Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 23:01, 15 lip 2015

Viola napisał(a)

Ojej to straszne z pieskiem. A wiesz Iwonko, moja koleżanka sama swoim samochodem przejechała swojego małego Yorczka. Tragedia była w domu przez długi czas

Violu, u nas było podobnie. Piesek stary, ślepy prawie i głuchy, ale bardzo ułożony. Przy nim nasza młoda Tola uczyła się manier i dobrych zachowań.
W zeszłym roku latem położył się przy słupku w bramie, bo tam była odrobina chłodu. Przyjechał nasz najstarszy syn firmowym jumperem, i nie widział pieska leżącego przy słupku. Przy manewrze wjazdu na podwórko przejechał go po miednicy kołami. Krzyki dzieci i wyrzuty sumienia najstarszego. Nie było co roztrząsać, tylko trzeba było nieszczęśnika zabrać do auta i u weterynarza uśpić. Całą drogę cierpiał, połamana miednica i urazy wewnętrzne. Miał 14 lat, więc weterynarz nawet się nie wahał. Nam została chociaż Tola (ma 3 lata), na którą wszyscy domownicy przelali swoją miłość.
ren133 23:12, 15 lip 2015

Kacha123 napisał(a)
Piękne zdjęcia pięknego ogrodu. Musze jutro sprawdzić jak wygląda w pączku mój czerwony krwawnik.

Ale czerwonego znam co najmniej dwie odmiany
Iwk4 23:14, 15 lip 2015

Kacha123 napisał(a)
Piękne zdjęcia pięknego ogrodu. Musze jutro sprawdzić jak wygląda w pączku mój czerwony krwawnik.

Kasiu, koniecznie sprawdź, bo ja podejrzewam, ze będzie żółty

Malgosik 23:21, 15 lip 2015

Białe jezowki i stipa ładnie wyszly.
Żółta róża i jezowka kolorystycznie ok.
Ale jakoś mi ze sobą konkurują.
Nie mieszalabym ich.
Może grupa róż po lewej a grupa jezowek po prawej.
Bez mieszania ich glowek.
Już głupoty piszę.
Rozumiesz o co mi chodzi?
Niech na siebie nie wchodzą.
Sorki za mieszanie w głowie ale sama kiedyś tego chciałaś.
Malgosik 23:22, 15 lip 2015

Ty powinnaś mieć nick "Ognista Iwonka "
Iwk4 23:23, 15 lip 2015

kosolka napisał(a)
Iwonka, właśnie pisałam u BusyBee że tak u niej pięknie zielono.. Zagladam do Ciebie, a tu tak samo!! To czemu u mnie trawnik jak siano.. I wszystko jakieś wyblakłe? Pod hort nie chcesz jakiejś trawki? A lilie, cóż, tutaj nie pasują, ale są piękne, dodadzą ognistej rabacie urody!
Mój tata przejechał głucha stara ukochana pekinczyczke mojej
mojej tesciowej- położyła się psina spać pod jego autem A ja załatwiłem jej kundelka- wyleciał mi wariat pod koła, na podwórku, gdzie z 5km/h mogłam się poruszać? Za to ona przyjechała nam kota. Tak to bywa jak zwierzaki latają luzem.. Smutne.. Mieliśmy też szczeniaka kundelka, pobiegł na ulicę prosto pod samochód, chyba chciał na niego naszczekać.

Olu, o jakiej trawce myślisz do hortek? Miskanty, czy carexy? Ja się nawet nad stipą zastanawiałam.

Twoja historia ze zwierzakami zakrawa o jakąś wendetę rodzinną Wszyscy są nadal w zgodzie? O matko

Olu, trawka tutaj jest codziennie podlewana, ale nadal widać różnicę w kolorze dosianej i starej. Na wjeździe już nie podlewamy, szkoda wody. Tam jest taka darń, jak Bozia zasiała.
Iwk4 23:24, 15 lip 2015

ren133 napisał(a)

Ale czerwonego znam co najmniej dwie odmiany

Jak to? Krwawnika?
bacowa 23:26, 15 lip 2015

Iwk4 napisał(a)

Co to za roślinka? Myślałam, ze to firletka, ale u wszystkich juz kwitnie, a u mnie ma ładne liście

Aż musiałam się zalogować, nie pamiętasz jak ci dawałam i mówiłam że to jest firletka. U wszystkich przekwitnie ,a u ciebie będzie kwitła
kosolka 23:27, 15 lip 2015

No właśnie o jakieś niższej myślałam, co by na razie Ci pustkę pod nimi zasłonila
Co do tesciowej - w jako takiej zgodzie jesteśmy Ale po kocie się napłakałam!
Podlewana trawka codziennie.. To tu ten sekret. U nas nie dalibysmy rady Jesteśmy więc skazani na coroczne sianko.
Iwk4 23:32, 15 lip 2015

Malgosik napisał(a)
Białe jezowki i stipa ładnie wyszly.
Żółta róża i jezowka kolorystycznie ok.
Ale jakoś mi ze sobą konkurują.
Nie mieszalabym ich.
Może grupa róż po lewej a grupa jezowek po prawej.
Bez mieszania ich glowek.
Już głupoty piszę.
Rozumiesz o co mi chodzi?
Niech na siebie nie wchodzą.
Sorki za mieszanie w głowie ale sama kiedyś tego chciałaś.

Małgosik, rozumiem i tak zrobiłam Jeżówki trzy posadziłam w stipie, a różę zostawiłam z boku. Myślę, że tam z lewej dosadzę jeszcze jedną i koniec. Ale najpierw muszę wybrać. Bardziej żółtą albo pomarańczową, taką słoneczną.
Np. taką: Lady Emma Hamilton
Jutro zrobię lepsze fotki, wieczorem światło mi przeszkadzało