Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Lukasz2013 21:38, 07 sie 2015

Super spotkanie świetnych ludzi. Pozdrawiam
Gabriela 23:29, 07 sie 2015

Katkak napisał(a)
Ok, róże posadzone. Ale jak znam życie to pewnie nie dobrze i trzeba będzie poprawiać. Eden roseblisko przy huśtawce, bo tam będzie drabinka. William w tyle, bo będzie najwyższy. Pomponella przed nim, ale w oddaleniu od krawędzi rabaty, żeby kiedyś z niej za bardzo nie wychodziła jak urośnie.
g]

Kasiu, musiałam obejrzeć róże.
Eden Rose będzie większa od Szekspira, na pewno i go zasłoni. Ja bym przesadziła odwrotnie, ale nie teraz.
monteverde 10:58, 08 sie 2015

Katkak napisał(a)
Ok, róże posadzone. Ale jak znam życie to pewnie nie dobrze i trzeba będzie poprawiać. Eden roseblisko przy huśtawce, bo tam będzie drabinka. William w tyle, bo będzie najwyższy. Pomponella przed nim, ale w oddaleniu od krawędzi rabaty, żeby kiedyś z niej za bardzo nie wychodziła jak urośnie.

Wydaje mi się, że mogłabym tu posadzić jeszcze jedną różę, jak myślicie?

Z tego co mi wiadomo to Edenka jest najwyższaq bo rośnie do 1.80-2m a William do 150cm, lubi półcień a nie palące slońce, a Pomponella do 80 i 70 szerokości po 2 latach, odległość między krzewami do 50 cmprzed różami posadź nie za wysokie dzwonki lub rozwar różowy
Katkak 13:20, 08 sie 2015

monteverde napisał(a)

Z tego co mi wiadomo to Edenka jest najwyższaq bo rośnie do 1.80-2m a William do 150cm, lubi półcień a nie palące slońce, a Pomponella do 80 i 70 szerokości po 2 latach, odległość między krzewami do 50 cmprzed różami posadź nie za wysokie dzwonki lub rozwar różowy

Dzięki Aniu
Katkak 13:44, 08 sie 2015

W taki upał idziemy pomoczyć doopk1 w basenie .
Potem pokażę jakie ogrodowe zakupy dziś poczyniłam .
mira 15:26, 08 sie 2015

Oj to już Ty różano przepadłaś, już po Tobie i budżecie

Jak się wykaraskam zrobię Ci zdjęcia mojej róży przy huśtawce.
Jak nie wiesz czy dobrze posadziłas to jeśli masz jakiś karton weź zrób sobie takie mini pudła z rozmiarów trochę mniejszych niż podją i zobaczysz.
Na razie bym tych róż nie ruszała a w październiku zdecydowała bo lepiej się decydować w tym roku niż przesadzać jak ładnie zaczną rosnąć
a puki co zawsze te miejsca możesz czymś podsadzić żeby goło nie było - np możesz bodziszki rozmnażać

z boku zmieści się róża okrywowa mała, ale nie lepiej coś dodać choćby z podziału tego co masz albo niskie albo jakaś świeca.

I jeszcze róża musi mieć dobrą cyrkulację powietrza to ważne względem chorób.

A goście uroczy choć i tak jeden kwiatuszek najładniejszy.
Katkak 21:29, 08 sie 2015

mira napisał(a)
Oj to już Ty różano przepadłaś, już po Tobie i budżecie

Jak się wykaraskam zrobię Ci zdjęcia mojej róży przy huśtawce.
Jak nie wiesz czy dobrze posadziłas to jeśli masz jakiś karton weź zrób sobie takie mini pudła z rozmiarów trochę mniejszych niż podją i zobaczysz.
Na razie bym tych róż nie ruszała a w październiku zdecydowała bo lepiej się decydować w tym roku niż przesadzać jak ładnie zaczną rosnąć
a puki co zawsze te miejsca możesz czymś podsadzić żeby goło nie było - np możesz bodziszki rozmnażać

z boku zmieści się róża okrywowa mała, ale nie lepiej coś dodać choćby z podziału tego co masz albo niskie albo jakaś świeca.

I jeszcze róża musi mieć dobrą cyrkulację powietrza to ważne względem chorób.

A goście uroczy choć i tak jeden kwiatuszek najładniejszy.

Dzięki Mireczko, przesadziłam jednak Pomponellę z drugiej strony drzewka. Fajny ten pomysł z pudłami, ciekawe rozwiązanie . Niestety nie zmieszczę już u siebie zbyt dużo róż. Kiedyś jeszcze przy garażu jakąś pnącą posadzę, przy zejściu do ogrodu Elmshorn (ale to już nie w tym roku bo trzeba tam dla niej małą rewolucję zrobić
Katkak 21:37, 08 sie 2015

Katkak 21:48, 08 sie 2015

Pierwszy raz w tym roku, gdy rodzinka jeszcze spała udało mi się wymknąć wcześnie rano do ogrodu na poranną kawkę . Piękna to była chwila .

Trawy kocha za wygląd, za ten cudny szum i za taką dynamikę właśnie
Katkak 21:53, 08 sie 2015

Brakowało mi tu bardzo koloru, bo obecnie nic nie kwitnie.