Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 18:05, 04 sie 2015

AnnaCh napisał(a)
Jola wpadłam na szybko po urlopie się przywitać i pomachać, ale oczu nie mogę oderwać od Twoich jeżówek

Anusia, mam nadzieję że odpoczęłaś trochę na urlopie Co do jeżówek, ciekawa jestem które masz na myśli? Te białe zwykłe czy "ryneczek lidla"?? Ogólnie ja też też lubię jeżówki, zdobią ogród praktycznie już do zimy.

jolka 18:12, 04 sie 2015

katarzynkak napisał(a)
Jola wpadam po dłuszej nieobecności i co widzę RABATA BRZOZOWA! Czy u Ciebie nie ma upałów? Ja nie mam ochoty nawet popielić w te zaduchę, a Ty działasz na całego
ps. jak zwykle wyszło fajnie, to juz robi sie nudne

Hej Katarzynka no, brzozowa popełniona przynajmniej rozpoczęta. Trzeba by jeszcze nad nią popracować, coś zaplanować i dosadzić. U Eweliny (lindsay80) widziałam piękne derenie, chyba by tu pasowały. Ale jakoś nie mam ostatnio ogrodowego zacięcia...

Najlepsza wiadomość jest taka, że jeśli wszystko dobrze pójdzie to w tym tygodniu będę miała posiany trawnik od południa. Tak więc od przyszłego tygodnia mi się zacznie podlewanie 2xdziennie. Z tym upałem to tak dziwnie u nas jest, jakiś taki jest zgaszony.. słonka za bardzo nie ma, tylko takie przyduszone, oblepiające powietrze.

paulina_ns 18:39, 04 sie 2015

Jolu do mnie jedziesz w gore droga glowna,jak wyjedziesz juz pod gorke,jest taka droga po lewej stronie,skrecasz w nia i juz jestes no to wstepnie umawiamy sie na 20 sierpnia,masz moj nr?
jolka 18:46, 04 sie 2015

paulina_ns napisał(a)
Jolu do mnie jedziesz w gore droga glowna,jak wyjedziesz juz pod gorke,jest taka droga po lewej stronie,skrecasz w nia i juz jestes no to wstepnie umawiamy sie na 20 sierpnia,masz moj nr?

Fajnie, cieszę się Napisz nr na prv. Jak będę jechała po korę lub po krzesła to dam znać
paulina_ns 19:59, 04 sie 2015

Ok moze nareszcie uda nam sie spotkac
Marzenaka 23:42, 04 sie 2015

Jola byłam w poniedziałek w Gołkowicach oczywiście na pusto nie wróciłam. Trawy zakupione ale Miskanta ML nigdzie nie ma, więc zamówiłam przez Internet i ma jutro być już. Mam tylko nadzieję, że w miarę będą wyglądać.
AnnaCh 23:49, 04 sie 2015

jolka napisał(a)
Anusia, mam nadzieję że odpoczęłaś trochę na urlopie Co do jeżówek, ciekawa jestem które masz na myśli? Te białe zwykłe czy "ryneczek lidla"?? Ogólnie ja też też lubię jeżówki, zdobią ogród praktycznie już do zimy.

Jolu, wypoczęłam bardzo Dziękuję.
Jeżówki lubię chyba najbardziej takie różowe jak z etykiety syropu
jolka 18:54, 05 sie 2015

Tour de Polonge kieruje się w stronę Nowego Sącza
Mam ich!! W linii prostej są jakieś..2 km od mojego domu.

Na początku trójka uciekinierów Pewnie ciężko ich zobaczyć, ale ja widzę ich z balkonu!!
Już oglądnęłam w TV - udało im się utrzymać przewagę i dotrzeć do mety
Wśród uciekinierów dwóch Polaków!! (są tak po środku zdjęcia, przez pierwszym samochodem)

Helikopter cały czas niziutko lata i jest strasznie głośno. Momentami mam wrażenie, że mi zaraz walnie w hałupę A tu już cały peleton w oddali na tle górskiego krajobrazu Są po lewej stronie zdjęcia, pod tymi domkami a przed samochodami.

Takie właśnie sportowe emocje miałam dziś pomiędzy kroplami deszczu, wyrywaniem chwastów i fotografowaniem roślinek
jolka 19:01, 05 sie 2015

Oprócz patrzenia w dal patrzyłam też blisko
Żeby nie było, że mam tylko "ryneczek lidla" troszkę spokojnych hortensjowo-trawowych klimatów

jolka 19:09, 05 sie 2015

Ale muszę jednak stwierdzić, że "ryneczek lidla" lubię coraz bardziej