Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród naturalny, pachnący lasem ..

Ogród naturalny, pachnący lasem ..

Kondzio 13:04, 22 lip 2015

Ale dawno mnie nie było szczenke i zeby zbieram z podłogi ale sie zmieniło jestem pod wielkim wrazeniem twojej pracy
paniprzyroda 13:16, 22 lip 2015

Kompozycje różano-bylinowe śliczne. Jesteś specjalistką od orlików Wysiałam w ub. roku orlika błękitnego, urósł na 3 cm wiosną maleństwa przesadziłam na rabatkę, mają ok. 15/20 cm, czy zakwitną jeszcze w tym roku? Pozdrawiam.
AgataBC 13:30, 22 lip 2015

Kondzio napisał(a)
Ale dawno mnie nie było szczenke i zeby zbieram z podłogi ale sie zmieniło jestem pod wielkim wrazeniem twojej pracy

A ja właśnie wracam od Ciebie.. i nawet nic nie napisałam bo już tyyle pochwał dostałeś - powzdychałam tylko. Nawet myśleć nie chce ile czasu pochłania tyle pokoi-ja nie ogarniam takiego małego mojego kawałka.. Cały czas popieram temat kurkowy a te ule no to już nawet nie skomentuje..
To już wyższy poziom ogrodnictwa..Twój ogród powinien się pokazać w tv i to wcale nie polskiej.
Moje rabaty dojrzewają-czasem dobrze jakiś czas nie oglądać bo teraz możesz zobaczyć co się zmieniło.
Kolejne konkretne prace przede mną.. inspirują mnie Twoje drzwi ale znikąd takich tu..
furtkę za to zrobię własnymi rękami..
I dobrze, że warzywnik wkońcu pokazałeś bo już myślałam, że zlikwidowałeś..
Pozdrawiam

AgataBC 13:42, 22 lip 2015

paniprzyroda napisał(a)
Kompozycje różano-bylinowe śliczne. Jesteś specjalistką od orlików Wysiałam w ub. roku orlika błękitnego, urósł na 3 cm wiosną maleństwa przesadziłam na rabatkę, mają ok. 15/20 cm, czy zakwitną jeszcze w tym roku? Pozdrawiam.

Ja niektóre wysiałam w tym roku w lutym i jeden nawet zakwitł, reszta się wzmacnia i zakwitnie wiosną. To dziwne, że taki malutki był ten Twój orlik-późno siałaś?. Zakwitnie raczej na wiosne, bo to nie ich pora teraz-to, że podrósł to znaczy, że będzie spory krzaczek w nowym sezonie.
Te siane teraz do jesieni będą już spore. Wiosną ich lepiej już nie ruszać i ładnie zakwitną.
paniprzyroda 13:50, 22 lip 2015

Dzięki, siałam w czerwcu w ub. roku. Jeśli będą duże kępy, to nijak mi w tym miejscu nie pasują. O furteczce też myślę, cisy już rosną, miejsce na nią zostawione
Kondzio 14:04, 22 lip 2015

Agcia napisał(a)

A ja właśnie wracam od Ciebie.. i nawet nic nie napisałam bo już tyyle pochwał dostałeś - powzdychałam tylko. Nawet myśleć nie chce ile czasu pochłania tyle pokoi-ja nie ogarniam takiego małego mojego kawałka.. Cały czas popieram temat kurkowy a te ule no to już nawet nie skomentuje..
To już wyższy poziom ogrodnictwa..Twój ogród powinien się pokazać w tv i to wcale nie polskiej.
Moje rabaty dojrzewają-czasem dobrze jakiś czas nie oglądać bo teraz możesz zobaczyć co się zmieniło.
Kolejne konkretne prace przede mną.. inspirują mnie Twoje drzwi ale znikąd takich tu..
furtkę za to zrobię własnymi rękami..
I dobrze, że warzywnik wkońcu pokazałeś bo już myślałam, że zlikwidowałeś..
Pozdrawiam

dziekuje za pochwały i trzymam kciuki za udane prace i żebyś trzymała tak wysoki poziom
AgataBC 14:13, 22 lip 2015

Kondzio napisał(a)
dziekuje za pochwały i trzymam kciuki za udane prace i żebyś trzymała tak wysoki poziom

Dzięki, mobilizujesz mnie do pracy. Wieczorem wyjdę porobić trochę zdjęć
AgataBC 17:09, 22 lip 2015

Trudno cokolwiek ująć na zdjęciach bo niektóre rośliny oklapłe od suszy, albo jakieś połamane po ostatniej burzy.. ale coś tam jest i pokazuje

Imperata i wrzosowisko z trawami -m.in sporobolus heterolepis, miłki i śmiałki

Grzybki w cieniu, hortensje w miskantach

Przekwitnięty penstemon w liliowcach, pierwszy zawilec z kłączy kupionych wiosną, trzmieliny na pniu po cięciu ładnie się zagęszczają.

Trytoma, złociszki oskrzydlone-mają spore skrzydła , Aspiryka od Iwonki zakwitła, dalej jest jeżówka "Milkshake", motyl na przetaczniku, jeżówka nn.