciłam z ogrodu i najpierw odwiedzam moje ulubiene zakątki
Kupić Ci te stelaże? ... nie ma problemu mam blisko to podjadę z pracy , bo tam czasami wykupują wszystko z samego rana ... a myślisz , że to się przyda ? na zdjęciu wygląda fajnie ? zresztą , tam można oddać jak by się odwidziało ... Irenko przepraszamy, że my tak u Ciebie