Dziękuję, za wyczerpującą odpowiedź - na pomysł z wiadrami w życiu bym nie wpadła Ale wart przemyślenia - łatwiej do podlewania i ziemia przecież tak szybko nie przeschnie.
Zdjęcia z wakacyjnych wojaży obejrzałam. Dzielna kobietka jesteś - takie wielkie ptaki nosić
Wrócę jeszcze do tej zmiany, bo efekt powalający Uporządkowałaś to miejsce super No i kostrzewy świetnie się prezentują na tle kamienia
Pozdrawiam, Kasiu...
Dzięki Ewa. Bardzo Ci dziękuję za zaintersowanie tymi moimi wypocinami i za wszystkie twoje rady. Jak zauważyłaś, korzystam z nich Właściwie układ rabat to twoje dzieło, dzięki
Muszę to sobie wszystko rozrysować. Kurcze nie wiem czemu te moje zdjecia nie chcą się tobie otwierać?? Normalne jpg. ładuję Mogę przesłać Ci zdjęcia na prv. A może problem jest w tym, że ja mam najnowszą wersję painta?
Prawdę mówiąc nie myślałam o brzózkach bezpośrednio za huśtawką. Sparwdzę czy one się tam zmieszczą. Na jesień chcemy jeszcze przedłużyć żywopłot ze szmaragdów i wtedy zostanie w tym miejscu ok 1m - 1,5m nie więcej. Muszę jeszcze pomierzyć i dam znać
Z domkiem też problem, ale już myśleliśmy, żeby coś przerobić, bo jak planowaliśmy domek i placyk pod niego, to nie planowaliśmy kompostownika. Teraz chcemy kompostownik i stąd pomysł na zbudowanie jego osłony przed domkiem - Cholercia u nas wszystko na odwrót
W między czasie, po tych strasznych ulewach i burzach, eM stwierdził, że mógł ten domkowy placyk zrobić wyżej. Więc nie wykluczone, że będziemy przerabiać troszkę rabatę z prawej strony i uda się wtedy schować kompostownik za domkiem. Też pomierzymy i coś wykombinujemy.
Co do skarpy to taras nie powinien się zapaść, bo chcemy postawić murek tam gdzie kończą się gazony, a przestrzeń pomiędzy bukszpanami a końcem murka wypełnić ziemią. Mniej więcej tak.
Iwonko, wydaje mi się, że brązowe carexy najlepiej wyglądają na zielonym jednolitym tle. Gdy nie mają tła, po prostu ich nie widać. Mam takie doświadczenia z moimi bronze form. A spójrz też u Madżenki - też ma (chyba buchanani) podsadzone pod 3 szczepione żółte trzmieliny, w plecach rośnie ekran z cisa, przed też zielone trawki.
Dziś idealny dzień na przesadzenie
Te graby są cudne Napisz proszę co ile posadzone, czy je tniesz i ile lat już u ciebie rosną. Czy były już kupione z tak wysoką koroną czy jakoś obcinane.
Zgodzę się z Kasią, że za blisko.
Poza tym rośliny w żywopłocie to nie Smaragd, tylko Cyprysik Lawsona.
Ja bym nic nie dodawał, bo hortensje się dość mocno rozrosną i stworzą fajną grupę przed tymi cyprysikami.