Bordowy żywopłot oddziela biały ogród od ogrodu kolorowego.
Obejrzyjmy najpierw białą stronę.
Przepraszam z góry za jakość zdjęć, w ostrym słońcu mój aparat nie potrafił oddać piękna tej części ogrodu, musicie uwierzyć mi na słowo, nie widziałam piękniej skomponowanego białego ogrodu...
Najpierw żywopłot (chodniczek jest po kolorowej stronie).
Na ciemnym tle biel wyglądała magicznie i niepokojąco...
Śliczna, a miewa nasiona? Ale gdyby miała to i tak pewno nie powtórzy cech rośliny macierzystej. U mnie i dziś chłodniej,przynajmniej nie paruje ziemia tak szybko, bo w końcu wczoraj popadało, bez szału, ale zawsze coś Pozdrówka zostawiam...
Tu część prawej stony (lewej od strony wejścia). Zdjęcie robione pod jabłonką, której też nie będzie. Wiszą na niej brązowe jabłka, w białe kropki i to wcale nie jest nowa odmiana
Część już posadziłam, ale na zdjęciu ledwo co widać, bo i małe somi światło już kiepskie miałam...trzeba czekać, aż urosną
z góry widok na moją nową twórczość...dopiero początek...miejsce wydarte zielnikowi..maleństwo takie prawie 2mx2m
tu ciut lepiej, ale tylko jedna strona i druga tuż, po zakończeniu prac
nie są idealnie równe te moje buksiki.....myślałam, żeby co niektóre w kulkę formować, ale jest ich trochę więc zdążę
w miejscu goździków będą trzy przetaczniki, albo szałwia?....ale jestem za tym pierwszym ID tez tylko na chwilę...
Moja wisząca doniczka, która wiosną wyglądała cudnie z bratkami,
latem zwyczajnie, bo z surfiniami
i teraz znów ładnie z wrzosami w nocy wyzionęła ducha. Wiatr wyrwał uchwyt z korzeniami a raczej z kołkami rozporowymi ze ściany. Nawet zdjęć nie zrobiłam.
Witam wszystkich na wiosnę posadziliśmy dwie Catalpy. Jedna pięknie rośnie ale druga praktycznie nic. Zakupione z tego samego miejsca o tej samej wielkości. Sadzone były na wiosnę jeszcze nie miały liści. Czy ta Catalpa choruje ?
Dla moich miłych gości, jeszcze raz floksy Uwielbiam je, a one mnie Ciągle kwitną Te na półcienistej są większe i gęstsze, te na słonecznej słabiej rosną i mniej kwitną, chyba je trochę wysuszyło.