Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Skąpana w słońcu 21:34, 19 sie 2015

Do góry

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 21:33, 19 sie 2015

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Reniu, ja to się na każde Twoje zdjęcie mogłabym patzeć i patrzeć
Od jutra urlop Ogród wzywa Może uda się nam spotkać...?

A ja Twoje Jak byłam u Ciebie nie widziałam tyle piekności, które teraz pokazujesz, a jestem u Ciebie na bieżąco

Urlop - to zaszalejesz

Chętnie się spotkam. Jak się odrobisz już trochę to się odezwij, kiedy Ci pasuje.

Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:33, 19 sie 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)

ciekawe co odpisze u siebie? ...bo ja mam wrażenie, że mają więcej cienia i wtedy nie nakładaja na siebie białego woalu tak prędko

albo inna odmiana a kartkę taką w szufladzie mieli to dali.

Na necie widzę że czasami takie z pomarańczom oczkiem dają jako Milk S.... możę zależy od "wytwórni"??

Pytałaś u Pszczółki o seslerię.. ja mam posadzona z różami... rabata z lata, wiec jeszcze młoda i rośliny młode.. ale t ona razie jedno z moich ulubionych połączeń w ogrodzie.
Foto o zachodzie słońca wiec marne..

Pszczelarnia 21:30, 19 sie 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Miłym gościom zostawiam kwiatki donicowe, cieszy mnie, że obrazki ogrodowe się podobają:

Uwielbiam to Obiecałem sobie, że w przyszłym roku postawię po jednej doniczce, ale z czymś ładnym Jednak jak mam się oprzeć widząc takie zdjęcia?
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 21:29, 19 sie 2015

Do góry
babka napisał(a)
Ładne te Twoje hortusie i mają ładne towarzystwo, "twarzowe"
Ciekawa jestem co tam wymyśliłaś bo powiem Ci że mi się u Ciebie tak jak jest bardzo podoba

To co jest zostaje, ale nieco zmieni sie ksztłt rabat. Z kółka zrobię coś a`la banana. Kształt zmienią tez te dwie rabaty wyżej, z anabelkami i tam gdzie warzywnik teraz mam. Ale planuje już na przyszłość tez inne miejsca.

Mi też sie u mnie podoba, szczególnie na zdjęciach, na żywo jest trochę inaczej

Moja codzienność - ogród Oli 21:24, 19 sie 2015

Do góry
Pawlus napisał(a)
Jak mocno przycinałaś wiosna swoje AM? Moje FC wyglądają paskudnie a w miejscach gdzie na siebie nachodzą są całe brązowe...
Zbieram info żeby w przyszłym roku dobrze przyciąć

zostawiłam jakieś 15 cm od ziemi

Skąpana w słońcu 21:24, 19 sie 2015

Do góry
Wszędzie dobrze, ale u siebie najlepiej. Coś tam mi jeszcze kwitnie, głównie jeżówki, kocham je za to.

Ogród ostatnio ucierpiał bo u nas mocno wiało. Połamało to i owo, albo położyło na ziemi.
Cieszmy się tym co jest

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 21:22, 19 sie 2015

Do góry
kosolka napisał(a)
Reniu, nasionka tytoniu miałaś kupne? Podpytuje, bo u mojej mamy przekwitl i zebrałam takie piórka jak od dmuchawca, nie wiem czy to takie coś się wysiewa?

Margaretka już Ci odpowiedziała wyżej, ja od niej mam. Ja liczę, że sie same rozsieją, dlatego nie usuwam przekwitłych kwiatów.
Szałwia mi sie już wysiała będzie jak znalazł do nowych miejsc,

Zaczyna kwitnąć ML (chyba, że to nie on)

Moja codzienność - ogród Oli 21:17, 19 sie 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Jak możesz to zrób porównanie AM do ML.

może fotki będą pomocne

Ogród niby nowoczesny ale... 21:17, 19 sie 2015

Do góry
i wspomniane wcześniej karczochy...

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 21:12, 19 sie 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Dobra lekcja, pokazowa.

Z każdym rokiem zwiększa sie moja świadomość przyrody, z czego się bardzo cieszę

każdy kwiat nieco inny

Verbena bonariensis - werbena patagońska 21:11, 19 sie 2015

Do góry
Witam,

Na wiosnę kupiłem 300 nasion werbeny patagońskiej. Z 300 nasion wzeszło jakieś 50%, zostawiłem 50 najsilniejszych siewek. Z tych 50 sztuk jak się dzisiaj okazuje była 1 sadzonka Verbena bonariensis. Reszta to Verbena brasiliensis. Obsadziłem kilka rabat ową werbeną z nadzieja na piękne łany lawendowych kwiatów, a w zamian mam łany liści i łodyg. Ot przynajmniej pszczoły mają pożytek. Zapewne nasiona pochodziły od słynnego producenta na L. Cóż, musztarda po obiedzie, zmarnowany rok...

Teraz pytaniem. Czy ma ktoś sprawdzonego dostawcę Verbena bonariensis, ewentualnie czy ktoś z Państwa nie byłby tak życzliwy i w chwili dojrzenia odsprzedał nasion owej rośliny?

Pozdrawiam
Ogród niby nowoczesny ale... 21:11, 19 sie 2015

Do góry
i warzywniczek...

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:09, 19 sie 2015

Do góry
mira napisał(a)
aż policzyłam hortensje u siebie i u mnie 14 i ich wcale aż tak nie widać więc musi być trochę aby stworzyły jakieś plamy
jak Ci się porozrastają te hortki i rh plus krzaki to już na inne pracochłonne mieć miejsca nie będziesz no chyba że donice to pewnie zawsze

pozdr

Mira..u ciebie mniejszy i angielski ogród i raczej do niego zmierzasz, a ja w ogrod piekny i bezobsługowy, nie jestem Danusia, co popatrzy i wie, ja muszę popelnic tyle błedow, zanim to rozpoznam..zanim poznam, co lubie, co co chcę
Ale juź wiem
1.nie kluje, kolce specjalisci wyciągają
2.nie wymaga stałego cięcia
Itd..

Czy to..znasz?
Jestem w polu 21:05, 19 sie 2015

Do góry
Cały taras ma 9 m szerokości. Są dwie rabaty na tej szerokości, ponieważ w pewnym momencie są schody. Jedna rabata ma 6m, a druga będzie miała ok 1,5m.
Tę część już znacie

Tak wygląda druga część od schodów

Jutro spróbuję zrobić lepsze zdjęcia całego tarasu, bo są jeszcze boki tarasu (zamiast łubinu jest teraz hortensja vanilka - mogę ją oczywiście przesadzić)

i kurcze fajnie by było, żeby wszystko ze sobą jakoś współgrało. Ja wiem, że za dużo tego wszystkiego
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 21:05, 19 sie 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)

Już wiem która tawułka Ta płożąca, fioletowo kwitnąca Mi jedna kępa, którą poruszyłam w ziemi też uschła.
Zastaw na razie, może odbije z korzenia.

Mnie też deszcze obudził i pojedyncze grzmoty

Moja/Twoja pelargonia

Niby to zwykła doniczka - a gapię się i nie mogę oderwać oczu od tego zdjęcia
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:03, 19 sie 2015

Do góry

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 21:02, 19 sie 2015

Do góry
babka napisał(a)
O rany, nadchodzi rewolucja !!
Narysuj plan ! Ciekawość mnie zżere

Juzia napisał(a)
Renatko...do dzieła!
Trzymam kciuki!!!!

Jak zrobisz to pokaż koniecznie!

margaretka3 napisał(a)
To wiedzę, że działasz po deszczu. Ja też chcę wziąć urlop dwa dni wczesniej i wreszcie ruszyć na zwiększonych obrotach.

Coś tam skrobię w zeszycie. Może jutro wrzucę. Rozważam różne rzeczy i przy okazji myslę, co mogłabym przesadzic gdzie Skomplikowane.
Dziś pół dnia miałam wyjazdowego, żeby sie zdystansować od ogrodu i zamierzeń. Wieczorem tylko parę zdjęć zdrobiłam Nic nowego...

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:02, 19 sie 2015

Do góry

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:01, 19 sie 2015

Do góry
malkul napisał(a)
pierdołki z filcu uszyte z resztek
wykonanie tesciowej, inspiracje z neta.

organizer

kubełek na pierdołki

a ja stronie voxa kupiłam a tu proszę można samemu, jak się ma zdolności.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies