Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Katkak 19:12, 17 sie 2015

Fajnie, że już jesteś Słonko . Mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie i solidny wypoczynek pomoże, a nie będziesz musiała znów maratonu po lekarzach robić. Jak wydobrzejesz to koniecznie pokaż to miejsce pod drzewami na nowe chciejstwa . A moje nowe chciejstwa? Budleja "Santana" i "Blue chip" . No i czekam na bez koralowy "Sutherland gold", ma być w tym tygodniu . Buziaki .
kasiek 19:21, 17 sie 2015

Katkak napisał(a)
Fajnie, że już jesteś Słonko . Mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie i solidny wypoczynek pomoże, a nie będziesz musiała znów maratonu po lekarzach robić. Jak wydobrzejesz to koniecznie pokaż to miejsce pod drzewami na nowe chciejstwa . A moje nowe chciejstwa? Budleja "Santana" i "Blue chip" . No i czekam na bez koralowy "Sutherland gold", ma być w tym tygodniu . Buziaki .

No proszę jak się rozbestwiłaś
Ja blue chip mam, jest kapitalna, trochę jak przetacznik tylko niższa.
Nie jest tragicznie ze mna bo nie uziemił mnioe całkowicie tak wię do sb powinnam latać Jak tylko przejdę się po ogrodzie to pstyknę foty
19:47, 17 sie 2015
super fotki ...Chorwcja chyba każdemu się podoba. w jakim miejscu byliście ?

i kolejne tematy to omówienia zapisze to nie ucieknie

1. milin - MałaMi ostatnio pisała ze już by go nie psadziła...w chworwacji sie sprawdza bo tam jest cieplej i kwitnie zdecydowanie obficiej i duzej niz u nas. Tess pisała ze rozlagi po kilku latach ma od milina na 4-6m ...ja mojego oddaje Kondziowi - jemu akurat spsuje do kurnika ...bo jak rozłogi wypuści to na trawnik albo na nieużytki sasiada.

jak już to sugeruje wisterię posadzić ale ona też ekpansywna i może porozsadzać co nieco.

2. kregosłup - o tym musimy porozmawiać

3. jezówki białe ...tak przydadzą ci się ...myśl już sobie ze takie już masz tylko chwilowo u mnie podziwiasz
elzbieta_g 20:55, 17 sie 2015

tylko mi nie mów-pisz, ż do Chorwacji pędziłaś samochodem??? my zaliczyliśmy Węgry i mamy dość jazdy a zdecydowanie bliżej do granicy od nas
piękne zdjęcia
Bogdzia 21:35, 17 sie 2015

kasiek napisał(a)

Tego nie znam drzewna ale cudne jest!

To lagerstroemia.
kasiek 21:38, 17 sie 2015

eee_taam napisał(a)
super fotki ...Chorwcja chyba każdemu się podoba. w jakim miejscu byliście ?

i kolejne tematy to omówienia zapisze to nie ucieknie

1. milin - MałaMi ostatnio pisała ze już by go nie psadziła...w chworwacji sie sprawdza bo tam jest cieplej i kwitnie zdecydowanie obficiej i duzej niz u nas. Tess pisała ze rozlagi po kilku latach ma od milina na 4-6m ...ja mojego oddaje Kondziowi - jemu akurat spsuje do kurnika ...bo jak rozłogi wypuści to na trawnik albo na nieużytki sasiada.

jak już to sugeruje wisterię posadzić ale ona też ekpansywna i może porozsadzać co nieco.

2. kregosłup - o tym musimy porozmawiać

3. jezówki białe ...tak przydadzą ci się ...myśl już sobie ze takie już masz tylko chwilowo u mnie podziwiasz

No to po koleji:
co do mejsca to była Istria dokładnie Porec od strony Włoch.
ad 1) ja milina mam na froncie - zobaczysz - jest fantastyczny! kwitnie bardzo długo właściwie od lipca do jesieni, u mnie nie przemarza a rozłogów nie ma bo gośnie w donicy (bez dna) między blaszanymi garażami. Mam go już ok 6 lat. Glicynia zas to wariat - poczekaj jak Ci pokaże jaka jest u mnie inwazyjna, wojnę na sekator mam co 1 m-c!

ad 2) Czyżby lekarz z zawodu czy doświadczenia z autopsji? U mnie to trudna sprawa, napsociłam w młodości i to nie jeden raz...
Mogę najwyżej lekko kuśtykać przy Was i tyle, mam nadzieję że będziecie wyrozumiali

ad 3) OOOO jak mi miło, super bo dokładnie wiem gdzie chciałam je wsadzić
kasiek 21:45, 17 sie 2015

elzbieta_g napisał(a)
tylko mi nie mów-pisz, ż do Chorwacji pędziłaś samochodem??? my zaliczyliśmy Węgry i mamy dość jazdy a zdecydowanie bliżej do granicy od nas
piękne zdjęcia

Taaak, przyznaje sie, chcialam pooglądac widoki - na Słowacji, Balaton na Węgrzech i słynny Budapeszt a potem Istrię. Poza tym po ostatnich wydarzeniach na swiecie chciałam być niezależna od środka transportu gdyby nagle trzebabyło uciekać...
Pierwszy i ostatni raz, już wiem że nie mam szans, niestety to także ostrzeżenie przed długimi trasami samolotem a tyle jeszcze chciała zwiedzić. Trudno, dobrze że mnie nie strzeliło po dojeżdzie do hotelu bo urlop spędziłabym w pokoju. Poza tym tam jak dojechalismy to poszłam pływać iw wypoczywać a do domu jak wróciliśmy to wpadłam w szał prania, sprzatania, trochę ogrodniczkowania no i stało się...
Człowiek na błędach się uczy, wiem już czego nie powtórzyć na przyszłość.
kasiek 21:48, 17 sie 2015

Bogdzia napisał(a)

To lagerstroemia.

Dzięki Bogdziu, tak jak myślałam nie zimuje u nas
yolka 21:52, 17 sie 2015

Urlop udany, wakacyjne wspomnienia masz super. Twój ogród nie wiedzieć czemu jest zielony - u innych w róznych odcieniach rudości, widać susza u Cebie ie jest tak dokuczliwa. Harce widziałam. Pozdrawiam
21:59, 17 sie 2015
wisterie mam 3szt ( od 2010r) z daleka od zabudowań ... i tnę znaczy Tomek bo to jego roslinki 3 - 4 razy do roku

milina mam 2 sezon i juz mnie wnerwia od zeszlego roku - a w tym wszedł do warzywnika ...Kondzio chce ..to odam w dobre rece bo wywalić to troche szkoda mi by było

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies