Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 21:21, 05 wrz 2015

Miałam kupić 203 wrzosy , ale stwierdziłam, że 4 też będą ok

Buddleja też ma ciut inny kolor niż na zdjęciu, taki ciemny róż, tudzież biskupi fiolet . Wszyscy Panowie na pewno wiedzą jaki kolor mam na myśli

Moja ostatnio faworytka - horta z przebarwiającymi się listkami
ryska 21:28, 05 wrz 2015

Katkak napisał(a)
Miałam kupić 203 wrzosy , ale stwierdziłam, że 4 też będą ok

Dobre ja miałam nie kupować wcale lecz kupiłam 5 sztuk a wywaliłam surfinie buziaki
Katkak 21:28, 05 wrz 2015

Katkak 21:34, 05 wrz 2015

taką jeżóweczkę dziś przygarnęłam, no nie mogłam się oprzeć
sylwia_slomc... 21:37, 05 wrz 2015

Katkak napisał(a)
Podziałaliśmy też z tym moim mieszanym żywopłotem. Było tak

ale przyszedł mój bez koralowy Sutherland Gold i mogliśmy działać dalej

Strasznie biednie to na razie wygląda, ale kiedyś będzie ładnie
Leci to tak od lewej strony:
kilka szmaragdów, świerk Iseli Fastigiata, w/w bez, po bzie będzie jakaś kulka na pniu, prawdopodobnie buk szczepiony na pniu Tricolor, ale jeszcze nie zdecydowałam, potem 3 szmaragdy, dereń Sibirica Variegata i na koniec znów ten sam świerk.

Ale miałaś pracowity dzień, myśmy też ogrodowali jak zwykle w sobotę, poleciały 3 śliwki, które babcia kiedyś z pestki posadziła- przynajmniej tak twierdzi- śmiem twierdzić, że jak większość drzew posadziły się same

Kasia a ten mieszany żywopłot planujesz wziąć w rabatę i podsadzić potem czymś niższym? Pytam bo też mam kawałkiem mieszany żywopłot i zastanawiam się co dalej
Katkak 21:38, 05 wrz 2015

Katkak 21:43, 05 wrz 2015

mira 21:44, 05 wrz 2015

Katkak napisał(a)
Mój synuś wie co mama lubi Próbuję w nim rozwinąć miłość do roślin, ogrodu i jak na razie.... z różnym skutkiem

Potłuczony dzbanek też znajdzie zastosowanie w moim ogródku

Ogrodzenie jednej z sąsiadek okropnie "straszy". Kupiliśmy więc matę, która powoli porasta winobluszczem i zawiesiłam tam rzeźby, które podarowała mi mama

Bardzo lubię ustawiać w ogrodzie stare korzenie. Szkoda tylko, że są takie ..ciężkie

ślicznie po prostu
pozdrawiam
Katkak 21:44, 05 wrz 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ale miałaś pracowity dzień, myśmy też ogrodowali jak zwykle w sobotę, poleciały 3 śliwki, które babcia kiedyś z pestki posadziła- przynajmniej tak twierdzi- śmiem twierdzić, że jak większość drzew posadziły się same

Kasia a ten mieszany żywopłot planujesz wziąć w rabatę i podsadzić potem czymś niższym? Pytam bo też mam kawałkiem mieszany żywopłot i zastanawiam się co dalej

Sylwuś kiedyś na bank czymś go podsadzę, ale na razie chcę zostawić trochę trawnika dla dzieci, więc muszę się pilnować . Taki mieszany fajny, nie?
Katkak 21:45, 05 wrz 2015

ryska napisał(a)

Dobre ja miałam nie kupować wcale lecz kupiłam 5 sztuk a wywaliłam surfinie buziaki

Wrzosy są superaśne . Buziole