Gosiaczku spóźniłam się na okrągłego tysiączka, ale gratuluję na 1002 . I wiem, że Ten Kwiatuszek ucieszy Cię bardziej niż 100 innych z mojego ogródka . Buziaki.
Od Ani dostałam tyle dobra . Wszystkie roślinki już są na swoich miejscach, fotki wrzucę jutro, bo dziś mieliśmy gości . Aniu dzięki wielkie. Niczego się nie spodziewałam, a tu donica z takimi cudeńkami do mnie przywędrowała ., Te tyciusie funkie strasznie słodkie .
Kasia swojego (jeszcze nie posadzonego) derenia będę ciąć w taką kuleczkę, wklejam sobie na wzór
I znów przyszła do mnie dynia od sąsiadki . Tak samo jak 2 lata temu .
No to jestem w czarnej d.... :/ plot mój patrzy na południe czyli moja strona jest tak jakby od polnocy i jest tak jak widac, a wiec nie ma opcji aby wpadało tam słońce, no chyba, że będzie na linii prostej ogrodzenia to na chwile może tak. Na zdjęciu widać wyraźnie jak przebiega linia cienia i im lato krótsze jest go znacznie więcej.... )
Kurcze czyli jak będzie tam coś wysokiego jako tło to moje rośliny będą miały północną rabatę, a nie południową
Tu gdzie widać delikatnie kamienie bisle jest linia sadzenia thui czyli 1m od ogrodzenia...
Ostatnie chwile aby zagłosować w konkursie Działkowca Jestem ciekawa wyników...na którym miejscu będzie mój ogród do północy jeszcze trochę muszę poczekać hihihi
A tym czasem kilka fotek z późnego lata w ogrodzie ....
Tego roczne rabaty... czekam na przyszły sezon jak urosną roślinki
Marketowe róże ( myślałam że ich nie uratuję - nigdy więcej zakupów w markecie ) w towarzystwie kocimiętki, szałwi, trzcinnika i przywrotnika.
I żółte kwiatuszki z ostróżkami
Dziś Iga miała gości - tu z dziadziem
Foty wieczorową porą. Ale robione z Igą na rękach więc takie cudaki mi wyszły. A łubiny wyhodowane z nasion - fajnie, że zaczęły kwitnąć .