Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 08:17, 05 wrz 2015

Ewa_w_ogrodzie napisał(a)

Miodzio widoczek, i ten lampion kwietnik i witraż też piękny, Twoja pomysłowość nie zna granic

Dzięki
Katkak 08:18, 05 wrz 2015

lojalna_ napisał(a)
Mlekowo szejkowa jezowkacwpadła mimw oko hihi klimacik

Śliczna, prawda?
Katkak 08:20, 05 wrz 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
A ja lubię berberysy tylko one mnie chyba już mniej, czerwony dwa razy mi wypadł w jednym miejscu, zobaczymy po zimie jak będzie teraz, jak nie dadzą rady to je pożegnam, a zielone kuliste-nn pięknie rosną od samego początku

Ja też lubię berberysy i ze wzajemnością chyba . Ładnie mi rosną. W zeszłym roku czerewone kolumnowe złapały mączniaka, ale na wiosnę ślicznie odbiły. Pryskałam je od początku profilaktycznie i jest ok. Jeszcze Luki doradził mi żeby na wiosnę nisko je skrócić. Zrobiłam jak radził i niesamowicie się zagęściły, cudo . W pewnym momencie (jak były niższe) wyglądały trochę jak czerwone kuleczki .
Katkak 08:21, 05 wrz 2015

Ewa777 napisał(a)
Kasiu, u Ciebie ciągle nowe zakupy Za jakiś czas nie poznam Twojego ogrodu

Mam nadzieję Ewciu, że nie poznasz. Zmiany planuję nie do poznania .
kasiek 08:30, 05 wrz 2015

Rany ale szlejesz Kobietu, pary masz tyle że hej! Normalnie jestem w szoku! Ale jak ładnie Ci to idzie, ogródek unikat się robi I dopieszczony do tego
Karol99 08:48, 05 wrz 2015

Fajne zakupy. A berberysy też bardzo lubie, ale te zwykle Thunberga. Śliczne są i bezproblemowe.
Katkak 08:50, 05 wrz 2015

kasiek napisał(a)
Rany ale szlejesz Kobietu, pary masz tyle że hej! Normalnie jestem w szoku! Ale jak ładnie Ci to idzie, ogródek unikat się robi I dopieszczony do tego

Kasia pary mi nie brakuje, czasu już trochę tak . Ale przyszedł mój zamówiony na necie bez koralowy Sutherland Gold, więc dziś polecę dalej z żywopłotem . Buziaki .
Katkak 20:55, 05 wrz 2015

Moja leszczyna (taka pokręcona) miała kiecę do samej ziemi. Jak ją nieco skróciłam zrobiło się miejsce na inne rośliny

Zrobiłam brzeg rabaty z wielkiej kępy turzycy (nazwy nie pamiętam, ale taka fajna, rudo-pomarańczowa) i podzieliłam jedną żurawkę. Żurawka na razie taka lichota, ale pozbiera się.
Katkak 20:58, 05 wrz 2015

zdjęcia nie oddają faktycznego kolorku tej turzycy, a jest śliczny. Na ostatnim trochę lepiej widać . A gałązki leszczyny też się nie zmarnowały .
Katkak 21:17, 05 wrz 2015

Podziałaliśmy też z tym moim mieszanym żywopłotem. Było tak

ale przyszedł mój bez koralowy Sutherland Gold i mogliśmy działać dalej

Strasznie biednie to na razie wygląda, ale kiedyś będzie ładnie
Leci to tak od lewej strony:
kilka szmaragdów, świerk Iseli Fastigiata, w/w bez, po bzie będzie jakaś kulka na pniu, prawdopodobnie buk szczepiony na pniu Tricolor, ale jeszcze nie zdecydowałam, potem 3 szmaragdy, dereń Sibirica Variegata i na koniec znów ten sam świerk.