Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Mala_Mi 19:57, 24 mar 2012

Próbowąłam te ciemierniki ci podprowadzić ,ale nie dało sie z ekranu wydłubać I za 6 zł....... niesamowite..też bym taką baterię kupiła...
Czekam na efekt po posadzeniu
Madzenka 19:58, 24 mar 2012

Bogdzia napisał(a)
Trzeba przyznac ze masz co sadzic.A ciemierniki bardzo łatwo się wysiewaja jeśli tylko rosną w zacienionym miejscu zeby nasionka nie wysychały, więc bardzo szybko będziesz miec tysiące ciemierników.

Posadziłam je późnym wieczorem, dlatego dopiero jutro zrobie zdjęcie. Pięknie wyglądały na tle kul bukszpanowych. Chcę aby się rozsiały
Madzenka 19:59, 24 mar 2012

asc napisał(a)
Próbowąłam te ciemierniki ci podprowadzić ,ale nie dało sie z ekranu wydłubać I za 6 zł....... niesamowite..też bym taką baterię kupiła...
Czekam na efekt po posadzeniu

Dlatego je kupiłam bo są takie biąło seledynowe. A zawsze widziałam po 20-30 zł.
A i tak mi się marzą pełne białe, może kiedyś dokupię.
an_tre 20:05, 24 mar 2012

Marzena2007 napisał(a)
Rano obiecałam sobie, że nie będę się spieszyc i powolutku bedę sobie sadzić Tyle tylko, że przesadziłam zakupami ...
Najpierw jednak oceniłam poziom dokonanych zakupów....
Cel na dzisiaj obsadzenie płyt granitowych skalniakami, ale kilka innych roślin też się nawinęło

Ciemierniki po 6 zł

I runianka variegata, która będzie otaczała bambusy.
Imponujący widok życzę przyjemnej pracy, bo jest jej moc
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Madzenka 20:10, 24 mar 2012

M postanowił zrobić porządek w garażu, chwała mu za to!!! ale zdjecia trochę niereprezentacyjne. Tytułem wyjaśnienia za nasadzeniami na całej długości będą posadzone budleje - 9 szt., we wtorek mają dojechać
Zakątek bukszpanowo-hebowy gotowy. Czekam na perowskię i ten kącik będzie gotowy. Na tle kory nie widać 6 szt rozplenic 'Black Beauty'

Przed lawendami będą jeszcze żurawki - w tym miejscu gdzie nie jest dosypana kora przy kostce. Z tyłu budleje A te cienkie patyczki to kiku-shidare.
Potem pod łopatę poszły lawendy.

Potem turzyce.... Suche patyczki róż do wykopania, przemarzły do spodu. Chciałam rabatowe - wymarzły, bedą jednak okrywowe zgodnie z projektem..... Okrywowych nic nie ruszyło.
Domi 20:10, 24 mar 2012

Ale poszalałaś z zakupami!
Madzenka 20:11, 24 mar 2012

Domi napisał(a)
Ale poszalałaś z zakupami!

Dominiko, do weekendu majowego cały ogród muszę skończyć !!! A potem będę tylko leżakować
Madzenka 20:16, 24 mar 2012

Jeszcze poprawiłam fryzurki bukszpanom, bo trochę nierówno je poprzycinałam.
Wkopałma ciemierniki, kostrzewy, bergenie i kosaćce syberyjskie.
I zaczęłam obsadzać część płyt granitowych macierzanką i karmikiem ościstym. Ale przy 50 doniczce poddałam się.....
Jutro zrobię fotki.
marzena 20:21, 24 mar 2012

super zakupy i mnostwo prac wykonanych
Juzia 20:22, 24 mar 2012

Marzena2007 napisał(a)
Rano obiecałam sobie, że nie będę się spieszyc i powolutku bedę sobie sadzić Tyle tylko, że przesadziłam zakupami ...
Najpierw jednak oceniłam poziom dokonanych zakupów....
Cel na dzisiaj obsadzenie płyt granitowych skalniakami, ale kilka innych roślin też się nawinęło

Ciemierniki po 6 zł

I runianka variegata, która będzie otaczała bambusy.

Jejaaaa....a ja myślałam, że to fotki ze szkółki