Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Iwony 22:42, 15 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Zagadka:
Jaki kolor będzie miał krwawnik, który był siany jako czerwony?

Co to za roślinka? Myślałam, ze to firletka, ale u wszystkich juz kwitnie, a u mnie ma ładne liście

Iwonko, firletka jak nic zakwitnie za jakiś czas.....a krwawnik,zapowiada się na żółty
Pozdrawiam
Ogrodowy song 22:41, 15 lip 2015

Do góry
Ewuniu mój orzech był ogromny. Zdecydowaliśmy się na drastyczne skrócenie go, ponieważ jest stary i przy silniejszym wietrze trochę sypały się z niego gałęzie, baliśmy się, że może złamać się na dom sąsiadki. Do tego przedsięwzięcia wynajęłam fachowca ze sprzętem alpinistycznym. Było to w zeszłym roku w drugiej połowie listopada. Ten facet zapewniał nas, że drzewo nie przeżyje, bo jak mówił - orzech to specyficzne drzewo i powinno się je ciąć w drugiej połowie lipca. Stwierdziłam wtedy, że trudno, jak padnie, to glicynia całkiem go porośnie i już. Ale jak widać dał sobie radę. I to zobacz jak - po przycięciu był paskudny - taka proca . Jakby co to usunę zdjęcia. Pa .

Ogród w Tarnowie 22:40, 15 lip 2015

Do góry
Następne cięcia, tym razem bonzai z sosny

i małe buksiki

Moja "przyziemna" :) pasja 22:39, 15 lip 2015

Do góry
Joaska napisał(a)

to ja na bezczelnego i bez najmniejszych skrupułów będę kopiować .... no idealna jest ...... i nawet nie pytam o pozwolenie bo ja ją po prostu "must have" oczywiście pozwalasz ???

haha, nie zapomnij tylko o skopiowaniu zapory przeciwpsiej

Dzięki za odwiedziny, bardzo mi miło .
Ogródek Iwony 22:38, 15 lip 2015

Do góry
I moja anabelle:

Ogródek Iwony 22:36, 15 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
A miały pasować do różowych róż

No nie pasują do różowych, ale piękne są niesłychanie
Handmade by Elka 22:35, 15 lip 2015

Do góry
I werbena od Małej Mi juz się rozszalała... Szkoda, że nie ma odpowiedniego towrarzystwa na rabacie w tym roku
Ogródek Iwony 22:32, 15 lip 2015

Do góry
A miały pasować do różowych róż

Handmade by Elka 22:32, 15 lip 2015

Do góry
A poza tym u mnie teraz jeżowkowo Pierwszy raz kwitną. Ja wiem, że te pospolite Was nie kręcą, ale mnie bardzo... bo pierwsze !!! Na szlachetne odmiany przjdzie jeszcze czas
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 22:31, 15 lip 2015

Do góry
alinak napisał(a)
Renia wróciłam wczoraj oczarowana twoją rabatą bylinowa. dzisiaj jeszcze dotarłam się fotkami Danusi z CHELSEA i jadę z pracy z postanowieniem,
źe dokładam jednak źółtego koloru i pomarańczy do werben.

Pomarańczy mówisz.... Lubię pomarańcz. U Ciebie to wszystko będzie dobrze wyglądac
Ostatnio krwawnika chciałam kupić w tym kolorze, ale w porę się wyhamowałam, bo jeszcze wcześniejszych zakupów nie posadziłam...

Ja wczoraj dosłownie pół nocy przez tą rabatę nie spałam. Muszę koniecznie do jesieni rozplanować gdzie przesadzić krzewy.... Może zamiast tej coniki koreanke poadzsę...? Bo i tak jest zbyt blisko sosny. A między tym to zawsze byliny się zmieszczą

Zapomniałam Ci pokazać, że jeden klonik od Ciebie ma śliczne nowe przyrosty. Ale jakas gąsienica zdązyła go podgryźć. Drugi w półcieniu na razie stoi.

Handmade by Elka 22:27, 15 lip 2015

Do góry
Czy fioletowy mozna łaczyć z czerwonym? Jak to wyglada? W wyniku źle oznaczonych róż w paczce posadziłam czerwone róże okrywowe przy lawendzie i perowskiej. Docelowo miały znależć się tam biało - różowe The fairy... One poszły w inne miejsce, tam gdzie miał być łan czerwonych. Ujęcia od dalekich do bliskich. Oczywiście róża pienna tam jeszcze będzie), ale tegoroczna nie podołała w tym upale i suszy. Posadzę nową jesienią, tylko w jakim kolorze - biała czy czerwona? Przesadzać? Proszę o Wasze opinie.
Do raju daleko - u Ewy 22:26, 15 lip 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Hortensje ogrodowe zaczynają swój pokaz

Ależ widok! zazdroszczę moja ogrodowa będzie miała.....2 kwiatki To i tak sukces- dotąd wcale nie miała
Ogródek Iwony 22:26, 15 lip 2015

Do góry
Dziś wczesnym rankiem w ogrodzie przywitał mnie taki widok:

Czym podsadzić te patyki różowej hortensji? Wiem, ze się rozrośnie później, ale nie wiem, czy dać żurawki, czy trawki czy może coś zadarniającego?Nie ma tam dużo miejsca, jest to już wstęp do prostowania rabat

Tak długo czekałam na lilie. Okazały się brzoskwiniowe, a miały być białe
Pójdą na ognistą.

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 22:23, 15 lip 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)

No pewnie Miło będzie... może kiedy wino przyniesiesz

No pewnie! A jakie lubisz?
Do raju daleko - u Ewy 22:22, 15 lip 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Ewo poczytałam o Twoich pracach i czekam na zdjęcia. Ja kupiłam dwie krwawnice i całkiem nie mam gdzie posadzic.Za dużo mam tych rododendronów.Pozdrówka.

Bogdziu, dla Ciebie musze wrzucić zdjęcie miejsca, gdzie rosną już liliowce od Ciebie. Wiesz, ze ten czerwony kwitnie u mnie Musze spisać jego nazwę, bo oczywiście nie pamiętam. Dosadziłam w to miejsce wszystkie liliowce z innej rabaty. Będzie liliowo

Moja "przyziemna" :) pasja 22:21, 15 lip 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Bardzo prosze o aktualne fotki amazon mist, jesli mozesz to w kilku ujęciach. Przesadziłam amazon do bukszpanów , zostawiłam tylko młoda stipę i myśle czy całkiem ją wyciepać czy amazony będa pasować....
Plizz wesprzyj mnie zdjeciami abym wiedział ajk za rok beda wyglądać amazon

Zrobiłam dziś fotki . Przyznam, że Amazon w donicy jest w tym roku paskudny. Po cięciu wiosną jeszcze dobrze nie odbił. Kwitnie okropnie (dziś dwa wiaderka kwiatków wyczesałam). Jest rudy, przyschnięty. Już nawet się zastanawiam, na co go podmienić . Podlewam regularnie, ale w czasie ostrego słońca przez cały dzień jednak zasychają końcówki.
Inaczej jest na nie tak mocno nasłonecznionej rabacie berberysowej, pięknie rośnie i jest żywy.

Pomóżcie wyczarować mi ogród 22:21, 15 lip 2015

Do góry
Pęcherznica Red Lady - chyba się nie chwaliłam, a jest piękną damą w czerwieni Zdjęcia oczywiście nie umiałam zrobić

U BusyBee w ogródku... 22:21, 15 lip 2015

Do góry
I to samo trochę dalej...

Tam gdzie doniczki brakuje jeszcze bordowych berberysów bagatelle. Rosną na żwirowej rabacie i muszę je przenieść. Trochę grzebania w żwirku mnie czeka

Przy tujach morningi, potem maleńkie werbenki ( dzięjuję Asiu ), 3 hortki Vanilla fraise, przed nimi stipki i te doniczki ( bagatelle )

Jeszcze widać parę kulek i turzyce pomiędzy nimi...

Z drugiej strony...

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 22:20, 15 lip 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
A mogę wpadać częściej?

No pewnie Miło będzie... może kiedy wino przyniesiesz

W Kruklandii 22:17, 15 lip 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Patrzcie jakie potwory dziś dostałam!!!
Stipka...jedna sztuka I kawałek gracka od Agam! Dziękuję Ci dobra kobieto!

Zuźka cały czas maca tę stipę i mówi, że ma ładne włosy

O matuchno Agam ja też taką stipę chcę....

No i po co ja na te fotki przyszłam

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies