Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

York Gate Garden 20:26, 07 wrz 2015

Do góry
Wracamy... to już koniec...

ostatni rzut oka zza ogrodzenia...

nie mogłam wyjść stamtąd
co widać na tym zdjęciu made by Danusia

Ogród tworzony z pasją 20:25, 07 wrz 2015

Do góry
Dominika11 napisał(a)
Gratuluję 400
a ode mnie różowo

Dziękuję.

Piękna różyczka.
Ogród tworzony z pasją 20:24, 07 wrz 2015

Do góry
Viola napisał(a)
Karol, podobały Ci się moje floksy więc cały pęk dla Ciebie na 400 Gratki

Ahh, dziękuję, przepiękne są.
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 20:24, 07 wrz 2015

Do góry
JulkAd napisał(a)

A no to już wiem co gdzie i jak..a patrząc na domek po lewej, jeszcze coś tam masz czy tylko ta litera L? Taka w lustrzanym odbiciu?
Bo tam widzę budynek drugi? (nie ten za działką, ale obok po lewej?) to już sąsiedzi?

Tak, to już sąsiedzi. Ale masz oko
Od mojego domku, do granicy są może ze 2 metry. Tam z kolei cień i powędrują tam hortensje ogrodowe. W tym miejscu zorganizowałam buksikowe przedszkole.
Z tyłu jest jakieś 1,5 metra do kolejnego sąsiada. Muszę obmierzyć teren i zrobić rzut. Że też o tym wcześniej nie pomyślałam.
Jak zasłonić nieatrakcyjną ścianę? 20:15, 07 wrz 2015

Do góry
Witaj Danusiu,

bardzo dziękuję za Twoją odpowiedź. Oczywiście ze tak, już dołączam zdjęcia tej okropnej ściany. Pierwsze zdjęcie to widok ściany wprost, potem jej lewy kraniec i prawy - koszmarek i duże wyzwanie. Podpowiem że dom w tej samej miejscowości co Twój )

Poczatkowo myślałam że puszczę tam bluszcz na kratce, ale usłyszałam że takie rozwiązanie na ścianie sąsiada może być ryzykowne, bo spowoduje zawilgocenie jego domu, nie wiem czy tak jest, czy to potwierdzasz?
Więc pomyślałam żeby podnieść trochę grunt i na lekkim wzniesieniu posadzić tuje wzdłuż tej ściany, ale tak jak pisałam to chyba mało ambitne rozwiązanie
Chciałabym żeby rośliny były zimozielone aby ścianę osłaniały cały rok.

z pozdrowieniami
Kalina ( spotkałyśmy się u Kasi )
York Gate Garden 20:13, 07 wrz 2015

Do góry
Zajrzyjcie do środka...
trochę tu ciemno...

tu wszystko staje się jasne...

Ja i mój ogródek, a może ogród 20:11, 07 wrz 2015

Do góry

York Gate Garden 20:07, 07 wrz 2015

Do góry
Zauważyliście na końcu kolorowego ogrodu niski budyneczek z płaskim dachem w pobliżu domu?
to malowniczy domek ogrodnika. Obok niego wszystkie kolory stają się błękitem...

Ogród do odświeżenia 20:06, 07 wrz 2015

Do góry
Jak już byłam z aparatem w ogrodzie to zauważyłam swojego Clematisa Madame Le Coultre...kwitnie trzecim kwiatem...co robię nie tak?, że ona taka kapryśna?

Tutaj zamiast piąć się po pergoli leży na okrywowej Fairy, za to ta kwitnie w zasadzie nieprzerwanie od czerwca. Miała końcem lipca ciut mniej kwiatów, ale nie było źle

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 19:59, 07 wrz 2015

Do góry
a tu jeszcze widok ze Starego Ogrodu Botanicznego na Elisabethkirche, najstarszy gotycki czystogotycki kosciol w Niemczech

i widok na domy. Ciekawe jest, ze to co z tej strony jest ostatnim pietrem od strony gornego miasta jest pietrem pierwszym.

Zeby dostac sie na starowke, czyli do Gornego miasta trzeba przejsc 300 schodo. Dla nas spotrowcow to nic ale pop ierwsze nie mamy czasu a po drugie marburg to jedno z niewielu miast w ktorych winda zalicza sie do srodkow komunikacji miejskiej. Wiec wsiadamy do windy

i jedziemy w kierunku

potem jest jeszcze jedna winda ale my juz te ostatrnie trzy pietra pokonujemy na piechote.
Bracia Grimm, ktorzy w Marburgu mieszkali powiadali, ze w Marburgu na ulicach jest wiecej schodow niz w domach.
A kiedy my juz z tych wind wyszlismy na Gorne Miasto zrobilismy jedne wielkie wow.
Uwielbiam domy, uwielbiam pruski mur ale takich cudow jeszcze w zyciu nie widzialam.

CDN
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 19:57, 07 wrz 2015

Do góry
JulkAd napisał(a)
Jeszcze tylko strony świata oznacz...fotka na domek robiona późnym popołudniem czy przed południem?

Zdjęcie robione po południu ok. godz 15 lub później. Słońce tu świeci caaaały dzień. okna od zachodu
York Gate Garden 19:55, 07 wrz 2015

Do góry

York Gate Garden 19:51, 07 wrz 2015

Do góry
Kolory rządzą...!

Kwiatowy ogródek Monteverde 19:51, 07 wrz 2015

Do góry
Anda napisał(a)

Oj, znów piękny pokaz

Mój "leniwy" powojnik to Sweet Summer Love. Tak się cieszyłam, że mogłam tu kupić polskiego powojnika.

a to Limelight która w tym roku ma słabe kwiatostany jak i Phantom to winna suszy
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 19:50, 07 wrz 2015

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Tu zdjęcie z między jabłonek, w stonę wyjścia - lewa strona ogrodu

Stojąc w tym miejscu po prawej masz domek?
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 19:50, 07 wrz 2015

Do góry
rozark napisał(a)

jak masz daleko i nimi się nie nacieszysz więc może i słuszna decyzja

w zeszłym roku miałam piękna kolekcję fuksji, na wiosnę wszystko mi zmarniało, ostała się jedna i właśnie zakwitła

Piękna jest
Ja miałam ponad 10 lat drzewko fuksjowe z tej odmiany babcinej i dwa lata temu nie przetrwało mi w piwnicy a wyhodowalam od maleńkiej gałązki. Żal był duży ale już mi się nie chce od początku zaczynać.
Pozdrawiam i również miłego tygodnia życzę.
Kwiatowy ogródek Monteverde 19:49, 07 wrz 2015

Do góry
Ewa może coś nie tak zrobiłaś masz tu linka o tym pięknym pachnącym powojniku, jest tam też instrukcja sadzenia i dbania o niego http://www.clematis.com.pl/pl/encyklopedia?view=plant&plantid=805
a to mój Summer Snow w tej chwili zadomowił się na pigwie(drzewo) i wygląda jakby kwitła bardzo silny powojnik do zasłaniania brzydkich miejsc w ogrodzie
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 19:48, 07 wrz 2015

Do góry

A no to już wiem co gdzie i jak..a patrząc na domek po lewej, jeszcze coś tam masz czy tylko ta litera L? Taka w lustrzanym odbiciu?
Bo tam widzę budynek drugi? (nie ten za działką, ale obok po lewej?) to już sąsiedzi?
York Gate Garden 19:47, 07 wrz 2015

Do góry
Białe kwiaty za żywopłotem ustępują miejsca kolorom...

wzdłuż żywopłotu cudnie pachnące groszki...

Ogród pod Borem 19:44, 07 wrz 2015

Do góry
I troszeczkę koloru
Połączenie imperaty, żeniszków i lawendy na tle irysów i lilii

Żeniszek i orlik

Calita, Kostrzewa miotlasta 'Teddybar' (niedźwiedzie futro) -Festuca scoparia), Konwalijnik (Ophiopogon Niger) i Kostrzewa sina
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies