Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pogubiłam się po drodze... 21:59, 25 lip 2015

Do góry
Coś mi jedna zdechła, i nie wiem czy coś ją zjadło bo ma liście podziurawione czy uschła z braku wody ale druga opcja nie wchodzi w gre bo miały mokro

Taki teraz smutny ten mój oogródek, musze go do ładu doprowadzić, powycinać to co uschnięte i wypielić
Wizytówka - Ogród nie tylko bukszpanowy 21:58, 25 lip 2015

Do góry

Wizytówka - Ogród nie tylko bukszpanowy 21:57, 25 lip 2015

Do góry
Lato w pełni

Dwa ogrody 21:57, 25 lip 2015

Do góry
Sylwio
Parole, pięknie pachnie

i jak już to pokażę rozplenice z nasion od Irenki jeszcze w doniczkach, bo czekają na właściwe miejsce

i rude trawki, chyba lepiej wysiać niż dzielić, szczególnie starsze egzemplarze, z podziału wiosennego padła mi większość, podobnie miskant ML ładnie odbił po podziale, a potem grzyb go dopadł a takie ładne kępy miałam, a teraz zostały mi się mysie ogonki
i widać, jak komuś smakuje mój czerwony łubin, białego nie rusza

specjalnie dla Jankosi jednoroczna naparstnica z nasionek od Ciebie

Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 21:55, 25 lip 2015

Do góry
dziękuję dziewczyny

malkul, eM się śmieje, że z grzeczności mi ludzie mówią, że do mnie podobna fakt jest taki, że jak oczy otworzy to się jej tatuś nie wyprze

i już koniec zdjęć bobasa
Wizytówka - Ogród nie tylko bukszpanowy 21:52, 25 lip 2015

Do góry
Szał jaśminowców

Zapach lilii

Skąpana w słońcu 21:52, 25 lip 2015

Do góry
Dzisiaj była pracowita sobota. Powstaje szpaler borówki amerykańskiej. Dwie już wsadzone Przesadzam z Piaskowni. Jakoś tam biedulinki przeżyły

Pomidorki obrodziły

Cukinia też

Moja codzienność - ogród Oli 21:49, 25 lip 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
U nikol obiecałam pokazać palenisko
Całość do zabudowy, tynkowania, malowania itd. itp.

WOW !! Takie cudo mi się swego czasu marzyło (kominek mam na myśli) ale z braku miejsca muszę zrezygnować. Cudownie będzie. Kiedy altanę stawiacie ?? Co będzie w tej zardzewiałej rabacie ?

leon60 napisał(a)
i trochę ładniejszych lipcowych widoków

Olu jakie Ty masz hortki ? takie sterczące, zdrowe są. Moje vanilki mimo podpór całe pozwieszane pod zwłaszcza po deszczach. Prawie leżą
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 21:49, 25 lip 2015

Do góry
Iggia napisał(a)

Cieszę się, że smakuje a dawałaś kardamon i wanilie czy sam kardamon?

Nie będziecie się śmiać, to wam powiem jak kupowałam przyprawy. Oczywiście sobie nie zapisałam nazwy i tyle wiedziałam że cosik na 'K'. Więc pakowałam po kolei- kolendra, kozieradka (a jak kiedyś chciałam kupić to nie było), nad kurkumą się zastanawiam, moje towarzystwo się śmieje, że może koperek..... Wreszcie jak w oczka wpadł kardamon to mnie olśniło, że to to. Ale z tego szczęścia o wanilii zapomniałam. Nic straconego, w poniedziałek jadę po wiśnie, na pewno spróbuję i tą opcję.
Nie wiem co to za odmiana wiśni, ale dość kwaskowata. Smak tej frużeliny skojarzył mi się z żurawiną i dzisiaj jak miałam gości wykorzystałam ją do mięska. I powiem wam, że zrobił furorę.

Marta7 napisał(a)
Boćki u sąsiada

U nas w okolicy większość gniazd już pusta, czyżby do sejmików już się szykowały? Chyba dużo za wcześnie?
Wizytówka - Ogród nie tylko bukszpanowy 21:45, 25 lip 2015

Do góry
Wianek letni

Kwiaty w bieli

Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:44, 25 lip 2015

Do góry
Agnieszka , Renata , Bogdzia, Asia, Eliza, Irena - nieskromnie powiem, że też mi się podoba... pierwszy raz taki motyl u mnie U BOgdzi Paź Królowej bywa..to chociaż u mnie pojawił się żeglarz... Widziałam go też potem.. oblatywał kolejne werbeny
Dał się blisko podejść.. widać moją rękę

Ale bez ręki lepiej się prezentuje

Moja bajka 21:40, 25 lip 2015

Do góry
Nie koniec jeszcze . Miałam dziś pracowity dzień
Z drugiej strony huśtawki było tak:

Wyznaczyłam linię rabaty. Tu nie chcę za bardzo trawnika uszczuplać, bo mu si zostać trochę miejsca dla dzieciaków. Więc delikatnie zawinęłam Pissardi, a dalej będzie już blisko przy płocie.

Do huśtawki zostaną przybite listewki żeby z boku powstała drabinka dla róży pnącej.

Oprócz róży pnącej posadzę tu jeszcze różę rabatową Pomponella, a może jeszcze jakaś jedna się zmieści i powstanie taka moja mini różanka .

W najbliższym czasie znów czeka mnie usuwanie trawska. Przypomnę jeszcze, że przy płocie nie będą same szmaragdy, bo zamierzam tam zrobić mieszany żywopłocik. Taki niestandardowy .
Jestem w polu 21:40, 25 lip 2015

Do góry
Pogubiłam się po drodze... 21:39, 25 lip 2015

Do góry
Jeżówki

Dwa ogrody 21:35, 25 lip 2015

Do góry
Gabrielo, modrak w takim razie musi poczekać na posadzenie, bo zainstaluję go już w nowym. Ma kwiatostan, może uda mi się zebrać nasiona
i dalia z budleją

Tess, to typowy wiejski warzywnik, jak pozbierasz to i owo, to obiad ugotujesz bez codziennych wyjazdów do miasta na zakupy Busz na rabatach jest, owszem, szczególnie kiedy wycinam jedne byliny, by zrobić miejsce następnym
a to owoc ale nie z warzywnika, tylko stopowca, pierwszy raz się takiego dochowałam i to wcale niemały

yoku, nie jest powiedziane, że każdy musi mieć warzywka, ja po prostu jestem wygodna, nie chce mi się jeździć po przysłowiową marchewkę i pietruszkę
no to zamiast koperku limonkowo
Jestem w polu 21:35, 25 lip 2015

Do góry
w warzywniaku mam basen

koperek jeszcze się z tego nie otrząsnął

Moja bajka 21:31, 25 lip 2015

Do góry
Dzisiejsze zmiany. Było tak, k ostka nie dochodziła do huśtawki.
Teraz już dochodzi. W najbliższym czasie pod huśtawką powstanie kamienny placyk.

Przy okazji zrobiłam malutkie przemeblowanie roślinek. Było tak:

Teraz jest tak. Żurawki przesadzone bliżej krawędzi. Funkia ustąpiła miejsca malutkiej hortensji Bobo (rozmnożona z odkładu)
Jestem w polu 21:27, 25 lip 2015

Do góry
przeszła ulewa i zostawiła to

a ja Wam zostawiam parę podeszczowych fotek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 21:26, 25 lip 2015

Do góry

I obiecany sadziec

Czasem słońce czasem deszcz 21:24, 25 lip 2015

Do góry
Kuba napisał(a)

Co to masz za trawki między buksami ?
Front masz zadbany, ładny, dlaczego tak rzadko go widzimy ? A na drugiej rabacie między buksami może też jasne trawki dać zamiast żwirkiem sypać ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies