Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :)

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :)

Kasya 08:42, 06 sie 2015

Rench napisał(a)

Kurcze,trudno mi powiedzieć.
Summer mam przy podjeździe i ją widzę każdego dnia, Easy rośnie na innej części działki i kiedy tam zajrzę jest zawsze ładna. Trudny wybór,najlepiej obydwie je kup
Easy potraktowałam jak zwykłą rabatówkę,ścięłam na wiosnę i ma ładny krzaczek od dołu w kwiatach.
Muszę też tak potraktować Summer.
Cały czas kombinuję i uczę się na własnych błędach, bo już przetestowałam,że najlepiej u siebie sprawdzić co i jak
A tak na poważnie,Summer kiedy przekwita przechodzi w łososioworóżowy , Easy jest niemal cały czas pomarańczowa.

Easy juz mam, mysle o summer
Rench 09:14, 06 sie 2015

Madzenka -ja Brothera kupiłam tamtego lata w doniczce,zakwitł tylko raz do jesieni.
Wiosną wypuścił kilka pędów,ale gałązki się uginały pod ciężarem kwiatów i zwisał smętnie.
Teraz w drugim kwitnieniu wypuścił 5 sztywnych pędów,na każdym po kilka grubych pąków.
Gdyby nie to palące słońce byłby piękny

Moje róże nawet się trzymają,choć przyjarane ,tylko kilka mam takich jednodniowych,ale to może dlatego,że młode i korzenie mają krótkie.
Nahema i Goethe przekwitły w jeden dzień, nawet nie zdążyłam zobaczyć jakie mają kwiaty. Wedding piano akurat zakwitła w porze deszczowej i zalało jej kwiaty nieładnie.
Masz rację Marzenko musimy się uzbroić w cierpliwośc i dać im szansę za rok
Ale New Dawn u mnie do eksmisji, potwór taki ze zarasta wszystkie inne,śmieciucha okropna i na dodatek wszyscy piszą że kwitnie im non stop,a u mnie tylko raz a później w pędy wali.

Kasya -Leonardo w tej palącej porze i po deszczach ma chyba najlepiej wyglądające kwiaty.I cały czas te same,długo kwitnie.

Chcesz Summer dodać do Easy ? Czy tak ogólnie się zastanawiasz?
Karol99 09:35, 06 sie 2015

Rench napisał(a)

Masz podświetlone na zielono obydwa wątki jako aktywne, więc się zamotałam,wybacz

Ten liliowiec to chyba Alabama Slammer
Jutro zmierzę ich wielkość,ale olbrzymie nie są,bo mam pojedyncze o wiele większe.
Może mieć ok 10cm.
Ja mam kilka odmian ,ale jak byś miała jakiś z pogufrowanymi obrzeżami to chętnie przygarnę na wymiankę,a jesli nie masz to i tak Ci wyślę ten pełny.
Moje liliowce są takie, te trzy pierwsze to olbrzymy, 2 kolejne normalny rozmiar i miniaturka stella na końcu

Świetna kolekcja liliowców. Ja dopiero w tym roku sobie je sprawiłem
rozark 11:12, 06 sie 2015

wreszcie oko nacieszyłam
Madzenka 20:07, 06 sie 2015

Zdradż gdzie brothera zamówiłas, bo mój tez z dońiczki ubiegłoroczniak i taki marny ze hej...
Rench 21:03, 06 sie 2015

Karol99 - kolekcję to u Małej Mi możesz pooglądać, moje to tylko takie przerywniki wśród róż

rozark -szału nie ma,ale zapraszam

Madzenka - kupiłam we F, jak wiekszość moich nabytków.
mira 19:55, 07 sie 2015

Renia dzieki za opis Summer więc mam pewne, a Milano też widziałam w rosarium i zapisałam nazwę że warto a Ty potwierdzasz, mam jeszcze Terracotta ale takiej niegdzie nie widzę.

pozdrawiam
Nallar 08:00, 09 sie 2015

Reniu, przyszłam podziękować za zdjęcie różyczki, jest piękna. Czy ona rośnie u Ciebie?
anabuko1 08:34, 09 sie 2015

O piękne liliowce widzę.Ja też je lubię i to bardzo.
Jeszcze mi sie kilka marzy,ale z miejscem gorzej...
ewsyg 10:02, 09 sie 2015

A czy ten liliowiec może być?