Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kolorowy ogród na piasku 13:52, 17 lip 2015

Do góry
viva napisał(a)

Tesiu, czytałam, że Ty od róż z daleka i że jesteś twarda ale będę Cię kusić.
Mam taka jedną Nie sposób przechodząc koło niej nie pomyśleć o Tobie to Tess of The d'Urbervilles śliczna angielka, kolor określam jako fuksja (mój aparat przekłamuje), Ania Mała MI klękała pod nią

Kolejna kusicielka? No to nie dam rady, "nec hercules contra plures"

Twarda jestem, bo się na różach (ich pielęgnacji) nie znam zupełnie. a i wybór jest przeogromny, trudno by mi było się na coś zdecydować. A i miejsca dotąd nie miałam na róże. Ale ponieważ to się zmieniło, pewnie pojawią się i u mnie.
Musi wyjątkowa być ta Tess, skoro Mała Mi przed nią klękała.

A firmy jestem ciekawa. Obiecałam sobie, że w przyszłym roku swoją ziemię do siewu będę miała.
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 13:37, 17 lip 2015

Do góry
KasiaWB napisał(a)

Gosiu czy to ta róża o której mówiłyśmy?
Blaski i cienie nowego życia 13:36, 17 lip 2015

Do góry
Urszulla napisał(a)
Kasiu, a to Twoje hortensje najazd ślimakowy został powstrzymany i całkiem się wzięły w garść

ta najobficiej kwitnie, ale się pokłada bo ma bardzo wiotkie gałązki choć podoba mi się w takim stanie i wcale jej nie podnoszę

Ciekawa i niespotykana chyba.
Ogródek Iwony 13:25, 17 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

fajny zestaw kawiatów
Ogródek Iwony 13:24, 17 lip 2015

Do góry
a ten zakątek jest urokliwy

Usunięcie darni z siatką przeciw kretom 13:16, 17 lip 2015

Do góry
Witam serdecznie,

To mój pierwszy post na forum.

Mam w dopiero powstającym ogrodzie trawnik z siewu, pod którym jest siatka na krety. Ponieważ trawę posiano jesienią ubiegłego roku, zdążyła już dobrze ją poprzerastać. Niestety, chyba wskutek chwilowego zaćmienia umysłu w efekcie zmęczenia końcówką budowy, zgodziłam się na rozłożenie siatki na całości terenu, bez wydzielenia rabat - finał jest taki, że w akcie desperacji posadziłam rośliny obok tarasu w trawniku.

To samo dotyczy żywopłotu z tui szmaragdowych - co prawda podsypałam je korą, ale trawa i tak ją przerasta. Chciałabym samodzielnie wykonać rabaty, ale muszę usunąć darń wraz z siatką. Lekko nie będzie...

Podpowiedzcie proszę w jakie narzędzia powinnam się zaopatrzyć, aby dało się usunąć trawę wraz z siatką? Szczerze mówiąc próby ,,krojenia" sekatorem czy nożycami do pcv to droga przez mękę. Ktoś ma sprawdzony patent? Widły? Jakiś specjalistyczny nóż do samej siatki? Załączam zdjęcie miejsca, o którym mowa.

Ogródek Iwony 13:16, 17 lip 2015

Do góry

śliczna ta fotka
Ogród Małej Mi - sezon 2015 13:10, 17 lip 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

I lilie dzisiejsze.. jeszcze nie kwitną.. i z miarką Czerwona kreska to wysokość.. bo mojej miarki brakło .

Jaaaki olbrzym
Ogrodowe przygody 13:07, 17 lip 2015

Do góry
iwonadm napisał(a)
liliowce

Wiesz może co to za odmiany ?

I te na poprzednich zdjęciach ?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:06, 17 lip 2015

Do góry
o tak mniej wiecej wyglądają
Ogród na glinie 13:04, 17 lip 2015

Do góry

Ogród na glinie 13:02, 17 lip 2015

Do góry

Ogród na glinie 13:01, 17 lip 2015

Do góry

U BusyBee w ogródku... 13:00, 17 lip 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

no moze by i pasowalo...ale te drzewka hortensjowe bardziej

ewentualne 2 a w srodku cos innego, jak juz koniecznie chcesz ... taki ambrowiec np...

Ambrowca Gum ball mam na końcu tej rabaty- po lewej Taka fotka tylko...

edit: liczę na to, że tuje się połączą, ale one sadzone co metr są. Dołem się już generalnie zeszły, ale górą jeszcze nie. Ale tnę tylko z góry.

Ogród na glinie 12:59, 17 lip 2015

Do góry

nowa funkia będzie kwitła

Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:57, 17 lip 2015

Do góry
Odp. wytłuszczone obok pytań
mira napisał(a)
Dobranoc to teraz sobie pograndzimy

lilie tygrysie od mamy Ani - tez takie chcę - przypomnij się to Ci w sierpniu dam

a przy okazji lilie są trudne do kompozycji u Ani się przekonałam że można wszędzie wsadzić ot! -cały czas to mówię

Coś mało lilii mi się przyfociło a może masz mało ? lilie mam liche w tym roku i sporo przekwitło i dużo jeszcze w pąkach

a ten czosnek fajny a nie wiem jak się zwie chyba czosnek Red Mohikan

I lilie dzisiejsze.. jeszcze nie kwitną.. i z miarką Czerwona kreska to wysokość.. bo mojej miarki brakło .

Ogródek Iwony 12:52, 17 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Jak to które? U mnie 860 m kw razem z domem, garażem i podjazdem
W Pęchcinie 5 ha (chyba).
Więc u mnie w skali Micro M się śmieje, ze mu wydzieliłam tor dla samochodu i musi po linii jeździć, bo resztę zabrałam na ogród
Ewa, w pewnym momencie załąpałam, co mi w duszy gra. Nie powiem, podobają mi się te poukładane ogrody i to bardzo. Bukszpanowy jest cudny.
Ale byliny łatwiej rozmnożyć i kupić kilka róż. To jest ogród dla "ubogich" Nie oszukujmy się.
Ogród z bukszpanami w roli głównej i cisami jest kosztowny. Musiałam zweryfikować możliwości. Na przyszły rok zostawiam sobie kulkowisko. Bo też przy wejściu bym je chciała mieć.
A na razie sadzonkuję moje bukszpany i czekam, aż choć ciut urosną, by nadały się na obwódkę w skali mini.
Z głupoty naście lat temu posadziliśmy ten żywopłocik i jest on moją dumą ( w sobotę M będzie strzygł - ten nożycami elektrycznymi )

A ten w zeszłym roku sadziłam z sadzonek trzyletnich własnej produkcji. Obecnie czterolatek.

Iwonko może dla ubogich, ale za to jakim bogactwem kolorów i faktur sypie
Dzięki za fotki firletki ch. Spróbuję prosto w grunt.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:51, 17 lip 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Ale ona jest morelowa, a ja potrzebuję kolorów nie pastelowych ale takich ognistych Inaczej mi zlewa się z tują Rheingold i tawułami.

no tak to wszystkie zolte i pomarancze sie zleją

a ciemne sie nie nadaja a jasne rozowe nie pasują

moim zdaniem jeszcze tylko sniezno biala moze sie odciąć
Lifting starego ogródka 12:50, 17 lip 2015

Do góry

A na koniec zajawka tego, co robię ostatnio ... (chodzi o lewą część kadru )

Toskania normalnie
Ogródek Iwony 12:48, 17 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Jak to które? U mnie 860 m kw razem z domem, garażem i podjazdem
W Pęchcinie 5 ha (chyba).
Więc u mnie w skali Micro M się śmieje, ze mu wydzieliłam tor dla samochodu i musi po linii jeździć, bo resztę zabrałam na ogród
Ewa, w pewnym momencie załąpałam, co mi w duszy gra. Nie powiem, podobają mi się te poukładane ogrody i to bardzo. Bukszpanowy jest cudny.
Ale byliny łatwiej rozmnożyć i kupić kilka róż. To jest ogród dla "ubogich" Nie oszukujmy się.
Ogród z bukszpanami w roli głównej i cisami jest kosztowny. Musiałam zweryfikować możliwości. Na przyszły rok zostawiam sobie kulkowisko. Bo też przy wejściu bym je chciała mieć.
A na razie sadzonkuję moje bukszpany i czekam, aż choć ciut urosną, by nadały się na obwódkę w skali mini.
Z głupoty naście lat temu posadziliśmy ten żywopłocik i jest on moją dumą ( w sobotę M będzie strzygł - ten nożycami elektrycznymi )

A ten w zeszłym roku sadziłam z sadzonek trzyletnich własnej produkcji. Obecnie czterolatek.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies