Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja codzienność - ogród Oli 08:02, 22 sie 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

Gosia for you

Popatrze jeszcze () noc taka piekna zachwyt
Angielski ogród - chciałabym... 08:00, 22 sie 2015

Do góry
Idzie jesień, przez te upały trawa wygląda jak w Afryce, liście z drzew spadają i rosliny również już jakieś takie jesienne barwy przybrały.
Angielski ogród - chciałabym... 08:00, 22 sie 2015

Do góry
Idzie jesień, przez te upały trawa wygląda jak w Afryce, liście z drzew spadają i rosliny również już jakieś takie jesienne barwy przybrały.
Choroby i szkodniki grabów, grab - Carpinus 07:55, 22 sie 2015

Do góry
Witam,
Posadzilem w tym roku Grab Pendula okolo 20 lipca. Wczesniej byl w doniczce, tak go kupilem ze szkolki. Oto jak wygladaja jego liscie. Pomozcie prosze, co mu moze dolegac?

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 07:14, 22 sie 2015

Do góry
Proszę o pomoc w doborze roślin na ten kawałek rabaty.
Zapragnęłam mieć wrzosy i wrzośce więc posadziłam i mam, ale smętnie to wygląda.
To jest początek najdłuższej rabaty w moim ogrodzie.
Wiem, że mogą być np. kosodrzewina, berberysy czerwone, turzyca Carex Buchanani, ale ile i gdzie? Nie ma tam dużo miejsca W środek sadzić czy po bokach?
A może jakieś inne rośliny ktoś zaproponuje?

Na zielsko nie patrzymy, tam będzie trawnik.

Kolorowy Ogród Geni 06:37, 22 sie 2015

Do góry
ten liliowiec powtórzył kwitnieniezdjęcia zrobione wieczorem

Ogródek Iwony 01:29, 22 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Mi się bardzo podoba połączenie bordowego - czerwonego - zielonego u mnie

mi również
Życie w wiejskim ogrodzie 00:54, 22 sie 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)

rany, jakie to cudne !!!
Ogród wśród pól i wiatrów 00:18, 22 sie 2015

Do góry
jolka napisał(a)
Oprócz patrzenia w dal patrzyłam też blisko
Żeby nie było, że mam tylko "ryneczek lidla" troszkę spokojnych hortensjowo-trawowych klimatów

Witam i gratuluję wspaniałego ogrodu
A ta rabata jest cudowna
Pozdrawiam - Anna
Kulą w płot 00:15, 22 sie 2015

Do góry
Wydmuchrzyca piaskowa Leymus arenarius

To masywna trawa o pięknym sinoniebieskim zabarwieniu. Ma dość szerokie liście, sztywne i wzniesione. Kępa liści ma wysokość ok. 60 cm. Lubi gleby lekkie, piaszczyste. Dodatkowo pH gleby powinno być zasadowe, czyli oscylujące w okolicach 7. Uwaga, nie nadaje się do małych założeń, ponieważ stosunkowo szybko rozrasta się za pomocą rozłogów. Dla małych kompozycji, można zastosować ją, wkopując w ziemie roślinę posadzoną w doniczce.

Czyli nie podlewać.
Ogród wśród pól i wiatrów 23:44, 21 sie 2015

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Czasem czlowieka ogarnia taka ciemnosc ja tak mam z ogrodem,chodze,chodze przez jakis czas i nic kompletnie zadnego pomyslu, a tak jak wczoraj kosze trawe,kosze i lampka mi sie zaswiecila,ze moze kontynuowac rabatke i nagle mnie olsniewa haha

No widziałam, że kombinujesz dalej z rabatką Zaraz idę zerknąć coś wymyśliła Ja się jeszcze męczę nad wyborem roślinek wzdłuż ścieżki, koło rh. Kiedyś chciałam tam 4 iglaki szczepione na kiju, potem był plan że 4 róże munstead wood, potem myślałam - posadzę jeżówki. W efekcie do dziś nic nie mam. Teraz skłonna jestem "pójść w trawy". Byłam dziś w Gołkowicach, mieli piękne miskanty ML, nie wiem czy jutro z rana nie pojadę ich kupić. To jest to miejsce, cztery zadołowane doniczki wciąż czekają na zastąpienie ich roślinkami. Może więc Morning Lighty?? Chyba będą pasować??

