Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Grubej dyni zmagania z naturą 23:26, 22 lip 2015

Do góry
W tle warzywnika widać ukrzyżowaną renklodę. Oto i ona z bliska.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:26, 22 lip 2015

Do góry

Dwa ogrody 23:25, 22 lip 2015

Do góry
Vivo, wczoraj czytałam u Ewy i widziałam go na fotkach, muszę dopytać, jak to z nim jest, dziękuję Co najwyżej zabiorę go do starego ogrodu, miejsce mu znajdę bez problemu.
Upał przyśpiesza kwitnienie, deszczu ostatnio nadmiar. Fotka była wstawiona poglądowo, ze względu na różę

Poziomko, dziękuję Podoba mi się ta chmura białych kwiatków u modraka
Karola co do modraka to poczytałam troszkę o nim i wydaje mi się, że jednak mamy modraka sercolistnego, co prawda w ofercie piszą o modraku morskim, ale nasz nie ma takich pofałdowanych, mięsistych liści. Urośnie duży, trzeba mu miejsce szykować, posadziłaś swojego?

Ogród w Tarnowie 23:25, 22 lip 2015

Do góry
mira napisał(a)
Ryśku dziękuję za wspólną wycieczkę, dobrze że nas dyscyplinowałeś bo byśmy do zachodu słońca zostały - my z Marzenką bylinowe jesteśmy
co kupiłeś pochwal się bo nawet nie wiem

Kupiłem m.in jeżówki, które mam po raz pierwszy...

Leśne Wzgórze 23:23, 22 lip 2015

Do góry
Mathildis napisał(a)

Dobrepole pod Poznaniem ale duuuże zakupy robiłam na początku lata (jeżówki tylko listki miały)

Phantomy też są śliczne a ja dobrego kadru nie umiem znaleźć

Myślałam, że gdzieś bliżej Ciebie
Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:23, 22 lip 2015

Do góry
Takie sobie kwiatowe i zapachowe wariacje na temat lata

Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:21, 22 lip 2015

Do góry
Takie sobie kwiatowe i zapachowe wariacje na temat lata

Leśne Wzgórze 23:21, 22 lip 2015

Do góry
aga_pe napisał(a)
Trawnik wymiata
Aniu, jak możesz podaj mi namiary gdzie kupowałaś jeżówki. Może nowy punkt poznam

Dobrepole pod Poznaniem ale duuuże zakupy robiłam na początku lata (jeżówki tylko listki miały)

Phantomy też są śliczne a ja dobrego kadru nie umiem znaleźć
Rododendronowy ogród II. 23:20, 22 lip 2015

Do góry
gdzie chce wejsc pisze mi ze wystapił bład systemu to idę spac.Motylki zostawiam .

Mój ogród pod górkę... 23:18, 22 lip 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)

Myślisz, żeby pocałować i będzie książe?
Dzięki za odwiedziny

Masz już chyba ze trzech w domu No chyba , że masz mało zajęć, to całuj

Zdradzisz jak sie nazywa ta piękna żóraweczka?
Leśne Wzgórze 23:17, 22 lip 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)
Magicznie u Ciebie. A ten trawnik to chyba będzie mi się śnił

Dziękuję, jest wiele chwil gdzie naprawdę ogród wygląda wyjątkowo ładnie (gra światła itd.) a ja nie potrafię pokazać tego na zdjęciach...

Miłych snów
Grubej dyni zmagania z naturą 23:14, 22 lip 2015

Do góry
Trochę mnie nie było. My odpoczywaliśmy od pracy i ogrodu na wczasach, ale prężna ekipa w postaci rodziców jednych i drugich, na wyścigi dbała o nasze rośliny. Podlewali, podwiązywali, pryskali... jest pięknie.
W warzywniku kipi. Mamy dorodne cukinie, bób, fasolkę szparagową, pomidory, buraki, marchew, zawiązują się kalafiory i brokuły, a i pewnie jeszcze coś się skryło w tym gąszczu.

Zbiory
Ogród w Tarnowie 23:14, 22 lip 2015

Do góry
Moje Lucyferki mają tylko 2 lata i nie mogą jeszcze konkurować z Ani

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:13, 22 lip 2015

Do góry
Rabatki nowe, tegoroczne. Mało spektakularne jeszcze, ale widać że będą super.
Tu róże Twiggy's Rose. Baaaardzo je lubię, ale ich urody na tych wieczornych zdjęciach nie widać. Jak rozkwitną oczekujące pączki zrobię kiedyś lepsze zdjęcie.

Jeszcze perłówka dla Juzi i kogoś jeszcze, nie pamiętam Ładna jest jak kwitnie, ale jako kępa trawy nie jest spektakularna. Moja dzielona na drobno tej wiosny, więc prawie jej nie widać. Ale kłoski fruwają, tylko już się sypią.

Leśne Wzgórze 23:13, 22 lip 2015

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Ja też kanty robię rzadko, aktualnie czuję, że powinnam poprawić, ale kret?nornica zrobiła mi tunel na styku trawy z rabatą, na całej długości pod lawendą, i odwlekam tę czynność .

każdy powód do odwlekania jest dobry A tak na serio próbujesz coś zrobić z tą nornicą? zresztą idę do Ciebie to poczytam

Kosolkowa Pasja 23:11, 22 lip 2015

Do góry
kosolka napisał(a)
Alden Biesen. Uwielbiam

cudna, tajemnicza pieguska
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:10, 22 lip 2015

Do góry
viva napisał(a)
Miro, nie dziwię się, że nie będziesz mogła spać jeśli w planach ogród Ewy i szkółka Tomka Mimo wszystko kolorowych snów życzę

No bo jak to zrobić być pod ulem i nie mieć jak dolecieć - kiedyś dolecę.

A skoro jestem to kilka fotek z dziś

czas lata leciiiii

dzień najlepszy dla tego liliowca

odętka w rozkwicie

moja królewska

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 23:09, 22 lip 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
Była dzisiaj u mnie Renia (rozark)
ale króciutko bo sie spieszyła

Obejrzała mój bałaganik, pogadałysmy chwileczkę i pokazała mi jak sie robi fusetkę z lawendy

Jak tylko pojechała spróbowalam zrobic sama, ale od razu widac ktora zrobiona fachowo a która wymęczona

Następna będzie lepsza

Kasia, super! ale ładne robisz
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:09, 22 lip 2015

Do góry
Kilka obrazków z dzisiejszego wieczoru.

Tawuły się zbierają, mają pełno maleńkich listków

Dlaczego drugi raz kwitną zawilce wielkokwiatowe (a. sylvestris)? Przecież one wiosną tylko.

Takie coś wymodził mi M na pnące róze, ale róże muszą się tam ułożyć, bo uciśnione się czują po dotychczasowym luzackim traktowaniu.

Jestem w polu 23:06, 22 lip 2015

Do góry
Warmia napisał(a)

O Matko, a wszyscy Cię szukają , a Ty u mnie. No normalnie ... dzięki za rozszyfrowanie łamigłówki i pocieszenie, bo już myślałam, że popełniłam głupotę, ufff. Przemciu powiedz mi jeszcze jakie to duże rośnie?

Dziś trochę znalazłem czasu i odwiedzam zaprzyjaźnionych ogrodników a u siebie chyba dopiero w weekend wezmę się za porządki

Ten carex bardzo ładnie się pokłada Im starszy tym ma dłuższe liście i oczywiście wszystko zależy od podłoża Konrad go ma posadzonego przy strumieniu
Kondzio napisał

Warmia napisał(a)

A pokaż jak wyglądają u Ciebie. Z czym je posadziłeś? Możesz wstawić zdjęcie u mnie.

U mnie to maleństwa dopiero są Sadzone na wiosnę ledwo odstają od ziemi Posadziłem je między kulami bukszpanów Ze zdjęciami ostatnio cienko jak dupka węża
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies