Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

dorowel 21:29, 17 sie 2015

Zdjęcia super, ale to słonecznik zrobił na mnie ogromne wrażenie. Coś mi się zmienia, lubię patrzeć na zdjęcia pól uprawnych, kukurydzę, słoneczniki i inne sielskie klimaty. Zastanawiam się, czy to naturalna konsekwencja zasiedzenia w ogródku?
paulina_ns 21:43, 17 sie 2015

dorowel napisał(a)
Zdjęcia super, ale to słonecznik zrobił na mnie ogromne wrażenie. Coś mi się zmienia, lubię patrzeć na zdjęcia pól uprawnych, kukurydzę, słoneczniki i inne sielskie klimaty. Zastanawiam się, czy to naturalna konsekwencja zasiedzenia w ogródku?

Dorotko u mnie tylko takie klimaty z dwóch stron pola ze zbożem, z tyłu łąka, a dalej i dalej same pola na początku jak się przeprowadziliśmy z miasta na wieś, byłam przerażona tymi klimatami, a teraz nie zamieniłabym się z nikim uwielbiam wziąść sobie leżaczek na taras i słuchać koniki polne, szum zboża wieczorami. Jedynie co mnie denerwuje to pianie koguta jak tylko nastanie świt

KasiaW76 23:51, 17 sie 2015

Ooo jaka Ty śliczna jesteś
Ogród tez pięknie je i te limki jakie duże. ... tez chce tak. Moje vanilki jakieś takie zamiast w górę rosnące to na boki i boję się, że na drugi rok będzie tak samo....
chagall 00:05, 18 sie 2015

Witaj Paulinko, właśnie prześledziłam Twój wątek i jestem pod ogromnym wrażeniem wspaniałych postępów jakie poczyniłaś w swoim ogrodzie przez dwa lata. Gratuluję Ci bardzo serdecznie
Obudziła się we mnie nadzieja, że też dam radę
Pozdrawiam - Anna
AnnaCh 00:23, 18 sie 2015

paulina_ns napisał(a)
Dziekuję Aniu, właśnie przeglądałem zdjęcia z pierwszej strony mojego wątku i dopiero po nich widzę jak ogród bardzo się zmienił i może to dopiero kropla w morzu, ale cieszy mnie to co już osiągnęłam i duża w tym Wasza zasługa

Jak ja się chcę pocieszyć, że u mnie nie jest tak źle, to też oglądam pierwsze strony mojego wątku
paulina_ns 07:50, 18 sie 2015

KasiaW76 napisał(a)
Ooo jaka Ty śliczna jesteś
Ogród tez pięknie je i te limki jakie duże. ... tez chce tak. Moje vanilki jakieś takie zamiast w górę rosnące to na boki i boję się, że na drugi rok będzie tak samo....

Dziekuję Kasiu, ja mam ten sam problem z vanillkami,też mi się pokładaja i rosną na boki, dlatego delikatnie je związałam póki co sznurkiem i mam nadzieję,że w przyszłym roku gałązki im trochę zesztywnieja i będą rosły w górę, jak nie wbije im patyka i będę kombinować jak je usztywnic.
paulina_ns 07:57, 18 sie 2015

chagall napisał(a)
Witaj Paulinko, właśnie prześledziłam Twój wątek i jestem pod ogromnym wrażeniem wspaniałych postępów jakie poczyniłaś w swoim ogrodzie przez dwa lata. Gratuluję Ci bardzo serdecznie
Obudziła się we mnie nadzieja, że też dam radę
Pozdrawiam - Anna

Aniu takie słowa to miód dla moich uszow dziękuję Ci bardzo. Powiem szczerze, że ogród łatwa sprawa nie jest, nie raz miałam chwilę zwątpienia, ale powoli, powoli jakoś się udało. To forum jest kopalnia wiedzy, wcześniej nie miałam pojęcia nic na temat roślin, nawet nie wiedziałam jak wygląda sadzonka A co do Twojego ogrodu pewnie, że dasz radę, nikt nie miał wszystkiego od razu, im więcej pracy wkładasz w ogród, tym bardziej później wszystko doceniasz Pozdrawiam i lecę do Ciebie
KasiaW76 08:00, 18 sie 2015

Paulina ciekawe jest to, że limki, te które były mikro urosły super ale za to vanilki te duże krzaczki mają takie na boki gałązki pokładają ce się od ciężaru kwiatów na ziemi. .. ciekawa jestem czy na drugi rok uda mi się je uformować aby do góry rosly
paulina_ns 08:00, 18 sie 2015

AnnaCh napisał(a)

Jak ja się chcę pocieszyć, że u mnie nie jest tak źle, to też oglądam pierwsze strony mojego wątku

Aniu przecież u Ciebie jest już ślicznie Masz duża wiedzę na temat roślin, piękny warzywniaczek czego chcieć więcej
KasiaW76 08:01, 18 sie 2015

Ania słynie ze skromności