Po drugiej stronie tej ścieżki jest lawenda, róże i też ML. Byłoby więc nawiązanie..Larissy właśnie startują do "drugiego tłoczenia", jak to Madżenka mówi

Tysiąc radości i utrapień 23:43, 21 sie 2015

Do góry
jona napisał(a)
Basiu, Ago, dziękuję za pochwały. Dla Was kolejne motylki z ogrodu

Ha ha Asi nie ma bo siedzi gdzieś w ogródku i poluje na motylki, żeby nam pokazać - cudne są
Kulą w płot 23:33, 21 sie 2015

Do góry
Psiamama napisał(a)
Nędznieje mi ta trawa a podlewana cały czas.

Może ona woli sucho - nie znam się na trawach. Pewności nie mam.
Ogród cioci czyli ciociogród :) 23:28, 21 sie 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Gosia w tej ścieżce są drewniane plastry? Jak Ci się trzymają? Czym impregnowałaś?

Rabaty bomba, szczególnie podoba mi się kompozycja w oknach
Rozpoznawanie bylin 23:28, 21 sie 2015

Do góry
wanda_strzelec napisał(a)
Kochani proszę pomóżcie co to za roślina dostałam od koleżanki ale ona też nie wie jak się nazywa

To jest Szałwia muszkatołowa (Salvia sclarea)
Ogród wśród pól i wiatrów 23:27, 21 sie 2015

Do góry
Atena napisał(a)
Witaj Joluś chwilę mnie u Ciebie nie było a tu takie zmiany Poszalałaś z trawnikiem i idziesz jak burza Konsekwentnie do przodu. A ja coś straciłam wene po urlopie i wakacyjnych wyjazdach.....
Muszę chyba jakiś plan działań jesiennych uskutecznić. Pokaż swoje jeżóweczki jak tam kwitną. Ja dziś nabyłam pierwsze w życiu ogrodowiskowym 3 sztuki, że poszalałam a co
Pozdrowionka

Atenka witaj po przerwie Po wakacyjnych wojażach, wypoczęta, pewnie vena wróci i się ze zdwojoną siłą za ogród zabierzesz Poszłam zobaczyć jakie jeżówki kupiłaś, ale nie ma A moje dzisiejsze załączam: ryneczek lidla w rozkwicie

Kurcze, graby trzeba ciąć.. może jutro??

Rozpoznawanie bylin 23:26, 21 sie 2015

Do góry
marzena_perkowska napisał(a)
co to jest

To jest Sadziec konopiasty (Eupatorium cannabinum)
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 23:23, 21 sie 2015

Do góry
L00zak napisał(a)
Tym razem moje tarasy zielone z innej perspektywy, stoję na trzecim z nich,największym, trawka jest podlewana na dwóch, tym na którym stoję i tym bezpośrednio pod tarasem, ten mały z prawej strony jest przeznaczony pod pergolę więc tam podłoga zakryje zieleń. Trawka nawet gęsta i ładna
Po pierwszym koszeniu przejście na bosaka bezcenne Jestem właśnie po tym przeżyciu pierwszy raz na swojej działce

Tak jak pisałem wcześniej ziemia nawieziona koparką, ubita i najlepsza na górze. Założyłem szmatkę dla utrzymania skarpy. Moje pytanie jest takie, jak zdecyduję się obsadzić je /MELODIA PRZYSZŁOŚCI - lubicie to określenie hehehe/, to mogę wyciąć duże dziury z zapasem i obsadzić, potem ściągnąć szmatkę, czy od razu przy sadzeniu ściągnąć. Mam obawy aby nie zjechało, ostatnia ulewa mnie przeraziła... Jak praktykujecie przy skarpach?

Pociesze Cie. To nie skarpy lecz skarpeczki.ja mam skarpy bez szmaty.obsadzone irga major i trawami.nic nie spływa.jedynie kora przy bardzo silnym wietrze jest porywana.
Dla odmiany czas na zmiany... 23:22, 21 sie 2015

Do góry
Skromny balkonik 23:22, 21 sie 2015

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
A na koniec zwierz, który obgryza mi trawki na balkonie

Mam bardzo podobną koteczkę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies