Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Kalina"

Grembosiowo 22:18, 28 maj 2013

Do góry
Tak Aniu, kalina.
Grembosiowo 22:12, 28 maj 2013

Do góry
Ależ fajne widoczki u Ciebie, kratka popełniona przez M fajna, wieszaczek na ścianie z cegieł super.
Czy taki krzew na biało kwitnący(kuliste kwiatostany) to kalina?
Rododendronowy ogród II. 21:45, 28 maj 2013

Do góry
asc napisał(a)
Jeszcze raz obejrzeliśmy z M twoje królestwo rododendronowe I wiesz co?? Nawet jak mi się po raz kolejny nie uda z rh.. to przynajmniej nie będę żałować, że mogłam mieć a nie mam Ale pierwszy rok patrzę z optymizmem na ten mój eksperyment z rh na glinie I co fotka, to krzyczę "O mój Alfredzik"
I dalej nie wierzę, że mi taki urośnie ..hi, hi, hi... bo inaczej musiałabym przesunąć ścieżkę o 2 metry i wysadzić wszystko wokół Z drugiej strony obserwuję przyrosty , tak przyrosty i zeszłoroczne i tegoroczne.. to zaczyna to być realne.... przyrosty maja od 10 do 20 cm.. w skali 10 lat.. jaje to średnio 1,5 metra.. to już prawie JA.

Niebieska rabata stała się celebrytką

A piwonia bordowa mia pączki, ale od początku są tej samej wielkości.. i też mam wątpliwości, czy zakwitną Krzak rośnie łądnie, a pąki stoją

Kalina jest piękna i najładniej wygląda wyeksponowana, moja stłamszona Ale ja też tak lubię kupować..... za to w tym roku byłam tylko 4 razy w szkółce i ani razu w bylinowym..... raz z dziewczynami się spotkałam, 2 razy po bukszpany pojechałam, i raz po korę skoczyłam.... z tego tylko oraz nic nie przywlekłam do ogrodu Co uznaję za sukces.. wyrabiam się

Ja wierzę ze Alfredzik i pozostali będą dorodnie rośli byś sie mogła cieszyc nimi.Przesuwanie ścieżki to dla Ciebie pestka a dla Alfredzika to chyba przesuniesz nawet drogę gminną jak bedzie potrzeba.Ja pilnie potrzebuję kawałka ziemi do nowych nasadzeń a tu nie ma nadziei.Też mało bywam w ogrodniczych bo nie mam gdzie sadzic.Pozdrówka i idę spac bo już mi oczy cakiem wysiadają.
Rododendronowy ogród II. 21:32, 28 maj 2013

Do góry
Jeszcze raz obejrzeliśmy z M twoje królestwo rododendronowe I wiesz co?? Nawet jak mi się po raz kolejny nie uda z rh.. to przynajmniej nie będę żałować, że mogłam mieć a nie mam Ale pierwszy rok patrzę z optymizmem na ten mój eksperyment z rh na glinie I co fotka, to krzyczę "O mój Alfredzik"
I dalej nie wierzę, że mi taki urośnie ..hi, hi, hi... bo inaczej musiałabym przesunąć ścieżkę o 2 metry i wysadzić wszystko wokół Z drugiej strony obserwuję przyrosty , tak przyrosty i zeszłoroczne i tegoroczne.. to zaczyna to być realne.... przyrosty maja od 10 do 20 cm.. w skali 10 lat.. jaje to średnio 1,5 metra.. to już prawie JA.

Niebieska rabata stała się celebrytką

A piwonia bordowa mia pączki, ale od początku są tej samej wielkości.. i też mam wątpliwości, czy zakwitną Krzak rośnie łądnie, a pąki stoją

Kalina jest piękna i najładniej wygląda wyeksponowana, moja stłamszona Ale ja też tak lubię kupować..... za to w tym roku byłam tylko 4 razy w szkółce i ani razu w bylinowym..... raz z dziewczynami się spotkałam, 2 razy po bukszpany pojechałam, i raz po korę skoczyłam.... z tego tylko oraz nic nie przywlekłam do ogrodu Co uznaję za sukces.. wyrabiam się

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 14:23, 28 maj 2013

Do góry
Złotokap, kalina orliki... piekne.. i reszta też niczego sobie.... No i Ania na avatarku też piękna
Ogród z łezką 10:09, 28 maj 2013

Do góry
JulkAd napisał(a)

no to czekam na zdjęcia drewutni i pomysłu na ławeczkę...szkoda, że kalina duża bo bardziej mnie rusza ...a czosnki wygooglam

Nie tak szybko to będzie...eMuś schodów nie może skończyć, ciągle coś i ta pogoda...
Pewnie, że kalina ładniejsza...może gdzieś jej znajdziesz jednak miejsce
Dereń jest wyrazisty, ładnie się odznacza na tle zieleni .
W cieniu - zacieniona 23:28, 27 maj 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Boguniu chodziło mi o to zdjęcie

ja mam kalinę Watanabe, a tu masz o Twojej http://www.futuregardens.pl/kalina-pagodowa-mariesii.html masz taką sama hortensję jak ja z serii You and Mee

Aniu.. to wielosił...kwitnie na niebiesko.Widziałam u Ciebie o zielonych listkach,ten ma zielone z białym brzegiem...podzielić???

mówisz o tej?Kupiłam ją w Renku.
W cieniu - zacieniona 23:13, 27 maj 2013

Do góry
Boguniu chodziło mi o to zdjęcie

ja mam kalinę Watanabe, a tu masz o Twojej http://www.futuregardens.pl/kalina-pagodowa-mariesii.html masz taką sama hortensję jak ja z serii You and Mee
W cieniu - zacieniona 22:53, 27 maj 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)
Kalina Mariesii jest wspaniała, też nabyłam, ale malutką, innych nie było, ale od razu zakwitła i kwiaty są dłużej niż na kalinie angielskiej. Taka koronkowa dama.
A z tymi hortensjami to jakaś sztuczka w ogrodzie, co?
Cieszę się z tej kaliny bardzo,nie wiem co będzie z zimowaniem,ale ją opatulę.Nie bardzo wiem ...jaka sztuczka?
W cieniu - zacieniona 22:50, 27 maj 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
kalina japońska Mariesii już duża u Ciebie??, a co kwitnie przy tawułce , czy to lilie niskie? a to ostatnie zdjęcie to? pozdrawiam, u mnie zaczęło lać znowu po nocy ok,16,00, akurat kosiłam trawnik, ale skończyłam, a potem znowu ok. 21.00 jak wsadzałam "myszki" do doniczek
Aniu...tyle pytań...a ja nieprzygotowana...
Kalinę Maresii kupiłam dzisiaj,bardzo mi się podobała,ma kwiaty podobne kształtem do hortensjii i delikatnie pachnie.Jest rozłożysta...myślę,ż e dosyć duża.
Obok tawuły jest różanecznik...Bad Baden {przynajmniej taki miał być}.
...ostatnie zdjęcie to różowe martagony.
...a tak wyglądają złote...
W cieniu - zacieniona 22:49, 27 maj 2013

Do góry
Kalina Mariesii jest wspaniała, też nabyłam, ale malutką, innych nie było, ale od razu zakwitła i kwiaty są dłużej niż na kalinie angielskiej. Taka koronkowa dama.
A z tymi hortensjami to jakaś sztuczka w ogrodzie, co?
W cieniu - zacieniona 22:22, 27 maj 2013

Do góry
kalina japońska Mariesii już duża u Ciebie??, a co kwitnie przy tawułce , czy to lilie niskie? a to ostatnie zdjęcie to? pozdrawiam, u mnie zaczęło lać znowu po nocy ok,16,00, akurat kosiłam trawnik, ale skończyłam, a potem znowu ok. 21.00 jak wsadzałam "myszki" do doniczek
Ogród z łezką 21:55, 27 maj 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)

Czosnki z netu, nie pytaj skąd...nie pamiętam Już się zastanawiałam i nie wiem

Dereń Ivory najmniejszy, u nas nie do kupienia...Derenie się ciacha, kalinę nie. Kalina koralowa duża bardzo. Niedaleko drewutni ławeczka u nas będzie, tam bym ją posadziła i bzy...

no to czekam na zdjęcia drewutni i pomysłu na ławeczkę...szkoda, że kalina duża bo bardziej mnie rusza ...a czosnki wygooglam
Mój kawałek raju II 21:47, 27 maj 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Aniu co zrobić aby kalina roseum się nie pokładała? Czy przycinasz ją, czy podwiązywać? Jest piękna ale pod ciężarem kwiatów u mnie zmalała o połowę...

Pięknie ci wszystko kwitnie, u mnie powojniki niemrawo się zbierają do kwiatów, pełno pąków lecz z powodu zimna nie otwierają się tak szybko...

Ja swojej nie przycinam, chyba, że jakaś gałąź przeszkadza w przechodzeniuna samym początku były podcięte najniższe gałęzie ze względu na rabatę i wycinam odrosty, a góry nie ruszam, zdjęcie dzisiaj z okna zrobione, kalina po nocnym deszczu
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:05, 27 maj 2013

Do góry
ewsyg napisał(a)
Witaj Aniu
wpadłam podziękować za pomoc a tu tak pięknie kwitnie kalina
bardzo dziękuję Aniu
pozdrawiam Ewa
do usług musimy sobie pomagać
a kalina jest tak starym krzewem, że nawet nie pamiętam ile ma lat

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:55, 27 maj 2013

Do góry
Witaj Aniu
wpadłam podziękować za pomoc a tu tak pięknie kwitnie kalina
bardzo dziękuję Aniu
pozdrawiam Ewa
Ogród z łezką 20:42, 27 maj 2013

Do góry
JulkAd napisał(a)

Kasiu życzę Ci żeby u Ciebie Luiska zakwitła pierwsza, a najlepiej wtedy jak tam będziesz....pewno weekend zaczynasz juz w środę?...ja swoją widzę na co dzień, więc na czasie mi nie zależy
....czosnki mnie zauroczyły ....giganty wręcz....u siebie kupowałaś czy w necie?....z rabatą się nie spiesz, lepiej pozbieraj spokojnie rośliny....wiadomo, że nie wszytsko na raz...myślę o dereniu w moim kącie za klonem, ewntualnie o kalinie...kusi mnie jedno i drugie, ale na wszytsko miejsca niet ...buziole zostawiam

Czosnki z netu, nie pytaj skąd...nie pamiętam Już się zastanawiałam i nie wiem

Dereń Ivory najmniejszy, u nas nie do kupienia...Derenie się ciacha, kalinę nie. Kalina koralowa duża bardzo. Niedaleko drewutni ławeczka u nas będzie, tam bym ją posadziła i bzy...
Ogród z łezką 20:19, 27 maj 2013

Do góry
Kwitną iryski

te jasne ostatni raz kwitną, potem eksmisja

orliki są malutkie u mnie, ale kwitną wytrwale

a to kalina od siostry w moim wazonie...muszę ją mieć

Bajkowy ogród Weroniki 20:02, 27 maj 2013

Do góry
Popcarol, cieszy mnie Twoja rodość z czerwonego krwawnika. Przywiozłam go z Frank-raju.
Głóg Paul'Scarlet jest różowo czerwonym głogiem. Kupiłam go ze względu na wspomnienia. miałam kiedyś widok na ulicę w kształcie podkowy z kwitnącymi dużymi głogami, piękny widok. Głóg ma własnie takie małe pełne "różyczki".

Basiu, kwitnący karmnik w postaci łączek, alejek i ścieżek ładny i praktyczny, bo można po nim chodzić.

Monteverde, w maju kwitną konwalie, fiołki, żagwiny, floksy, różaneczniki, kalina, głóg, tulipany, bratki, wielosił, tawuła, jarzębina, bzy. W czerwcu też będzie sporo, lilie i róże, piwonie, liliowce, weigele, inkarwila,platykodony, powojniki, nenufary, margerytki, jeżówki...
potem zaczną hortensje, najwcześniej Anabelle. Dużo kwitnienia jesienią dzięki marcinkom, astrom, chryzantemom i różom, też rozchodnikom.
Pozdrawiam.
Wiosna i jesień w tym samym miejscu (maj i październik).

Spojrzenie na różaneczniki z balkonu,

i bliżej.

zielonastrefa 15:49, 27 maj 2013

Do góry
Ostatnie kwiaty bzu

ale za to inne rośliny szykują się do kwitnienia

Kwitnie dereń

i kalina cała w piłeczkach
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies