Hej dziewczyny
Zaczyna się tworzyć silna grupa śląska. Fajnie
Dzisiaj w końcu można było normalnie wyjść na ogród.
Założę się, że wszystkie co nieco zrobiłyście.
Dzisiaj też, przez przypadek kupiłam u znajomego rozplenice. Co tu mówić - nie były w najlepszym stanie ale za to dosyć tanie.
Jeszcze nie bardzo wiem co z nimi zrobię. na razie czekają spokojnie na swój czas.
Po zakupie wyglądały tak:
Wyczyściłam zeschłe badyle, pochuchałam, podmuchałam i teraz wyglądają tak:
Aniu, przyznaję, nie pomyślałam, że chrzty w jakiś sposób będą skorelowane z tym widokiem
Zastanawiałam się, jaką część ogrodu pokazuję najmniej.
I padło na warzywnik.
A, że dzisiaj podreptałam po buraki do zakiszenia na barszcz, to zobacz jaki okaz znalazłam,
W tym roku bardzo słabo plonowały u mnie ogórki.
Pory, fasolka szparagowa, selery, kukurydza nie najgorzej.
Od kilku lat uprawa pomidorów, to była prawdziawa sztuka dla sztuki.
Ale nie w tym roku.
Zwyczajowo mam kilka odmian i jedynie pomidory Malinowy Warszawski nie są takie jak oczekiwałam.
Natomiast inne plonują na tyle obficie, że robiłam przetwory.
Koralików zatrzęsienie.
Od Robaczka dostałam sadzonkę pomidora, którego ochrzciłam śliwkowym. To ten z lewej. Plonuje obficie, mimo że rośnie w objęciach koralika.
Zdjęcie nie oddaje jego prawdziwego zabarwienia.
Ma się rozumieć dzień mnie nie było i kiedy ja nadrobię? pisałaś u mnie że mordujesz wrzosy, ja tez nie przejmuj się a sąsiada masz uroczego mimo że czasem do powrotu do domu wszystkie kończyny używa idę czytać dalej
Donica to Twoje dzieło ?? ładne kwiatuchy w niej
Każą trzymać to trzymam ale nie wiem za co, gadaj babo ?
Wianek siuper ale czy przeżył ? U Sebka czytałam instrukcję wiankowania ale jakoś mało skumałam, przydałaby się fotorelacja Ktoś widział gdzieś zdjęcia instruktażowe produkcji wianka z hortkami?
Moje w ub roku bez problemu się zasuszyły powieszone łbami w dół.