Srylion postów temu Wam obiecałem, że wkleję zdjęcia lokatorów w nowych doniczkach Jak to mówią... lepiej późno niż później Jednak na początak Karol, mój prezent urodzinowy
Tę hortkę Limelight hodowałam z odkładów. Wiosną odcięłam ją od rośliny matecznej. Ślicznie już urosła i będzie kwitnąć . To akurat ta od tej pstrokatej matki, dlatego ma taką dziwną, pstrokatą gałązkę .
Rosną kolejne z odkładów . Jak dobrze pójdzie wiosną będę miała kilka nowych sztuk .
A kto tu doopkę wpycha
Fajna jest ta hosta. Najpierw jest taka zwykła zielona, a z czasem robi się coraz bardziej złocista, aż wreszcie jesienią świeci. Nie wiem niestety co to za odmiana, bo nie było etykietki.
Basiu, szałwię kupiłam w tym roku jako bylinę. Wciąż wygląda tak samo.
Twoje różowe przymiotno. Niebieskiego żal, bo było duże i piękne. Lubię niebieski kolor.
U mnie czas liliowo liliowcowy.
Dziś wypieliłąm następne rabaty. Zielsko rośnie szybciej, niż bym sobie życzyła Przycięłam też kilka bukszpanów i zachwycałam się kolorami na ognistej.
Moja stipa jest cudna. Biegałam po ogrodzie z moimi czerwonymi jeżówkami, ostatecznie wysadziłam ze stipy siewki białych jeżówek i posadziłam czerwone
Teraz jest tak, jak być powinno Białe siewki i tak by nie zakwitły teraz, poszły do białych jeżówek. Jak się namyślą kwitnąć, będzie ich więcej
W promykach zachodzącego słońca stipa świeciła
Załączam wyniki badania gleby i mam prośbę o komentarz do zaleceń. Jaki nawóz najlepiej zastosować (jaki producent) i często stosować. Dodam iż, mój jednoroczny trawnik słabo rośnie i pojawił się mech.
Niestety pomimo stosowania środka Target Natural, mączniak nadal w najlepsze szalał sobie po przetacznikach. Niestety musiałam wytoczyć cięższe działa.